I dette indlæg får du vores tip til dit besøg i The Blue Lagoon på Island. Vi besøgte stedet i efteråret 2018. I bunden af indlægget finder du en række gode råd, der er meget gode at vide, inden dit besøg!
En af de seværdigheder der lader til at dele vandene, er også et af Islands helt store varemærker. Den blå Lagune eller Blue Lagoon som den også hedder. Sammen med øens vandfald er det dampende mælkeblåhvide vand vel nok et af de mest ikoniske motiver fra øen.
Flere vi kender har anbefalet os at fravælge lagunen, da det er alt for dyrt og turistet ift. hvad man ellers kan finde af tilsvarende oplevelser. Og det er det måske også, men ved nærmere eftertanke tror jeg, at de fleste, der fraråder lagunen alle HAR oplevet den. Og derfor gør det på bagkant af oplevelsen. Og det er altid lidt nemmere at vælge noget fra, som man har prøvet.
DEN UCHARMERENDE, MEN NØDVENDIGE NABO
Området får vandet fra det geotermisk kraftværk der ligger lige ved siden af. Kraftværket kan ikke pumpe ligeså meget vand ned i undergrunden, som det pumper op. Derved har man fået et affaldsproblem, som man løser ved at hælde det varme vand i nogle lavninger. Disse lavninger har så udviklet sig til den Blå Lagune.
Dette store kraftværk ligger som direkte nabo til lagunen, hvilket umiddelbart virker ret ucharmerende. Det ses dog ikke når man kommer ind i badeområdet. Vandet har et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, og badning skulle være godt mod psoriasis. Temperaturen ligger på 37-39 grader.
VORES DOM: TO GO!
Island har en lang og stolt tradition for udendørs pools. I alt findes der 170 pools og laguner på øen, og der er ingen tvivl om, at man kan få særlige og unikke badeoplevelser mange andre steder.
Men når alt kommer til alt, er vi glade for, at vi valgte Den Blå Lagune til. Det var virkelig smukt og imponerende, og slet ikke som noget, vi har oplevet andre steder. Jo, det ér dyrt og der ér fyldt med turister. Men stedet og faciliteterne er superlækre, og der er masser af plads. Så når først man er i bassinet, kan man sagtens finde områder, hvor der ikke er så mange andre.
Særligt Camille har i årevis drømt om at opleve stedet, så selvfølgelig kunne vi ikke rejse hjem uden et besøg i den berømte lagune. Vi ville nok ikke prioritere at besøge stedet igen en anden gang, men særligt hvis man rejser med børn, vil vi anbefale, at man ikke går glip af denne oplevelse.
Silicamasker og drinks i bølgen blå
VORES TIPS OG RÅD TIL DEN BLÅ LAGUNE
Billetter
Billetter købes online på forhånd og priserne via hjemmesiden. Priserne er lidt forskellige afhængige af dag og tidspunkt på dagen. Man køber en “indgangstid” og skal så ankomme til tiden og checkes ind. Når først man er inde kan man blive så længe man lyster.
Vi købte vores billetter flere måneder før, og havde brug for at ændre datoen. Dette var intet problem og helt omkostningsfrit. Jeg skrev bare til kundeservice. Vi valgte en af de sene tider omkring solnedgang, da morgen og aften skulle være de mindst besøgte. Lagunen var ok besøgt, men ikke overrendt.
Pris
Vi gav ca. 2200 kr. for 4 voksne. Børn under 14 år er gratis. Med i prisen er entre, 1 drink, håndklæder ad libitum, Silica ansigtsmaske. Priserne varierer lidt men ligger på ca. 450-600 kr. pr. voksen. Priserne ændrer sig ikke, så det kan godt betale sig at booke billet i god tid, hvis man ved man skal derop.
(Til sammenligning besøgte vi en rigtig fin lokal svømmehal i Reykjavik, hvor vi gav ca. 110 kr. i entre for os alle 5). Her var masser af udendørs bassiner, hot tubs, cool tubs og boblebade og kan absolut anbefales. Det var en fin oplevelse at bade udendørs i 38-40 graders varmt vand.
Vores råd
-
Medbring vandtæt holder til kamera/mobil, hvis du gerne vil tage billeder i vandet (kan også købes deroppe for ca. 150 kr.)
-
Vær påpasselig med silica masken, hvis du har sart hud. Camille fik udslæt af den, og det sved ret meget efter kort tid.
-
Medbring bodylotion til efter badning. Huden føles underlig klistret og på samme tid tør nogle dage efter.
-
Undgå at dyppe håret da vandet er meget salt og mineralholdigt. Det anbefales, at man dækker alt håret med conditioner, og sætter det op hvis det er langt. Conditioner er gratis og tilgængeligt i rigelige mængder i omklædningen.
-
Hold øje med hvad tid solen går ned og ankom en time før, så får du oplevet lagunen i både dags- og aftenlys.
-
Hvis du svømmer helt ned bagerst i lagunen, kan du opleve den gamle del af området, hvor bunden er blød.
-
Hvis ikke du vil besøge lagunen for at bade, kan du med fordel gå en tur i området og opleve det mælkeblå vand. Der er fine muligheder for vandreture i området.
-
Drik godt med vand – der er vandposter flere steder i området (i poolen).
BONUS, HVIS DU ER HELDIG
Hvis du drager fra Den Blå Lagune efter mørkets frembrud (i vinterhalvåret) er vejen retur til Reykjavik øde og mørk. Er du heldig, kan du måske få en nordlysoplevelse, hvis vejret arter sig. Det fik vi desværre ikke, selvom udsigterne iflg. aurora guiden ellers tegnede lovende. Det skriver jeg mere om i et andet indlæg.
Så alt i alt bliver vores anbefaling, at er man på Island, er et besøg i Den Blå Lagune anbefalelsesværdig.
Skriv et svar