5fodspor

Ø-HOP I GRÆKENLAND

De sidste par uger har næste års sommerferie været på tegnebrættet. Faktisk har den været det i flere år, da vi længe har talt om at hoppe rundt på små græske øer. Vi har boet i Grækenland en del somre, dengang vi begge var rejseledere, og særlig jeg har tabt mit hjerte til det blå/hvide land. Tempoet, maden, klimaet og folket er noget ganske særligt, og jeg drømmer om engang at bo på en lille græsk ø gennem længere tid. Så vil jeg  – som Peter G. synger – sidde på en bænk og spise æbler med lommekniv i solen. Eller måske i skyggen af et smukt gammelt oliven-træ.

Athen og kykladerne

Da vi jo samler på storbyer og kun Jørgen har været i Athen, er det oplagt at starte turen der. Derfra går turen videre med bus, både og rygsæk og i skrivende stund forventer vi at tilbringe små 3 uger på Andros, Syros og Kea som alle 3 er forholdsvis uturistede øer nær Athen. Det er oplagt at drage til Naxos, Paros og Antiparos, men de 3 øer vi har valgt ligger dels kortere sejltid fra Athen og rummer helt sikkert det lokale Grækenland, vi gerne vil opleve i ligeså høj grad. Så der sparer vi gerne lidt sejltid, hvilket set fra et børneperspektiv er ret optimalt.

Ud i det blå

Der er noget over bare at rejse ud i det blå, og se hvad dagen bringer. Det holder vi alle af. Men når man er 5, og skal rejse i højsæsonen er det desværre ikke altid fordelagtigt. Så denne gang kommer vi til at planlægge turen lidt mere i detaljer, inden vi drager afsted. Vi prøver på den måde også at tilgodese alle i familiens behov bedst muligt. At rejse med børn stiller andre krav, end hvis det blot var Jørgen og jeg. For at de skal være med på alle mine ideer om at komme ud hvor kragerne vender og all inclusive er ikke eksisterende, ja, så kræver det at vi også er lyttende overfor deres ønsker. Og et samstemmende ønske er; swimmingpool. Så det får de (for det meste). En anden fordel ved at planlægge tidligt er at flybilletterne er billige og at man kan vælge mellem stort set alle de overnatningssteder der findes og dermed meget tit finde nogle supergode steder til rigtig rimelig pris. Her gælder den gode gamle tommelfingerregel om udbud og efterspørgsel:-)

Så til sommer pakker vi atter rygsækkene, og drager ud på nye græske eventyr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *