TRAVEL GUIDE

Malaysia

På denne side får du vores bedste tips til din rejse til Malaysia 

 

Faktisk var Malaysia ikke med i vores rejseplaner, da vi drog hjemmefra. Men efter små 6 uger med intense oplevelser og en længsel efter bountystrand, besluttede vi at “smutte forbi” på vej mod Singapore, som er vores hjemrejse destination. Små 2 uger blev det til – primært med standliv på Langkawi, men også Kuala Lumpur og senest smukke funky Georgetown på øen Penang. Det har været 2 skønne uger med masser af oplevelser i god kombination med afslapning.

 

Malysia er nem at komme til og kræver ikke visum. Fly er billige, og det er nemt og hurtigt at komme fra A-B på den måde. Vi har boet godt og ikke mindst spist rigtig godt. Det gastronomiske niveau er væsentlig højere end både Cambodia og Laos, dog ikke helt på højde med Vietnam, som vi har tabt vores madglade hjerter til.

 

Nedenfor har vi samlet vores TOP-5 anbefalinger til de steder, vi har været og lagt links og tips ind til nogle af de steder ind hvor vi har været. Også her har de fleste steder budt på mange flere mindeværdige oplevelser, men nedenstående er vores anbefalinger til must do eller must see oplevelser, hvis man er på de kanter.

Disse steder besøgte vi i Malaysia

KUALA LUMPUR 

STORBY

3 NÆTTER

GEORGETOWN 

KULTUR, STREEART I LANGE BANER, LÆKKER MAD

3 NÆTTER

LANGKAWI

SOL, STRAND, VAND, POOL, SOLNEDGANGE OG DRIVERLIV 

8 NÆTTER

TOP-5 oplevelser i Kuala Lumpur – Hovedstaden i Malaysia

 1. Petronas Twin Towers – vi har ikke oppe i tårnene – men husk at bestille billetter dagen i forvejen, hvis I skal derop.
 2.  
 3. KLCC – Kuala Lumpur City Centre – en fin park med en kæmpe legeplads og soppebassin for foden af Twin Towers
 4.  
 5. Kør i Taxa – det er billigt
 6.  
 7. Besøg Little China – og spis på The Food Court midt i det hele, siddende midt mellem turister, boder og handlende. God og billig mad.
 8.  
 9. Bo med swimmingpool. Det er rart med en svømmetur i poolen efter en lang dag i byen, da der er meget varmt.

TOP-5 oplevelser i George Town, Malaysia

 1. Bo på Muntrin Mews i Old Town og spis lokal mad på hotellets cafe. Nogle aftener er der livemusik. Stemningen er supergod og maden i særklasse god.
 2.  
 1. Gå på opdagelse i byens gader og tag sjove billeder af street art. Se Camilles indlæg med sjove eksempler.

 2. Tag kabelbanen til Penang Hills, og nyd udsigten over øen fra 720 højdemeter.

 3. Spis i Red Garden, som er et madmarked, hvor ca. 30 små boder sælger alle slags mad. Man kan frit vælge fra dem alle og spise lidt fra den ene bod og lidt fra den anden. Måske verdens største menukort:-)

 4. Hæng ud på byens mange funky cafeer

Indtryk fra Georgtown Penang

TOP-5 bedste oplevelser på Langkawi

1. Nyd solnedgangen fra stranden – hver eneste dag er seriøst en breathtaking oplevelse og noget ganske særligt

2. Eftermiddagsdrink på den fedeste loungebar “Sugar” i Centang Penang. Hvis du er heldig er der livemusik til solnedgangen.

3 Bo billigt med pool lige på stranden på Malibest resort – tjek deres trætop hytter ud – de ligger helt fantastisk.

4. Island hopping til øerne omkring.

5. Langkawi Cable Car og Sky bridge – fantastisk udsigt over det meste af øen. Billedet ovenfor.

Her boede vi i Malaysia

Kuala Lumpur

Ambassador Row Hotel Suites by Lanson Place Ligger centralt ift. Twin Towers og KLCC. Vi havde en stor lejlighed med køkken og lavede selv mad en aften. Vi gave 1000 kr. pr. nat inkl. en ok morgenmadsbuffet.

 
Langkawi

Dayang Bay Serviced Apartment & Resort – Ok hotel med flot poolområde. Det ligger dog dårligt placeret på øen i byen Kuah, som ikke kan anbefales. Vi boede her kun den første nat. 700 kr. pr. nat

Sunset beach resort – fint lille hotel med meget rolig privat strand. Værelserne er store og pæne. Vi gave 450 kr. pr. nat – lidt dyrt ift. lignende steder i samme kategori, fandt vi ud af.

Frangipani Resort & Spa – flot hotel men fantastisk beliggenhed og lækre pools. Dyrt til prisen og vi boede der kun 1 nat pga. valutaregnefejl, som I kan læse om her på bloggen:-) Vi boede i en beachvilla med fed terrasse lige ud til vandet. 2200 kr. pr. nat

Malibest resort – vores 1. valg på Langkawi. Her boede vi 5 nætter. Billigt og godt med lækker helt ny pool direkte på stranden. Værelserne var pæne og store. 250 kr. pr. nat uden morgenmad. Havde der været plads, havde vi boet her hele perioden.

Georgetown Penang

Muntrin Mews – måske det fedeste hotel vi har boet på undervejs. Fed indretning, store værelser og gigantisk badeværelse. Vi boede på et familieværelse med rigtig god plads til 800 kr. pr. nat. Cafeen på hotellet er virkelig mange måltider værd og ligger af samme grund nr. 2 på Tripadvisor for hele Penang. Vi spiste både aftensmad, frokost, morgenmad og kaffe/kage i løbet af de dage vi var her, og selvom maden virkelig er lækker alle steder på Penang, er den mad vi fik her den bedste. Og tilmed meget rimelig i pris.

alle indlæg fra Malaysia