5fodspor

BALI PART 3: FRA UBUD TIL MUNDUK I BJERGENE PÅ NORDBALI

I dette indlæg kan du læse om turen fra Ubud til Munduk, som ligger i Balis højland og byder på de smukkeste naturoplevelser

Endnu en flyttedag spækket med oplevelser lakker mod enden – i dag har vi taget den smukkeste tur midt over øen fra Ubud i syd/midt til Munduk på den nordlige del af Bali. De fleste af os vil definere dagen som en af dem, hvor vi har fået “en på opleveren”, andre måske mere “en for holdet”. Men sådan er det! 

Morgenen lagde lidt hårdt ud med en ordentlig omgang regn, hvilket dog ikke holdt os tilbage fra en sidste scootertur i Ubud efter morgenmad, inden Vishnu hentede os på hotellet.

GIANYAR BENG WATERFALL

Hvad Tegenungen vandfaldet nord for Ubud ikke leverede, gjorde Gianyar så til gengæld. En helt igennem fed oplevelse i særklasse. Dette smukke vandfald ligger blot 9 km. fra Ubud centrum, så hvorfor det er så meget mindre besøgt end de øvrige, fatter man ikk. Jo, det skulle måske lige være fordi der er totalgaranti for at blive (driv-)våd, hvis man vil have billeder, og det afholder de fleste kinesere fra at tage hertil. (Undskyld jeg bliver ved at tale nedladende om kineserne, men de fylder virkelig meget her på Bali, og man bliver lidt træt af deres ofte manglende pli – i al fald efter danske standarder).

Parkeringspladsen var stort set tom da vi ankom, og efter omklædning i pæneomklædningsrum tittede solen atter frem, og turen ned til vandfaldet kunne tage sin start. Turen ned er ikke noget at snakke om. Det tager 5 min. 

Smuk med smuk på

Vandfaldet er virkelig smukt, og ser man bort fra alle fotograferne (booket af folk der er på Instramfoto tur), der guider og instruerer folk i diverse poses (vi kunne ikke dy os for lige at forevige dem på et billede – se nedenfor…..), så er det en rigtig fin oplevelse – det er nu også meget sjovt at følge med i, skulle jeg hilse og sige. Pga. folks iver for at tage billeder, hvor der ser helt øde ud, må man stå i kø for at komme op i vandfaldet, hvilket dog gik ret hurtigt, da vi var der. Det var så sjovt at opleve, hvordan der (heldigvis) også er nogen, der egentlig bare gerne vil bade. De forsøger at klatre lidt rundt og komme ind under vand hist og pist, hvor de ikke generer folks tagen billeder. 

Badefest

Pigerne og Jørgen havde en kæmpe badefest, og synes det er et af de sjoveste vandfald, vi har besøgt, fordi man kan gå rundt i det og komme helt ind under vandet, der kommer med pæn kraft. Efter sigende skulle det se mere glat ud end det er, og for os gik det fint uden badesko.

Entre: 20.000 RP/pr. person (10 kr.)

 

Fotografer på rad der gør alt for at deres kunder, får det helt rigtige billede. Strike af pose – Selma gør som hun vil. Jørgen var fotograf og ikke helt så krævende:-)

 

FERSKVANDSØER, BJERGE & DET SMUKKE VANDTEMPEL BERATAN BEDUGUL

2 timers kørsel – 40 km. fra Ubud (nåede vist at få skrevet, at trafikken var bedre end Sri Lanka en kende for hurtigt:-)) – det meste af vejen opad, og naturen omkring os skifter på forunderlig vis kilometer for kilometer. Temperaturen falder (meget) i takt med højden stiger, skyer trækker ind over land, og regnen melder sin ankomst.

Det er tydeligt at mærke, at nu er vi kommet op i bjergene. Her ser man pludselig helt andre planter og blomster, og her dyrkes også en masse grøntsager og frugter, som ikke kan dyrkes andre steder på øen pga. varmen. Bl.a. jordbær og nellikker.  Og så er her helt utrolig dejligt roligt. En følelse af ro og nærhed med naturen, der minder lidt om det vi oplevede i Laos, selvom landskabet er andreledes. Luften føles frisk og helt sprød og her er rislende vand, kvækkende frøer, cikader og ænder det, der støjer mest. 

Flere steder på vej hertil, passerer vi forbi marker af blå hortensia, som jeg desværre ikke når at få foreviget. Det håber jeg at kunne gøre i morgen, når vi skal på trekkingtur her fra Munduk. Blå hortensia dyrkes primært til offergaver, hvor den udgør den ene type blomster af fem, der skal være repræsenteret i en offergave.

Det hellige vandtempel Beratan Bedugul

Kort før Munduk rammer vi det hellige vandtempel. Vi fryser, det er koldt og skyerne trækker sammen til en byge. Men inden den rammer os, når vi lige ned til templet, og heller ikke her blir’ vi skuffede. I al fald ikke de af os, der havde forventer hertil:-) Omkring templet ligger en utrolig velholdt og smuk have, og stedet er absolut et besøg værd. Vi var der dog ikke så længe pga. regnvejret.

Entre: 50.000 rp/person (25 kr.) – halv pris for børn.

Twin Lake

Herefter gik turen videre over bjergkammen, og vejret skiftede på forunderlig vis, præcis som vi gjorde stop med Twin Lake. Den udgør 2 af 3 store ferskvandssøer, der møder dig lige inden Munduk (billedet øverst i indlægget). Området man kører igennem på denne rute, er i det hele taget virkelig smuk og anderledes end alt andet, vi har set her på øen. Det minder en smule om området omkring Nuwara Eliya på Sri Lanka.

 

 Beratan Bedugul. Sjov inden regnen satte ind. 

 

HOKAIDO GATE 

Næste stop var det utrolig kendte Hokaido gate, hvor tursiter gerne står 2-3 timer i kø for at få et billede. I den rette vinkel får man nemlig den smukke bjergkam i baggrunden. Køen på billedet skulle efter Vishnus erfaring være ca. 3 timer, selvom den ikke ser ud af meget. Vi synes, den var smuk også på afstand og brugte bare 5-7 minutter og et hurtigt stop der.

SOLNEDGANG BAG JAVA

Vel ankommet til Munduk var himlen blevet blå og efter indtjekning på hotellet, var det bare at lade sig bjergtage af den vildeste natur. Vi bor i fine hytter midt i risterasser og med udsigt til bjergene på Java. Og med dagens solnedgang på nethinden, så kan man vist ikke ønske sig ret meget mere.

Her er masser af luft og plads, og man går langs risterasserne rundt på hotellet. De fleste er netop høstet og brændt af, men på billedet nedenfor kan man spotte et lille stykke med smukke lysegrønne nye skud. Selma har brugt pladsen på at slå masser af vejrmøller, balancere på kanten af risterasserne og selvfølgelig en klatretur op i det fine udsigtstårn.

 

En afbrændt rismark, hvor vandet langsomt fyldes på og gøres klar til næste sæson af lysende grønne risplanter. I baggrunden nyder Selma solnedgangen fra udsigtsposten i Munduk.

 

A room with a view – hvad mere kan man så ønske sig?

Trekking tur i Munduk

I morgen sover vi lidt længere end de sidste par dage, inden vi snører skoene, og drager afsted på en trekkingtur i området. Men lige nu er det vist på med det tykkeste tøj, vi har og ned under tæppet. Fornemmer at natten godt kan blive lidt kølig. Spændende hvilket vejr, vi står op til i morgen. 

Take care

/H

PS: Indlægget omkring dagene i Ubud kommer på et senere tidspunkt. Stay tuned.

>>>> gå til vores store guide til Bali og Gili-øerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *