5fodspor

SOMMERFERIE 2021

nye eventyr

Med alle nødvendige vacciner booket og på plads inden afrejse, har jeg i dag endegyldigt både købt og betalt flybilletter til sommerferien. En ferie der har været planlagt i mit hoved mindst hundrede gange, og som i min planlægning har taget os vidt omkring.

Jeg har haft booket et utal af hoteller (hurra for gratis afbestilling) hver gang det så ud til at lysne, for pludselig at vågne op fra drømmen til realiteten om, at det ikke lige blev helt som planlagt pga. restriktioner, forsikringshalløj og “røde lande”.

Hov – flyet er væk?

Jeg  har haft planlagt mange forskellige ruter af ø-hop i Grækenland, men også også drømt om gensyn med Bali og ikke mindst Gili air, hvilket jeg inderligt håber kan lade sig gøre næste sommer.

Indtil for tre dage siden var ruten planlagt til endnu et ø-hop til Tinos, Mykonos, Naxos og Santorini. Men pludselig var de fundne afgange direkte til Santorini aflyst og udsigten til måske at skulle Covid-testes hver gang vi skulle hoppe fra ø til ø og bruge både tid og penge på det (det har jeg ikke kunnet få afkræftet pt), gjorde at jeg startede helt forfra i min research.

Det ikoniske White Tower i Thessaloniki

Thessaloniki og halvøerne på Halkidiki

Og sikke et held, for i min søgen på direkte fly kom jeg forbi den mest fantastiske rejseblog, skrevet af en græsk pige, som bor på det nordlige fastland i byen Thessaloniki – og så skal jeg ellers love for jeg var solgt. 

Faktisk har jeg aldrig rigtig tænkt på det græske fastland som en oplagt feriedestination. Måske fordi jeg stadig har en perlerække af øer på min bucket list, men der skulle ikke mange artikler på nettet til at overbevise mig om, at det nordlige Grækenland er en perle, som vi bare skal opleve.

Storby (Grækenlands næststørste), skove, vandfald, Grækenlands højeste bjerg og ikke mindst de smukkeste strande og krystalblåt vand – det er hvad det store internet har lovet – og jeg kan ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig til at drage ud på nye eventyr.

Den smukke installation glæder jeg mig til at opleve i aftensolens lys

mount olympus - hvor guderne boede

Vi starter turen med 4 dage i Thessaloniki, hvor byen (og maden, for byen skulle være lidt af madmekka) skal udforskes – og en tur udenfor byen for at opleve det mytiske bjerg – Mount Olympus, også kaldet Olympen. Myterne siger, at det var her flere af guderne boede – bl.a. Zeus, Poseidon, Hermes og Afrodite. Og der kommer rejseleder-cirkushesten op i mig. Det MÅ jeg bare opleve.

Her skulle efter sigende findes flere fine lette hikes i området omkring Olympen

perfekte steder

Som altid er jeg gået ALL in på at finde de helt rigtige steder at bo – skønne personlige steder med sjæl og lokale værter.  Og til fornuftige priser. De første 6 overnatninger er nu i hus på to særlige steder, som jeg glæder mig virkelig meget til at fortælle mere om, når vi har oplevet dem på egen hånd.

Blandet andet stedet her nedenfor som ligger ude midt i en pinjeskov på Halkidiki – et bæredygtigt projekt, som jeg virkelig glæder mig til at opleve og fortælle mere om. Se lige en indretning – det er vist ikke lige det man typisk betegner som græsk. 

Fra de skønne værelser er der ikke langt til hverken skov, vandreture, vandfald eller strand, og efter et par dage i Thessaloniki glæder jeg mig til at opleve den græske natur på nær hold her

stande og krystalblåt vand

Resten af turen er endnu ikke planlagt i detaljer – og det er præcis sådan vi elsker det – men resten af turen står i standenes tegn. Jeg ved at vi skal omkring på to af de tre halvøer, som tydeligvis byder på så mange smukke byer og strande at man må knibe sig i armen.

Da vi denne sommer kun er fire afsted, tror jeg vi bare finder noget at bo i undervejs. Der er selvfølgelig den indlagte risiko, at vi ikke får plads, hvor vi allerhelst vil bo, men at tage det som det kommer, giver os også mulighed for at udforske området og forhåbentlig ende det allerbedste sted. 

Der findes ikke noget værre end at have indkvarteret sig et sted for de næste mange dage, for på første gåtur at opdage en sand perle på nabogrunden – så vi tager chancen, nu hvor vi kun er fire, og derved har nemmere ved at finde noget, der passer end når vi er fem. 

 

rejs i vores fodspor - her får du måske sommerens bedste rejsetip!

Drømmer du også om ferie sydpå – så er et af mine bedste rejsetip lige nu en tur til underskønne Cypern. Der er direkte billige fly og i dette indlæg finder du det skønneste sted at bo og masser af tip til øen .

rejser under COVID-19

Husk altid at tjekke restriktionerne, for det land, du skal til – de ændrer sig hele tiden.

Pt. (25. maj 2021) er både Cypern og Grækenland endnu orange lande, og derfor er anbefalingerne at man ikke rejser dertil førend man er færdigvaccineret.

Det er dog kun anbefalinger og man kan så absolut besøge begge steder – for Grækenland kræver indrejse pt. at man udfylder en formular inden ankomst og at man kan fremvise en negativ PCR-test ved indrejse. Der er pt. ingen karantæne ved indrejse og er du færdigvaccineret, når du lander i Danmark, skal du heller ikke hverken tage test ved ankomst eller gå i karantæne.

Hold dig orienteret om regler og restriktioner her.

 

>>> Eller måske et direkte fly til Korfu – og denne smukke strand! Klik på billedet herunder og gå til guiden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *