5fodspor

ØHOP – ANDROS

Trappen fra stranden i Andros Chora og op til byen. Der har været stor uenighed om antallet af trin, men efter fælles “tælning” og optur, blev vi alle enige om 137 trin.

En uge er gået og den har budt på alt fra stroppeture på Akropolis til afslapning i solsenge ved både pool og på strand her på Andros. Oplevelser har det ikke skortet på, og det føles som om, vi allerede har været længe afsted. Det med at flytte sig fra sted til sted er virkelig noget, vi holder af, når vi er på ferie. Hvor andre måske ville føle det stressende, passer det virkelig godt til vores rejsetemperament.

BATSI OG GAVRIO

De sidste par dage har vi haft bil og dermed mulighed for at komme ud og opleve øen. Efter et par dages afslapning, hvor eneste adspredelse fra solseng og badeture har været en gåtur i ny og næ, var vi alle klar på, at komme lidt ud på “opleveren” igen. Med kort over øen og et par anbefalinger fra vores vært, kørte vi tværs over øen til byen Batsi, som er en lille by på østsiden af øen. Her er primært en masse cafeer og tavernaer, foruden en lille lystbådehavn. Her nappede vi lidt mad og en badetur, inden turen gik lidt længere nordpå til havnebyen Gavrio, hvor vi gik en lille tur inden Jørgen fik overtalt resten af holdet til at spise pizza. Selma og jeg nægter at indtage andet end græsk mad, så vi fik som altid en god græsk salat og souvlaki.  Gavrio er iøvrigt øens havneby, og herfra de store færger forbinder øen til primært Tinos, Mykonos og Athen.

Fiskebåde i hhv. Gavrio og Batsi. Højre: Vandet er yderst indbydende, og der blev debateret om ikke det var tid at nappe et hovedspring, men der var lige lovlig langt ned. 

ANDROS CHORA

Vi bor på østsiden af øen i “hovedstaden” Chora. Det lader til at være det helt rette valg. Ikke mindst hotellet vi bor på. Det ligger kun 3 min gang til byen og lidt længere til stranden. En strand som iøvrigt er rigtig dejlig og ikke overrendt. Hotellet ejes af en ung fyr Yiorgos, og er virkelig fint og meget smagfuldt indrettet. Stedet er ikke så stort og de øvrige gæster her er græske.

Andros by er rigtig fin, og slet ikke som noget af det, vi har set på de andre øer, vi har været på gennem tiderne. Det ligner mere de gader og huse man ser på typiske postkort, som ofte stammer fra Santorini. Det passer jo umiddelbart meget godt, da netop den ø også er en del af Kykladerne ligesom Andros. Der sker ikke så meget i byen, og det er tydeligt, at der ikke er mange udenlandske turister, hvilket betyder at Rasmus slipper for alle de typiske souvenirbutikker pigerne ellers render i, da de ganske enkelt er ikke-eksisterende. Det betyder også, at udvalgte af spisesteder ikke er så mange, men vi har fået fin mad. Her er dog temmelig dyrt, da øen er meget gold og alt skal sejles ind fra Athen, så prisniveauet er lidt i den høje ende.

Øverst: Udsigt over Chora. Her ses løbebanen hvor Jørgen aser og maser hver eneste dag. Hiking på sten i vandet. Typisk butik i gå-gaden. Nederst: Mod toppen af Chora. Udsigtspunkt over Chora strand. Fine gader

STRANDE

De sidste dage har vi udforsket øens strande lidt. Midt på øen skal man over en bjergkam, og vi forsøgte os i dag med en tur ned til en øde strand, men på trods af 4-hjulstræk, holdt mine nerver ikke til de meget stejle nedkørsler og mildest talt mere end dårlige veje, så vi vendte om og satte kurs mod en anden strand, der var knap så svær at komme ned til. Vandet her er virkelig skønt. Lidt køligt med smukt smukt klart og helt turkisgrønt. De fleste steder er der klipper, man kan klatre på og langs dem masser af små fine fisk. Så dykkerbrillerne har været lidt i brug. Som oftest slapper Rasser af solen, mens vi andre bader, klatrer rundt og bygger sandslotte. De strande vi har været på indtil videre, har været stort set ens ift. klipper, vand og sand/ral. 

Det generelle indtryk er øen er, at den er temmelig øde men absolut ganske fin. Den er forholdvis stor, så det kræver at man har en bil, hvis man vil lidt omkring. Det giver desuden mulighed for et lidt større udvalg af spisesteder. I aften skal vi til en lille by oppe i bjergene, hvor der skulle ligge en fin lille restaurant, der byder på særlige egnsretter og specialiteter. Hvis ikke vi havde en bil, ville 6 dage formentlig synes af lidt for længe, hvis man gerne vil andet end dase ved pool og strand.

ÆNDREDE REJSEPLANER

Måske netop fordi vi er oplevelsessøgende, og fordi næste planlagte ø Tinos, formentlig er ligeså øde som denne, har vi ændret planerne en smule. Alle her taler om  Mykonos, som vi faktisk bevidst havde valgt fra fra starten af. Men det er der ændret på nu. Så når vi tirsdag stævner ud fra Andros, går turen blot 2 dage til Tinos og derfra 2 dage på Mykonos. Hurra for fleksible bookinger, som kan ændres efter humør. 

Nu skal vi lige se den sidste stigning i dagens Tour de France etape, så jeg slipper tasterne. Omkring mig bader pigerne i poolen, og ældsten har gjort ipad og Tour-udsendelsen klar. Jørgen er på vej retur fra dagens løbetur på stadion (og trapperne!!).

Take care:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *