Ø-HOP PÅ KYKLADERNE – VORES REJSEPLAN

 

Lige om lidt er det sommerferie, og vi glæder os herhjemme. Grækenland står vore hjerter nær, og selvom vi har både boet der og været der maaange gange, har vi endnu Athen til gode. Men nu er nedtællingen startet, og om 2 uger danner netop hovedstaden rammen om startskuddet på vores 4 ugers rundtur i øgruppen Kykladerne. 

 

Kykladerne 

I alt består øgruppen Kykladerne af 220 øer i det Ægæiske hav  heriblandt nogle af de mest kendte og besøgte øer; Ios, Mykonos, Náxos, Páros,  og Santorini. Vi har dog valgt dem fra. Dels fordi vi ikke vil bruge dagevis på at sejle, og fordi vi er overbeviste om, at der smager ligeså meget af Grækenland – og formenlig mere – på de mindre kendte øer, hvor turismen er langt mindre udpræget og hvor grækerne selv holder ferie. Når man kommer de steder i Juli er der ofte ikke overrendt, og der er skønt og fredeligt de fleste steder.

 

Transport

Vi flyver til Athen og sejler fra ø til ø, men undtagelse af ruten fra Syros til Kea, hvor vi flyver til Athen og tager en båd videre derfra, da der kun er få færgeforbindelser mellem de 2 øer.

 

4 uger – 4 øer og en hovedstad

I alt skal vi besøge 5 steder i løbet af de 4 uger vi er afsted. Vi starter ud med 5 dage/4 nætter i Athen, derefter en uge på Andros, nogle dage på pilgrimsøen Tinos og en lille uge på Syros, inden vi igen nærmer os fastlandet og gør et stop på øen Kea, hvor vi skal være den sidste uge sammen med Jørgens forældre og søster. 

 

Her skal vi bo

Jeg har bruge mange aftener på research ift. valg af øer, steder at bo og ting, vi skal opleve, og jeg håber, det hele lever op til forventningerne. Nedenfor får I nogle af de billeder, det har gjort, at valgt er faldt på lige præcis de øer, vi er endt op med. Vi sender postkort fra de forskellige steder her på bloggen, så I kan følge lidt med, hvis I har lyst. Her kommer vi også til at dele tips til steder at bo og spise samt en masse om, hvordan man tager sig fra a til b, når man rejser i det græske ø-hav.

 

I får et smugkig på dette fine sted, hvor vi skal vi bo på øen KEA (på det fineste boutiquehotel). Det bliver vores luksusuge. De øvrige steder skal vi bo noget mindre, til gengældt mere lokalt:-)

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *