5fodspor

SELMA PÅ GILIØERNE – MØD INGOLF

Så er jeg tilbage med et nyt indlæg. Vi er taget afsted fra Bali hen til nogle øer. De første tre dage var vi på en lille ø der hedder Gili Air, og nu er vi på Gili Meno. Vi regner med at tage et smut forbi Trawangan, som også er en af de tre øer der ligge ved Bali. Men den tur er bare en endagstur. Nu kan i læse om de forskellige øer her.

 På Giliøerne må der ikke køre noget med motor, så der går, cykler eller kører man med hestevogn. Jeg må gå og slæbe det hele selv!

Gili Air

På Gili Air var vi som sagt i tre dage. Gili Air er den mindste ø, af de tre øer. Den første hele dag var vi på snorkel tur. Første stop på turen var et stop hvor der var skildpadder og fisk. Men der kom jeg ikke i. Jeg så nogle små skildpadder oppe fra båden af. Senere snorklede jeg også fra båden og så en masse flotte fisk. Vi slappede meget af og spiste god mad. I kan jo gå ind og kigge på min storesøsters madanmeldelser, og se hvilke restauranter der er gode, vis du tog til Gili Air.

Gili Meno

Lige nu er vi her på Gili Meno. Her skal vi også være i tre dage. I går kom vi hertil, og der startede vi bare med at bade i vores rigtige lækre pool, på vores rigtig lækre hotel. Vi har gået hele øen rundt, og der er kun 5,1 km rundt om hele øen. Vi har været ved de lækreste strande. Og Camille, Mor og jeg har samlet en hel masse muslinger. Men det er mest min mor og Camille der gider blive ved.

 

Havskildpadder på Gili Meno

I dag slap mig og Camille en lille baby skildpadde løs i vandet. Den kom fra et skildpaddehjem, som de har her på Gili Meno. Skildpadden hedder Ingolf. Lige da vi satte Ingolf ud svømmede vi efter ham, med vores dykkermasker på. Jeg håber (men ved godt at det aldrig kommer til at ske) på at jeg ser Ingolf om mange år, når jeg rejse til Bali alene som voksen. Fordi skildpadder kan nemlig blive op til 200 år gamle, med mindre at de bliver spist som baby.

Det er ret sjældent at voksne skildpadder bliver spist, fordi at lige når babyskildpadder kommer ud af deres æg, er de helt bløde og kan ikke gemme sig i et hårdt skjold. Så voksne skildpadder bliver ikke så nemt spist fordi at de har et meget hårdt skjold som de kan gemme sig i, og så kan en haj eller hval ikke tygge igennem dem.

På det sidste billede kan I se vi svømmer lige efter ham. Han er den lille sort prik mellem vores dykkermasker.

Det er det vi har lavet indtil videre på de her øer. Og i morgen tager vi som sagt til Trawangnan. Så har vi set alle tre Gili øer.

Så må du bare have det Mega Monster godt, og så glæder jeg mig til at skrive flere indlæg til dig.

Hej Hej.

>>>> hvis du vil læse indlæg fra jeg var lille er de her og de nyere kan du finde her

———————————–

>>>> FØLG OS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM, hvor vi deler masser af skønne rejsebilleder og inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *