REJSEGUIDE

Cambodia

Har man sagt Cambodia, har man også sagt Angkor Wat, og Angkor området var absolut også en af de primære årsager til at landet var en del af vores planer fra start. Angkor området ligger nær byen Siem Reap, som er nemt tilgængelig med fly. Selve byen er ikke i sig selv noget særligt. Den er bygget op omkring den turisme, der i stor stil tiltrækkes af det flere mener er verdens 8. vidunder. Selvom byen er et sandt cirkus af bargader og markeder, er den dog stadig forholdsvis autentisk og bl.a. ved Old Market finder man nogle udemærkede street kitchens. Angkor området var intet mindre en storslående og en oplevelse der for altid vil bo i os alle – hver på sin vis er jeg sikker på.

 EN GRUM FORTID – IKKE I BØRNEHØJDE 

Landets grumme fortid med folkedrabene begået af de røde Khmere står stadig stærkt overalt i de lokales minder, da vi jo ikke skal længere tilbage i tiden end at de fleste nulevende cambodianere alle har mærket de frygtelige hændelser på nærmeste vis. Vi fravalgte bevidst steder som toturfængslet og Killing Fields, som jo ellers er nogle af de seværdigheder, som ligger højt på listen når man besøger landets hovedstad Phnom Phen. Primært valgte vi det fra, da det ikke er oplevelser i børnehøjde. Men for os var det dog vigtigt, at børnene fik viden om de ting, der er foregået og vi valgte derfor at genfortælle de ting, vi havde læst om, på en måde så det var nogenlunde spiseligt for børn.

SKYND DIG FØR TURISTMASSERNE KOMMER

Landet er i udpræget grad stadig præget af korruption og virker på mange måder meget tilbagestående og autentisk. Det er absolut et besøg værd og gerne inden det bliver “for turistet”, da det er et af de lande der er i voldsom fremdrift hvad angår turisme. Særligt områderne ved sydkysten – Sihanoukville og Koh Rong-øerne. Sidstnævnte steder valgte vi fra i løbet af rejsen til fordel for Malyasia.

Vi havde en lille uge i Angkor-området og 4 fantastiske dage i Phnom Phen. Nedenfor finder I vores tips og anbefalinger til fede oplevelser de 2 steder.  

TRE OM CAMBODIA

1.

Cambodia er et land i Sydøstasien. Det grænser til Thailand i vest og nordvest, Laos i nord, Vietnam i øst og sydøst, og Siambugten i syd. 

 

2.

Cambodia dækker et areal på ca. 181.035 km², og har en befolkning på cirka 14,8 millioner. Hovedstad er Phnom Penh.

3.

Den bedste årstid at rejse til Cambodia er december-januar. Her er der mindst regn, milde temperaturer, og luftfugtigheden er til at holde ud

SIEM REIP - ANGKOR OMRÅDET

TOP 5 BEDSTE OPLEVELSER​

1. Besøg i Angkor området – se separat indlæg med beskrivelser

2. Spis lokalt og billigt ved Old market

3. Vælg et hotel lidt uden for centrum og gerne med pool, da der er meget varmt stort set året rundt.

4. Oplev lokale landsbyer til hesteryg. Der er kun et stede der udbyder disse ture og det er lidt pebret, men pengene værd – Happy Horse Farm.

5. Planlæg evt en “hviledag” til pool og badning mellem de mange koncentrerede oplevelser

PHNOM PHEN

TOP 5 BEDSTE OPLEVELSER​

1. Nyd solnedgangen en af de mange Roof-top barer nær havpromenaden

2. Tag en cityrundtur med en tuk-tuk – vi gave 20 USD for en halv dag og stoppede de steder vi gerne ville.

3. Besøg Wat Phnom templet – vi var heldige at være der på en ganske særlig dag, hvor vi så de lokale ofre alt fra æg til hele stegte svin.

4. Hop på den lokale færge til øen overfor – vi gave 1,5 kr. per person t/r. På den anden siden oplever man virkelig local life. Derovre kan lejes cykler eller med lidt held prajes en tuk-tuk.

5.Besøg “The Royal Palace” – husk at være klædt anstædigt på. Ingen bare skuldre og ingen synlige knæ. De går meget op i det, og afviser blankt hvis ikke man er ordentligt påklædt.

SJOVESTE OPLEVELSE I CAMBODIA

TEMPELBESØG I PHNOM PHEN

Selvom vi har set rigtig mange templer på vores rejse allerede, skulle det vise sig, at netop dette tempel skulle bringe os den vildeste oplevelse. 

Mest bizart var dog sceneriet ved 3 Løvefigurer, hvor folk stod i kø for at ofre råt kød og æg, som de klaskede på løverne, mens de bad.

Se med her!

HER BOEDE VI

SIEM REIP

Angkor Museum Boutique og Spa –  OK til prisen og lækkert poolområde. Dog helt nyt og ikke helt færdigt, da vi var der, så vi boede der kun en nat.

Kiri Boutique hotel – superfint boutiquehotel ca. 1,5 km. fra centrum. Lækre store og rummelige værelse og meget sødt personale. God morgenmad. Desuden billige spa-behandlinger.

PHNOM PHEN

Secret Villa – Meget anbefalesværdigt. Men en mindre pool, god morgenmad og meget smukt indrettede værelser. Virkelig god beliggenhed i gå-afstand til det meste.