5fodspor

LONDON – SHOPPING TIPS FROM A TEENAGE FASHIONISTA

De sidste 3 døgn har vi nydt i London. Det primære formål med turen var lørdagens fodboldkamp mellem Tottenham og Arsenal, men som altid står shopping også højt på ønskelisten, når den engelske hovedstad er målet. Særligt når overhovedet af familiens modepoliti er blandt rejsedeltagerne.

Rasmus har pænt meget styr på, hvad der skal til, og havde allerede inden afgang en liste over butikker, vi skulle frekventere. Eftersom de ligger pænt spredt i byen, bød dagen på rigtig mange kilometer i benene. Denne gang boede vi virkelig dejlig centralt i gåafstand til det hele. Hotellet var virkelig godt med rummelige værelser og en rigtig flot stor og god morgenbuffet. Prismæssigt betaler man dog for beliggenheden, så det var også en kende dyrere, end der hvor vi normalt bor. 

I dette indlæg får I her et bud på nogle af de hotteste butikker iflg. Rasmus. Både highstreet fashion og de yderst populære skatermærker, som ikke har butikker i Danmark. GODT han har fritidsjob, da det lige skal siges, at mange af stederne kræver, at man har fået den helt store pengepung med. Vi brugte det meste af fredagen på at kigge, og så blev indkøbene gjort i løbet af dagene efter. Alle velovervejede indkøb. Jeg var mest med som det tynde øl og til at holde øje med kortet. Til gengæld valgte jeg alle de steder, vi havde spise og drikkepauser.

RETRO MAN – BEDSTE RESELL. 34 PEMBRIDGE ROAD, NOTTING HILL

Vi landede tidligt fredag morgen – før butikkernes åbningstid og på vej til hotellet med kufferterne, nåede vi lige en god kop kaffe inden turen gik mod RETRO WO(MAN) på 34 Pembridge Rd. Der findes både en dame og en herreforretning, og disse to butikker sælger kun genbrugstøj. Det er virkelig fornuftige priser og kun highstreet mærker. Der er udover tøj et ufattelig stort udvalg af sko og tasker, og her kan du virkelig gøre gode kup. Priserne er i den billige ende og varerne altid i orden. Tag dig god tid til at gennemgå det hele, så dukker der gode sager op. Som altid var der mange fine ting, men desværre ikke lige i de størrelser, vi var på udkig efter. Sidste år fandt Rasmus de populære Lanvin sko og en enkelt fed Gucci trøje – begge dele stort set ubrugt og til en tiendedel af nyprisen. Desværre måtte vi gå lidt skuffede uden poser derfra denne gang, men sådan er det jo med genbrugsbutikker.

Security vagter foran Supreme i kø nr. 1 Peter st.

STREETFASHION I SOHO

Absolut et af mine yndlingområder i London. Små hyggelige gader og masser af liv i bl.a. Carnaby street. Det er også i dette område de ekstremt populære streetfashion-butikker SUPREME (2-3 Peter St) og PALACE (26, Brewer st) ligger. Det er lidt af et galeshow efter min mening. Unge mennesker der står i LANGE køer for at komme ind. Særligt torsdag, hvor ugens kollektion dropper, så hold dig fra den med mindre du er meget tålmodig (så får du selvfølgelig nok heller ikke fingrene i det seneste drop, men mon ikk det går).  Umiddelbart tænker man at,  “det ser da ikke så slemt ud med kø”, når man nærmer sig butikken. Meeeeen; du vil blive klogere. Den kø du ser foran butikkerne er kø nr. 1 ud af mange, der er placeret andre steder i gaden eller gaderne omkring.  Er du frisk på at stå i kø, må du spørge dig frem til hvilken, der er den bagerste (den kan sagtens ligge i en helt anden gade), og derefter pænt vente på at de vigtige security typer, der holder ro og orden gelejder dig fra kø til kø. Når man har sine rødder i reklamebranchen, er det ret fascinerende  at opleve, hvordan man kan skabe en brand, der på den måde kan blive ved med at skabe hype år efter år. I år droppede vi Supreme, da vi ikke orkede at stå i kø, men sidste år var vi heldige, at der “kun” var lidt over en times ventetid. Og det var “lidt”! 

I en lille sidegade mellem netop Palace og Supreme ligger DUKES CUPBOARD, som også er en resell butik. her kan man købe bl.a. de 2 andre mærker i resell versioner (uden at stå i kø) og en helt masse andet – også nøje udvalgt vintage tøj. Tidligere kollektioner, lettere brugt og typisk til en højere pris en i butikkerne. Her har Rasmus købt flere ting de gange, vi har besøgt den.

I dette område ligger også en stor STONE ISLAND (79 Brewer St) flagship store, som vi selvfølgelig også frekventerede.

Alle butikkerne har i øvrigt også webshops. Og Stone Island fåes flere steder i Danmark. 

DOVER STREET MARKET

Det er første gang vi besøgte Dover Street Market (18-22 Haymarket), som i øvrigt slet ikke ligger i Dover street. Det er et mindre varehus med alle de bedste highstreet brands, og det er lidt af en oplevelse i sig selv. Det opleves nærmest som en blanding af et galleri og en butik. Alle mærkerne har egne mindre installerede områder, og det er virkelig en oplevelse også selvom man ikke skal købe noget.

Er du til Comme Des Garcon, kommer du lidt nærmere himlen her. De har ALT, hvad hjertet begærer i det mærke – både de klassiske trøjer og Converse collab sko, men også store kollektioner til både herrer og damer. På øverste etage er desuden er hyggelig cafe.

 Selfridges Oxford St.

KLASSIKERNE

Som altid var vi selvfølgelig også i både SELFRIDGES (Oxford St.) og LIBERTY & CO (Regent St, Carnaby) – særligt sidstnævnte er efter min mening noget helt særligt. Her finder du alt fra parfumer til de dyreste designermærker, og på trods af alt herreafdelingen ligger i underetagen var Rasmus i himlen. Her har de bl.a. en fin afdeling med Acne Studios. Og alle de klassiske (dyre) sko brands.

SKO, SKO OG ATTER SKO

Sko står som I nok kan høre højt på den unge mands shoppingliste, og er du i højere grad på udkig efter sneakers (andre end highstreet brands som Valentino, Balenchiaga og hvad de ellers hedder) er dette butikkerne, Rasmus går efter:

JD Sports – ligger flere steder (bl.a. en stor en på Oxford St.)

SIZE – der ligger en stor i Carnaby Str.

OFFSPRING – der er en mindre afdeling i Selfridges og en butik på 60 Neal Street

Vi havde da også hele 2 par sko med hjem.

>>>> Læs også denne artikel fra vores sidste tur til London, hvor pigerne også var med – eller denne med tip til gode ting at opleve

>>>> Og her finder du mine tip til at rejse til storbyer med børn

 1) OFFSPRING 2) STONE ISLAND 3) PHILIPP PLEIN, New Bond St.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *