MYKONOS – TO GO OR NOT TO GO?

På vej fra toppen med udsigt over Mykonos by. Hold på hatten, for her stormer en halv pelikan. Måske lige i overkanten, men tilpas dejligt til at temperaturen er helt perfekt.

 

Hvor 2 dage på Tinos måske kunne føles som 1 dag for lidt, er 2 dage på Mykonos helt passende til mit temperament. Må sige at vi er kommet fra asken til ilden. Her er fyldt med turister, hoteller, butikker, butikker og tusindvis af krydstogtsgæster. Jørgen er endnu lidt rystet over alt det botox, der slendrer rundt i gaderne. Det er i sig selv lidt af en oplevelse, vi ikke har fået de andre steder:-)

 

OBS: Når I ser billederne i dette opslag, skal I derfor selv tilsætte en masse mennesker rundt omkring, da der langt fra er så “øde” som billederne udtrykker. Særligt når man går rundt i byens gader. Det handler om beskæring:-) Og om at det bare tager sig en del pænere ud uden en crowd af mennesker. 

 

MYKONOS BY 

Selve byen er rigtig fin. Ikke mindst området nær Little Venice. Ja, det hedder det. Lidt corny’t, men rent faktisk er husene bygget helt ud i vandet, og så har man nok ment, at det var ok med sammenligningen. Her finder man de fineste små smalle gader. Dyre mærkevarebutikker side om side med gallerier og kunsthåndværkere. Det er tydeligt at mærke, hvordan krydstogtindustrien sætter sig præg på øer som denne, og alt her er bare en del dyrere end de andre øer, vi har besøgt. Her sælges dyre designermærker og eksklusive smykker, og så snart solen er gået ned, forvandler byen sig til noget nær en stor natklub med lys, musik og drinks i lange baner. Alt sammen faktisk utrolig stiligt og smagfuldt udført. 

 

Byens gader. Jeg har taget 1000-vis af billeder. Her får I et lille udsnit.

 

FRA TOPPEN ER DER LANGT NED, MEN DEN BEDSTE UDSIGT

Vi bor på toppen af byen, og har den smukkeste udsigt. Beliggenheden er bogstavelig talt helt i top. Hotellet hvor vi bor er superfint udvendigt og har en lækker pool, men det indvendige er ikke noget skrive hjem om. Der går vi direkte fra 4 til 2 stjerner, som Camille siger. Med den placering er der dømt op- og nedstigning til byens centrum, og der får vi rørt benene, skulle jeg hilse og sige. Pyha, en vandring. Det gør det pt. ud for feriens hiking. Det giver dog også mulighed for at se byen fra oven og på gårsdagens aften-nedstigning den smukke solnedgang. Vi har desuden været forbi de smukke gamle vindmøller, som er et af øens kendetegn.

 

 

”NO NO THAT BEACH IS NOT GOOD”

I dag kørte vi med hotellets chauffør til en strand som efter sigende, skulle være en rigtig god og familievenlig strand. På vej derud spottede vi en øde fin strand, som vi spurgte ind til. Nej, den er ikke noget, der er ikke godt, var meldingen. Vi blev pænt sat af på stranden i et rent helvede af sælgere, strandstole, restauranter og mennesker. Her kunne man være så heldig at erhverve sig en solseng for en dag for 29 (NI OG TYVE!!) euro. What! Der var mildest talt forfærdeligt og efter en kort gåtur, var vi at finde på den øde strand, vi så på vej derhen. Det viste sig at være øens kitesurfer strand, og her havde vi de bedste timer længe. Det er altid fantastisk underholdning at følge surferne fra land, og så giver de gode bølger jo altid nogle sjove badeture. Vi havde stort set hele standen for os selv og billige colaer fra supermarkedet. Det er nok mere vores ”beach-style”.

 

 

MYKONOS – MUST SEE OR NOT?

Særligt pigerne synes, det har været dejligt med liv i gaden og shopping, meeeen om Mykonos er et must see, tror jeg lige jeg skal sove på. Jeg kunne nok godt have undværet det. Men omvendt er byen utrolig fin, og vi har haft nogle dejlige dage her. Om lidt går turen til Syros, og jeg må indrømme at jeg trak på det indvendige smilebånd, da receptionisten sagde ”you dont have to buy tickets before since Syros is not that popular”, da jeg spurgte til køb af færgebilletter. Det lyder som om, vi er på vej back ”off the beaten track”.

 

 Mykonos set fra toppen hvor vi bor.

 

Fineste gamle vindmøller. Der er 5 af slagsen. Det blæste så meget at der var flere steder, hvor vi slet ikke kunne gå i området. Men smukke er de. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *