5fodspor

RIDNING PÅ ISLAND

3 OM AT DELE

Stort set ligemeget hvor du kaster dit blik her på Island, drages du af store flokke af godmodige Islanske heste. Der er i alt over 100.000 heste på Island, hvilket vil sige 1 hest for hver 3 indbyggere på øen, og derfor kalder besøg på øen også på en ridetur. Det er noget af det pigerne – og særligt Selma – har set rigtig meget frem til.  Rasmus derimod takkede pænt nej. Han fik mere end nok sidste gang familien drog ud i verden på de firbenede venner:-)

ISLANDIC HORSE WORLD

Der findes et utal af steder, hvor det er muligt at komme ud og ride. Og særligt i området nær Hella, hvor vi havde sidste overnatning. Her anbefalede de Islandic Horse World som ligger små 9 km. fra Ringvejen på vej retur mod Reykjavik. Efter besøg i den meget moderne og fine stald blev vi budt på kaffe og kakao, mens 4 heste blev gjort klar til os. Vi startede ud med en kort introduktion i den indendørs ridehal og derefter gik det ud i naturen.

Endnu engang var vi heldige. Ikke en regndråbe til trods for at det havde regnet hele morgenen, og alt var gråt i gråt. Det blæste en stiv orkan, men med den rette påklædning og varme heste, var det en fantastisk oplevelse at ride ud i landskabet. I horisonten klarede det lidt op, og vi fik så går Hekla at se med storslået sne på toppen.

HESTE MED EKSTRA “FEATURE”

Rideturen gik over marker og stier af divergerende kvalitet cirka 1 times tid. Med på turen havde vi 2 søde guider. En hollandsk og en tysk pige, der har arbejde på farmen 6 måneder og hjælper til med at passe heste og ride turistture. Det særlige ved de islandske heste er, at de har flere gangarter end andre hesteracer. Særlig kendte er de for gangarten Tölt, og mange af dem har desuden arten Flying pace (pas gang). Det blæste for meget til at tölte udenfor (vist mest fordi der var en begynder som mig med!), så da vi var retur i læ i ridehallen gik det løs med tölt for resten af holdet. Der var udpræget begejstring, og meldingen fra hesteryggen var, at gangarten er noget mere komfortabel end trav. 

Generelt har alle de Islandske heste vi har mødt været meget selskabelige og interesserede i mennesker.

EN PRICY OPLEVELSE – MEN MUST TO NÅR MAN ER PÅ ISLAND!

I alt var vi på hesteryg i ca. 1,5 time. Oplevelsen ligger i den dyre ende (550 DKR pr./person), men det var hver en krone værd, og den røg direkte ind på førstepladsen over bedste oplevelser på Island hos Selma. Billederne i indlægget siger vist det hele.  Så er man på Island, er det ikke her, man skal spare, hvis du spørger os. I øvrigt tilbyder stedet ture af forskellig længde – både for begyndere og erfarne ryttere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *