5fodspor

TIME TO LEAVE….THE TRAVEL COMFORT ZONE

Østpå, vestpå, sydpå. Men aldrig nordpå.

Der tegner sig et mønster, når jeg gang på gang sniger mig til at søge på flybilletter ud i den store verden. Indrømmet – jeg er og blir’ en sucker for storby, sol og sandstrande. Det hænder jeg falder over smukke billede fra kolde og nordlige destinationer, men når den endelige beslutning tages, så vinder de sydlige eksotiske himmelstrøg hver eneste gang. Faktisk kan jeg ikke mindes, at vi har fløjet nordpå, men mindre det var på stop videre syd-, øst- eller vestpå.

Der er noget særligt ved en iskold vintermorgen i lufthavnen i selskab med en kuffert fuld af badetøj. Eller en kølig efterårsmorgen på vej sydover med tanken om eftermiddagskaffe på en solbeskinnet plet i Sydeuropa, mens regnen bare pisker ned hjemme i Danmark. Disse stunder der forkorter den mørke vinter eller forlænger det smukke efterår, er uden tvivl en af de primære grunde til, at stort set alle vores rejser bringer os til steder, hvor vejret er lunere – for det meste –  end hjemme. Og selvom vi altid tager afsted til uudforsket land med åbne og nysgerrige hjerter, er det på en eller anden måde også blevet lidt min ”travel comfort zone”, altid at rejse mod sol og varme, uanset om det er Cambodia eller velkendte Grækenland.

THE BREAK-OUT

Men denne efterårsferie byder på det helt store ”break-out”. For første gang nogensinde går turen mod nordligere breddegrader. Nærmere betegnet Island. Særligt Camille har drømt om Island i årevis, og selvom planerne for denne efterårsferie har været både omkring Rom og Madrid (hvor der er langt over 20 grader og sol i øjeblikket – ja da, jeg har tjekket op til flere gange i løbet af ugen), så pakker vi nu vandresko, regntøj, tykke trøjer og jakker og begiver os mod afsted mod temperaturer lige over frysepunktet, regn og slud.

FORVENTNINGENS GLÆDE ER FREMMED LAND

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg faktisk har haft det lidt svært med denne tur. Jeg har simpelthen haft svært ved at glæde mig. Sådan helt oprigtigt ind i knoglerne, som jeg ellers altid gør, helt fra flybilletterne er booket, til vi sætter nøglen i døren på vej mod lufthavnen.

Forarbejdet er ellers gjort, præcis som jeg plejer. Jeg har læst og genlæst et hav af fantastiske blogindlæg om Island (se links nedenfor), set de smukkeste billeder fra landet, som jeg beder til giver mig en nordlysoplevelse, planlagt vores rejserute og fundet fine steder at bo, set videoer af islandske heste, der tølter.

Og alligevel kan jeg slet ikke finde ud af, hvad jeg skal forvente mig, og derfor heller ikke rigtig glæde mig. Det skal ikke forveksles med ikke at værdsætte eller sætte umådelig meget pris på, at vi har muligheden for rejse ud i verden. Det er blot blevet meget tydeligt for mig, at det velkendte i sol og varme, er noget af det jeg værdsætter ufatteligt højt, når verden skal opleves – det er kendt land. Og at det genkendelige i det, er noget af det, der er med til at forme forventningens glæde.

SLUT MED SOL OG SOMMER

Men nu er det tid at byde med sol og sommer. Næste uge blir’ fyldt med:

Naturfænomener i særklasse

Geysere

Vandfald

Badeture i laguner

Vandreture i den rå natur –  (it’s out: Jeg er nu helt officielt typen, der både har rygsæk, regntøj og vandrestøvler)

Hamburgers og Skyr

Tølt til hest

og helt sikkert en masse, vi slet ikke kan planlægge sig til – forhåbentlig Nordlys….please!

Vi har lejet bil og skal opleve øen på en rundtur på på den sydlige del af øen og selvfølgelig Reykjavik. Vi skal bo 3 steder i løbet af ugen. Bl.a. et par nætter på dette fine sted, hvor vi skal besøge dette underskønne spa.

Jeg aner ikke helt ærligt ikke, hvad der venter os, og det føles stadig meget anderledes end at rejse sydover. Men de jeg kender, der har besøgt landet siger alle, at man blir’ forelsket i Island, når man først har været der. Så jeg åbner mit (rejse-)hjerte og forlader min travel comfort zone.

Stay tuned!

—————————————————————

Disse blogs og bloggere har være SÅ inspirerende i min søgen efter viden om Island:

Cammi.dk –  tak Camilla, for fine indlæg og fantastiske artiker fra Islag

Saltinourhair.com – holy moses tjek deres billeder derfra og du er solgt.

og sidst men ikke mindst www.twodanesontour.com  (tak, Anne Marie for dine indlæg og tips – they’re safe with me:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *