TRAVEL GUIDE

Thailand

I vinteren 2017 spenderede vi små 3 uger i Thailand.

Et sted Jørgen og jeg sidst besøgte tilbage i 1995, og efterfølgende af en eller anden årsag ikke har haft trang til at komme tilbage til. Det må siges at have ændret sig til præcis det modsatte efter denne tur, og vi drømmer ofte og tit om at rejse ud og opleve flere af de fantastiske øer, solen, varmen, maden og det gæstfrie folkefærd. Turen var forholdsvis spontan og ideen opstod, da vi fandt nogle billige billetter til Bangkok (19.000 inkl. baggage t/r for 5 pers).

Vi rejste over vinterferieugerne 7 + 8, så det var vist lidt af et fund.

Efter en del research på nettet endte vi med nedenstående 4 destinationer, som viste sig at være den perfekte kombination af storby, stille øer og det mere turistede Koh Lanta. Men børn i alderen fra 8-15 er der forskellige behov at tilgodese, og bl.a. blev det på denne tur meget tydeligt at wifi er det nye sort, når vi rejser. Vi ville meget gerne også have oplevet Koh Muk, Koh Sukron og Koh Bulon Le, men dem har vi endnu tilgode.

Nedenfor har vi samlet vores tip og anbefalinger til de 4 steder, vi besøgte. Inkl. links til de steder, vi har boet. 

Følg vores rute i Thailand

BANGKOK

3 nætter

KOH YAO NOI

6 nætter

KOH JUM

3 nætter

KOH LANTA

3 nætter

SÅDAN KOM VI FRA STED TIL STED

Transport fra Bangkok til Koh Yao Noi:
  • Vi fløj med AirAsia til Phuket. Herfra med taxa ca. 30 min til Bang Rong Pier og derfra med lokal båd til Koh Yao Noi (under en time).
Transport fra Koh Yao Noi til Koh Jum:
  • Vi sejlede med den lokale færge (læs: lille båd) til Thalen på fastlandet. Herefter 40 min i taxa til Krabi passagerhavn og herfra færgen mod Koh Lanta. Undervejs stopper den 4 steder ved Koh Jum afhængig af, hvor man skal bo, og hvor longtail både henter én og sejler ind til øen. Der findes ikke en stor nok havn på øen til at tage imod færgen.
Transport fra Koh Jum til Koh Lanta:
  • Vi tog en longtail boat ud til færgen og derefter ca. 45 min videre til Koh Lanta.
Transport fra Koh Lanta til København:
  • Vi kørte med minibus til Krabi Lufthavn og derefter videre til Bangkok og retur til København. Liiiidt lang tur, som jeg tror vi deler lidt op evt. med et par nætter i Bangkok inden hjemrejse, eller med direkte fly fra København til Krabi.
KOH YAO NOI, THAILAND

THE FISHERMANS FARM

På vores rundtur på øen kom vi forbi en mole, hvor vi havde opsnappet, at man kunne sejle med de lokale fiskere ud til små fiskefarme. Vi spurgte os frem og fik kontakt til en lokal fisker, og 5 min efter var vi på vej i hans lille long-tail båd ud til en masse små bassiner af alskens fisk, krabber, hummere og hajer, hvilket senere skulle vise sig, at være mere end en supergod ide.
Læs beretningen her

Sri Lanka er også oplagt til rundrejse. 

Du finder vores store guide til 16-dages rundrejse på Sri Lanka her

BANGKOK

TOP-5 BEDSTE OPLEVELSER

1. Sunset cykeltur i Bangkoks gader

2. Wat Pho templet

3. Weekendmarkedet

4. Solnedgang over Bangkok River 

5. Slendretur gennem Flower Market ved aftentide

 

KOH YAO NOI

TOP-5 BEDSTE OPLEVELSER

1. Lej en scooter (kan gøres alle steder) og kør øen rundt. Læs om vores ture og oplevelser her og her

2. Besøg fiskefarmene udenfor Manoh Pier. Bare kør derned og spørg jer frem bland de lokale fiskere, som kan tage jer med derud i deres små både. Se vores film derfra

3. Find de øde strande på jeres scooterture og tag en spil beach games – kokosnød petangue eller Kryds og Bolle med strandskaller

4. Kør op langs vestkysten, hvor der dukker fine små huse op på pæle. En af dem er en utrolig lækker fiskerestaurant.

5. Besøg øens eneste rigtige by ca. midt på øen. Her er 7eleven samlingspunktet. Vi spiste dejlig mad på et gadekøkken lige til højre for (hun har kun åben om aftenen).

KOH JUM

TOP-5 BEDSTE OPLEVELSER

1. Lej en scooter og kør øen rundt. Vi lavede strandsafari og tog dem alle fra Nord til Syd

2. Bo hos Valerie og Oon på Oon Lee Bungalows. Hvis ikke I bor der, må I som minimum spise en middag der. Maden er udsøgt.

3. Se solnedgang – HVER dag er magisk

4. Uberlækker thaimad får I på den lille restaurant Ban Ban ved Tingray Village

5. Solnedgang fra Freedom beach, og måske en overnatning i deres tree top hytte helt på spidsen af øen, men jeg vil tro man skal være i god tid, for at få plads.

KOH LANTA

TOP-5 BEDSTE OPLEVELSER

Lej en scooter (ja, vi gentager os selv!) 

Lanta Old Town er et MUST. Læs om vores dag her

Solnedgang og Beahcvolley på Klong Dao stranden – være med eller kig på, mens solen danser i horisonten

Thai-massage på et strandsted. Klong Dao blev vores favoritsted. 

Besøg Lanta Animal Welfare. Der er gratis rundvisning hver time og mulighed for at melde sig som frivillig hundelufter. Læs Selmas indlæg her

Her boede vi

BANGKOK

President Park Bangkok – fint hotel med udemærket beliggenhed

KOH YAO NOI

Passai Cottage på Passai Beach. Vi gav 150 kr. inkl. morgenmad pr. bungalow. Beliggenheden er virkelig god og stedet et af de hyggeligste på strækningen. Bungalows’ne er primitive men rigtig pæne og med hyggelige verandaer. Kan absolut anbefales hvis ikke man er til resorts. Vi bookede gennem Agoda. De har ingen hjemmeside.

Sabai Corner – også ved Passai Beach. Prisen var det dobbelte af Passai Cottage. Vi gav ca. 600 kr. pr. nat for et helt hus med køkken ekskl. morgenmad. Dejlig restaurant med den skønneste udsigt, men bungalowen var meget mørk.

KOH JUM

Oon Lee Bungalows – det bedste sted vi boede på turen. Værelserne er så fint indrettet og beliggenheden er i top. Maden og betjeningen er i særklasse.  Skal bookes i god tid – vi var heldige!

KOH LANTA

Relax Bay Resort. Lækkert og beliggende lidt udenfor det mest turistede område. Der var dog mange danskere på stedet, da vi var der.

(opdatering aug. 2019: Jeg kan se at hotellet er lukket, men området kan helt klar anbefales, hvis man vil bo lidt udenfor den mest livlige del af byen).

Hvis vi kommer tilbage vil vi nok vente med at bestille noget at bo i, og finde et par af de fine hytter på stranden lidt tættere på byen. Det kan varmt anbefales, hvis man synes om strandhytter, der måske ikke er den vildeste luksus – de findes dog i alle prisklasser er min erfaring.