REJSEGUIDE

Island

TIPS & ANBEFALINGER TIL 6 DAGES ROAD-TRIP PÅ SYDKYSTEN

Normalt rejser vi både øst-, vest- og meget sydpå. Der er en første gang for alting og vores første tur nordpå – i efteråret 2018 – tog os til Island, særligt efter et stort ønske fra Camille. Vi brugte en lille uge i det fantastiske land, og måske fordi vi ikke helt vidste, hvad vi skulle forvente os, oversteg hver evig eneste dag alle forventninger. 

 

I denne rejseguide finder du beskrivelse af vores rundtur, som primært tog os rundt på Sydkysten og området omkring Reykjavik. Vi var desværre ikke så heldige, at se nordlys, men det efterlader os blot med en grund til at tage tilbage. Der er ingen tvivl om, at vi kun har oplevet en brøkdel af dette fantastisk land. Et land, der byder på den ene van(d)vittige naturoplevelse efter den anden.

Jeg drømmer om engang at rejse Island rundt i en autocamper og opleve alle de steder, vi ikke nåede på denne uge. 

I bunden af denne rejseguide finder du vores TOP-5 over bedste oplevelser

Følg i vores fodspor

Screenshot_2020-06-13 Wix' hjemmesideeditor - 5fodspor

LAUGARVATN, 2 NÆTTER

Turen fra lufthavnen til Laugarvatn tager ca. 1 time, og her kan du med fordel køre gennem Þingvellir National Park og få den smukkeste naturoplevelse. Vi boede på et familieværelse på det smukke boutiquehostel Héraðsskólinn. Stedet er virkelig fint indrettet og kan absolut anbefales. Bemærk dog, at der er fælles bad og toilet og at der på flere værelser er køjesenge. Men standarden er høj, indretningen rigtig fin og unik, og morgenmaden er meget lækker. Den øvrige mad på stedet er ikke noget at skrive hjem om, men man kan med fordel lave mad selv i fælleskøkkenet, og der er en fin lille spisestue, kan kan spise i. Det gjorde vi på dag nr. 2.

Vi gav 4.300 kr 2 nætter på et stort familieværelse med 2 almindelige senge og 2 køjesenge. Inkl. morgenmad.

Disse dage brugte vi på de store seværdigheder i området, læs mere her:

Gulfoss, Geysir, Hrunalaug gratis hot tub

Videodagbog

HELLA, 1 NAT

Hotel Lækur Hella

Her boede vi på et ok familieværelse, som dog var forholdsvis småt ift. at vi var 5 personer. Men det gik..

Hotellet har en dejlige udendørs hot tub, koldtvandtønde og sauna. De tilbyder desuden nordlys-vækninger, 

men desværre var vi ikke så heldige at opleve det.

Vi gav 2.500 kr for 1 nat inkl. lækker morgenmad

Disse dage brugte vi på de store seværdigheder i området, læs mere her:

Islands sydkyst

På hesteryg i Island

REYKJAVIK, 2 NÆTTER

Odinsvé Hotel Apartment

Stor og moderne indrettet lejlighed, der supergod beliggenhed. Centralt og i gåafstand til alt i byen.

Meget anbefalelsesværdigt sted.

Vi gav 3.900 kr. for 2 nætter.

Dagene i Reykjavik gik bl.a. med besøg i den ikoniske Hallgrimskirke, shopping og cafebesøg. 

Vi besøgte desuden museet Perlan, som mest at alt er en form for experimentarium, med masser er sjove interaktive aktiviteter. Her finder man også en helt utrolig 100 m. lang indendørs isgrotte, man kan gå ind i.  Vi synes absolut, det er et besøg værd, hvis man besøger Reykjavik. Vi var selvfølgelig også i Den Blå Lagune.

Læs om vores besøg og tip til Den Blå Lagune her

Praktisk information

Hvad skal jeg tage til Island efter?

Kort og godt: STORSLÅEDE NATUROPLEVELSER – og kommer du til Island ml. oktober og april, må det også være NORDLYS. 

Fly

Vi fløj med WOW air i efteråret 2018. I alt gav vi ca. 7.000 kr for 5 billetter t/r inkl. baggage og det fungerede upåklageligt.

Transport 

Vi havde lejet bil gennem Alamo hjemmefra og hentede og afleverede bilen i lufthavnen. Vi bookede en tillægsforsikring for blæst og stenslag på stedet.  Det anbefales at have en bil med firhjulstræk.

Det er nemt at komme rundt på Island, og nemt at parkere alle steder – også i Reykjavik. Generelt er vejene gode de steder vi var, og der var stort set ingen trafik. Vi havde ofte vejene helt for os selv, og stort set hele vejen med storslået natur omkring os fra morgen til aften. Det var den ultimative følelse af frihed at sidde der og føle sig ganske lille i så smuk og vild en natur.

Mad & Drikke – og lidt om prisniveauet

Det er generelt dyrt at bo og leve på Island, hvilket også ses på overnatningspriserne ovenfor, som er noget mere, end vi plejer at betale for at overnatte 5 personer. Maden er også dyr, og vi fik ingen større gastronomiske oplevelser med hjem, men det havde vi nu heller ikke forventet. Jeg er sikker på, man kan få dejlig mad, hvis bare man er villig til at betale (ret) dyrt for det. Det bedste og billigste er at handle i en af de store supermarkeder – vi var særligt glade for BONUS (kig efter de gule skilte alle steder) hvor udvalget er stort og priserne rimeligt) – og lave maden selv. 

Vi kan dog anbefale Tommys Burger Joint i Reykjavik. Den fineste lille burgerbar med super mad til gode priser. 

GRATIS OPLEVELSER PÅ ISLAND

Mange af de de helt store naturoplevelser oftest ganske GRATIS. 

Og nøj, hvor tænkte vi mange gange – “nu blir’ det ikke vildere”, for at køre til næste sted og tænke præcis det samme

I videoen her kan du få et samlet indtryk af vores dage på smukke smukke Island.

Spa, natural pools & lokale svømmehaller 

Island rimer på badning, selvom vejret ellers ikke ligner noget, der indbyder til det. Når man opholder sig i Island, finder man hurtigt ud af, at er der noget, der betyder meget for islændinge, så er det vand. Der er svømmehaller og naturlige bade og varme kilder stort set alle steder, og det er meget normalt at man mødes i svømmehallen ved aftenstide. Besøger man Island er det et MUST at tage i en af de lokale svømmehaller, som består alene af udendørs bassiner med forskellige vandtemperaturer fra iskoldt til brænd varmt. Desuden både dampbade og saunaer. Entrepriserne er billige ift. de fleste danske svømmehaller. Vi gav ca. 110 kr. for os alle 5 i entre.

Der findes desuden en del anderkendte spas – ikke mindst den berømte Blå Lagune, som vi også frekventerede. Vi besøgte desuden Fontana Spa i Laugarvatn omkring solnedgangtid. Spabadet ligger utrolig smukt lige ud til søen, og her vekslede vi en dypper i det iskolde vand med de skønne varme bassiner og saunaer. 

Men at bade i en lille naturlig kilde midt ude i naturen, er nu det vildeste. Disse steder findes mange steder. Både de mere organiserede og velkendte og steder hvor du simpelthen bare kan hoppe ned i et lille hul. Men pas på, for det kan være rigtig rigtig varmt. På min liste over ganske særlige oplevelser ligger den lille fine natural hot tub Hrunalaug. Den ligger ikke så langt fra hovedvejen, men der findes skilte og en kort afstikker over en lille bakke efter parkeringen, dukker det smukkeste landskab og fineste lille omklædningshus op. Så er det bare om at hoppe i og få varmen. Husk evt. at beholde huen på, hvis det er meget koldt ovenvande:-) Det er ganske gratis, men det er god stil at lægge lidt i doneringsboksen og endelig huske at rydde pænt op efter sig.

I det hele taget er det varme vand på Island opvarmet af naturlige kilder, og ofte kan det varme vand kan lugte ret kraftigt af svovl, som lugter lidt råddent. Men det betyder ikke at vandet ikke er rent. 

Perlan – Reykjavik

Museet i Reykjavik er absolut et besøg værd

ISLAND

TOP-5 BEDSTE OPLEVELSER

 

1. Varme badeture midt i den kolde natur – særligt Hrunalaug (se nedenfor)

2. Geysir 

3. Vandfald – særlig Sejlalandsvoss, hvor man går bag vandfaldet er helt særligt. Men de er alle betagende og smukke

4. Ridetur på Islændere i den smukke natur 

5. Udendørs badning i Fontana Spa, Den Blå Lagune og en af de lokale svømmehaller i Reykjavik.

 

Desværre så vi ikke nordlys, så havde det nok toppet listen:-)

 

Alle indlæg fra Island

TEMAPOSTKORT FRA ISLAND

Vel hjemme igen bag skærmen, hvor jeg sidder og kigger alle billederne fra vores het fantastiske ferie på Island igennem, tegner der sig et tydeligt mønster. Stort set alle oplevelserne har inkluderet vand på den ene eller anden måde, hvad

Læs hele indlægget

RIDNING PÅ ISLAND

3 OM AT DELE Stort set ligemeget hvor du kaster dit blik her på Island, drages du af store flokke af godmodige Islanske heste. Der er i alt over 100.000 heste på Island, hvilket vil sige 1 hest for hver

Læs hele indlægget

ISLANDS FACINERENDE SYDKYST

Naturen er fuldstændig storslået, og ikke nær noget vi tidligere har set. Vejret er omskifteligt, og det gode ved det er, at selvom regnen siler ned nu og her, kan det ændre sig til blå himmel og sol på kort

Læs hele indlægget

ISLAND LIVE

Hvor jeg er personen bag stillbillederne på bloggen, er Jørgen ham der står for videoerne. De sidste dage har været fyldt til bristepunktet med den ene storslåede oplevelse efter den anden, og bedst som man tror, at nu har vi oplevet

Læs hele indlægget

BLOWN AWAY PÅ ISLAND

I dette indlæg får du inspiration til oplevelser på fascinerende Island, som vi besøgte i efteråret 2018 Blown away – både i overført og direkte betydning. 36 timer er der gået siden vi satte fødderne her på Island, og oplevelserne

Læs hele indlægget