TRAVEL GUIDE

O-hop i Graekenland

På denne side får du vores bedste tips til planlægning af ø-hop i Grækenland – særligt med fokus på Kykladerne nær Athen.

Vi holder rigtig meget af at rejse rundt og flytte os fra sted til sted, når vi holder ferie. Vi er så heldige, at vores jobs giver mulighed for at rejse i en længere periode over sommeren, og i år blev det til 4 ugers ø hop med rygsæk i det græske ø-hav Kykladerne nær Athen. 

Valget faldt på netop Kykladerne, da de ligger tæt på Athen, som vi gerne ville opleve. Det oplagte valg i Kykladerne, og de øer flest turister besøger og som er absolut mest kendte, er formentlig Naxos, Paros og Santorini. De ligger alle en god sejltur fra Athen, og da vi ikke ønskede at bruge alt for meget tid på transport, valgte vi nogle af de mere ukendte øer lige i nærheden af hovedstaden. Det får man absolut ligeså meget autentisk Grækenland at opleve – hvis ikke mere, da turismen langt fylder det hele på netop de steder. Måske lige med undtagelse af Mykonos:-)

Nedenfor har vi samlet vores tip og anbefalinger til de steder, vi besøgte samt information om transportmuligheder og priser. Inkl. links til de steder, vi har boet. 

Vores rute

Athen-Andros-Tinos-Mykonos-Syros-Kea-Athen

IMG_9135
FRA Ø TIL Ø

TRANSPORT

Vi rejste primært med færge fra fastlandet og videre fra ø til ø – en enkelt gang fløj vi fra Syros, da vi var nødt til at rejse via Athen. Det er meget nemt at tage sig fra ø til ø med færge. Der er virkelig gode færgeforbindelser mellem nærliggende øer, og man kan købe billetter enten online eller på havnekajen. Færgerne er alle fine og det er nemt at navigere i. 

Jeg søgte alle afgange på siden her, hvor man kan se alle afgange og priser. Sommerens ruter bliver ofte først offentliggjort i foråret, og derfor kan det være svært at planlægge alle detaljer førend kort tid før afrejse. 

Vælger man at besøge Kea, skal man være opmærksom på der kun går færger fra andre øer få dage om ugen. Så kommer man fra andre øer, er det værd at vente med den endelige rejseplan til få måneder inden.

 

Athen

 
Her boede vi:

The Stanley – ok hotel med pool og med udemærket beliggenhed i gåafstand til centrum. Det ligger desuden lige ved et sightseeingbus stop, så hvis man har pas til den, kan den transporte en næsten til døren. 

Transport fra Athen til Andros:
  • Vi tog lokalbussen (KTEL) fra Athen til Rafina (2,60 euro pr. person). Det tager ca. 1 time, og bussen tager man fra Pedion Areos som ligger i Centrum. Den går ca 1 gang i timen og er en superfin bus på højde med en almindelig turistbus. 
  • Færge fra Rafina – Andros. Vi købte billet til færgen i Rafina (19 euro per. person – halv pris for børn under 10). Sejltid: 2 timer.

Alle indlæg fra Athen

Andros

er: den smukke hovedby Chora, en stor ø, smukke strande, ferie med græske turister, en bjergrig ø med gold med smuk natur

Her boede vi:

Anemomiloi i Andros Chora (hovedbyen). Super lejlighedshotel, drevet af en ung fyr Yiorgos. Han og familien er utrolig søde ogg stedet er virkelig fint og stilfuldt indrettet ift. græsk standard. Vi boede i en stor lejlighed i det ene af de bygninger, de har. Poolen ligger i det andet kompleks ca. 200 m. derfra, hvilket ikke gør noget. Poolområdet er meget lækkert, og i det hele taget er det virkelig et value for money sted, som får mine allerbedste anbefalinger.  6 nætter uden morgenmad/4.700 kr. Der var rengøring hver dag inkl. søndag.

Transport fra Andros til Tinos:

Færge fra byen Gavrio til Tinos Town.
Billetter kan købes på havnen ved båden. Pris: 13,5 (7) euro pr. person. Sejltid: 2 time

Alle indlæg fra Andros

Tinos

er: de pilgrimsrejsendes ø med den store kirke, smukke strande, nem at tage sig rundt på og smukkeste Pyrgos

Her boede vi:

Vincenzos Family hotel, som var intet mindre en et fantastisk sted. Jeg håber, at komme tilbage dertil til engang. Tror aldrig jeg har oplevet service på det niveau. Det var fabelagtigt. Prisen er i den høje ende ift. hvad vi normalt giver for at overnatte, men lever til fulde op til opholdet. Værelserne er smukt indrettet og fællesområderne ligeså. Morgenmaden i en liga for sig og hotellets personale og ejeren Vicenzo (ung fyr på 24) er simpelthen så søde, og gør alt for at man få et godt ophold. 

Pris: ca. 2500 pr. nat for et stort og meget lækkertfamilieværelse. Der blev serveret drikkevarer, snacks og vi blev så går inviteret både på aftensmad og besøg i Vincenzos have oppe i bjergene, uden at vi betalte en krone ekstra. De vaskede vores tøj, hvilket var fantastisk når man rejser rundt med rygsæk og ikke har så meget med. Selv forbruget i minibaren tog de ikke betaling for. Stedet får mine allerfineste anbefalinger. Det sted er et MUST, hvis man besøger øen. Om ikke andet, så bare en enkelt nat.

Transport fra Tinos til Mykonos:

Færge fra Tinos Town. Billetter kan købes alle steder i byen, hvor båden sejler fra. Pris: 8 (4) euro pr. person. Sejltid: 35 minutter

Alle indlæg fra Tinos

Mykonos

er: shopping, en utrolig smuk by med de maleriske gader, liv og leben, mange turister og smukke solnedgange

Her boede vi:

Villa Konstantin. Ligger på “toppen” af byen og udsigten er fantastisk. Hotellet er ok – har en meget lækker pool og smukke udeområder.  Vi boede på et stort familieværelse som var meget slidt, og ikke stod mål med resten af hotellet og prisen. Så vælger man hotellet, vil jeg anbefale et af de nyindretttede værelser, som ser lækre ud.

Turen ned til byen er rigtig smuk (dog lidt af en stroppetur – ca. 10 min ned og 15 min op). Hotellet er ikke Ikke anbefalelsesværdigt med mindre børn pga. turen op og ned, og det kan være meget svært at finde taxa på øen. 

Mykonos er generelt meget dyr ift. de øvrige øer, alt koster stort set dobbelt så meget – ligefra mad og drikke til overnatninger.

Transport til næste ø – fra Mykonos til Syros:

Færge Mykonos til Syros (båden stopper på Tinos på vejen). Billetter købte vi på et kontor i Mykonos By dagen før, men kan købes på kajen ved færgen. Der er dog ofte lang kø, så der skal man komme i god tid. Pris: 13 (7) euro pr. person. Sejltid: 1 time, 15 minutter

Alle indlæg fra Mykonos

Syros

er: en helt utrolig fin hovedby med shoppingmuligheder, dejlige hikingture og skønne badeture

Her boede vi:

Vi boede i Kini Bay bugten, hvilket viste sig at være et perfekt valg. Vi boede på på Kini Bay Hotel, hvilke var et ok valg. Værelserne var pæne, rene og i meget fin stand, dog meget små. Beliggenheden var god og i gåafstand til byen og der var fin solnedgang fra terrassen, hvis man bor med havudsigt. Den store tagterrasse på hotellets hjemmeside er dog forbeholdt værelser, der ikke har egen balkon og det synes jeg var skuffende, da det var den, jeg bl.a. var faldet for.

Vi gav 4.400 kr. for 4 nætter/2 lejligheder.

Transport fra Syros til Kea:

Der går kun færger fra Syros til Kea 2 gange ugentligt og det passede ikke med vores afrejsedage. Vi fløj fra Syros  til Athen og derfra tog vi til Lavrio (havnebyen syd for Athen) og med færge 1 time derfra til Kea.

Flytid: 35 min. Der er kun et selskab, der flyver dagligt (hver morgen). Pris: ca. 3000 kr. for 5 enkeltbilletter.

Sejltid: 1 time. Pris 10 (5) euro pr. vej. 

Alle indlæg fra Syros

Kea

er: smukke strande, lækkert badevand, fantastiske solnedgange, ferie med de lokale i eksklusive omgivelser

Her boede vi:

Underskønne Aigis Suites i Vourkari.  Pris pr. nat pr. dobbeltværelse inkl. morgenmad: ca. 2.500 kr.

Transport fra Syros til København:

Vi sejlede retur til Lavrio, og derfra til Athen Lufthavn, hvorfra vi fløj hjem til København.

Alle indlæg fra Kea

 

 TRAVEL GUIDE

DE IONISKE ØER

 

KORFU, PAXOS & ANTIPAXOS