5fodspor

CYPERN – CORONAFERIE ANNO 2020

I dette indlæg får du mine råd til hvilke forholdsregler, du skal tage som turist, hvis du rejser på ferie på Cypern under coronapandemien.

Sommerferien anno 2020 vil nok være en af dem, der sent går i glemmebogen. 

Oprindeligt havde vi planlagt en måneds rundrejse på Yucutan halvøen i Mexico, men heldigvis var vi lidt sent ude med flybilletter, og havde derfor kun fleksible hotelreservationer, der blev afbestilt, da Covid 19 lukkede verden omkring os.

Længe indstillede vi os på ferie i Danmark, men da landet igen begyndte at åbne op, øjnene især jeg muligheden for at rejse et smut til enten Grækenland eller Cypern, og planerne var da også lagt og klar, da vi i starten af juni desværre måtte sande, at grænserne ikke åbnede op for rejser i sommerferien. 

Det betød nye planer, og indtil for 10 dage siden regnede vi alle med en rundtur i Nordjylland. Selvom planen var super, og jeg (nok mest på overfladen) havde forliget mig med, at denne sommer ikke skulle byde på udenlandske eventyr, tog det mig kun 3 timer at ændre alle planer, da Mette Fredriksen alligevel åbnede Europa op. 

Nordjylland blev aflyst og hotellerne – pånær et – blev afbooket (vi har en weekend tilgode i Skagen til september) – og her sidder vi nu i stedet og stornyder livet på Cypern. 

at rejse i corona-tid

Mange spørger ind til, hvordan vi har oplevet/oplever at rejse i denne tid. Og helt overordnet set må jeg sige, at det meste er som det plejer, men enkelte ting er også anderledes.

Eftersom vi rejste blot få dage efter åbningen, og charterselskaberne endnu ikke har nået at starte deres programmer op endnu, var mødet med Københavns Lufthavn og flyveturen virkelig underlig. Normalt er denne tid  i den grad præget af pakkerejsende, men i disse dage er det kun rutefly, der forlader dansk grund

Lufthavnen var gabende tom, og stort set alt var lukket med undtagelse af få cafeer og den store kiosk. Taxfree shoppen var også lukket, og i det hele taget var oplevelsen underlig og stemningen spøgelsesagtig uden at være uhyggelig. Måske nærmere helt rolig og zen-agtig og absolut ikke stresset, som et nogengange kan opleves..

 Helt overordnet vil jeg sige, at det føles sikkert og trygt at rejse – i al fald her til Cypern, hvor vi er. Så vil du gerne afsted, så tøv ikke med at hoppe på en flyver. Og så er Cypern tilmed et superbilligt land at besøge, og eftersom det ungarnske lavprisselskab Wizz Air netop har åbnet en direkte rute til Larnaca (vi fløj med på deres første tur), kan man netop nu komme hertil rigtig billigt.

 

Jeg er alstå slet ikke så skræmt, som jeg ser ud:-) Jeg glemte bare at smile bag masken!

skal man bære mundbind?

Svaret er kort og godt JA, og dette er en af de ting, der gør det allermest tydeligt, at denne tid er ganske anderledes.

Fra man ankommer i lufthavnen i København, til man forlader lufthavnen i ankomstlandet, er det obligatorisk at bære kirurgisk mundbind. Disse kan i øvrigt købes i 7Eleven i afgangshallen, hvis ikke man har fået medbragt hjemmefra.

Vi fløj med Wizz Air som pt. vist nok er det eneste flyselskab, der flyver direkte til Cypern, og det skulle vise sig til min overraskelse, at flyet var stort set fyldt. Alle bar mundbind hele tiden, men her vil jeg nævne, at det som det eneste sted på turen, føltes en smule crowded med så mange mennesker samlet på lidt plads. Faktisk undrer det mig, at man på nuværende tidspunkt må stuve så mange mennesker sammen på så lidt plads.

Larnaca - Nyd den øde strandpromenade

hvordan mærkes covid-19 på Cypern?

Ligsom Danmark har Cypern været lukket helt ned indtil for kort tid siden. 9. juni åbnede de op for turister fra en del lande, og til at starte med skulle man påvise en negativ Covid 19-test for at kunne komme ind i landet. Dette er dog ændret pr.  21. juni for en række lande, heriblandt Danmark. Men inden ankomst skal alle udfylde en erklæring – Cyprus Flight Pass – dette gøres gratis online og skal være udfyldt inden ankomst.

Størstedelen af turister på Cypern kommer normalt fra England og Rusland, men netop disse lande er pt. ikke tilladt indrejse, hvilket betyder at her er MEGET få turister alle steder, og det føles nærmest som om, vi har det helt for os selv sammen med de lokale. Det er jo noget, vi holder ret meget af, så vi savner dem ikke:-)

Selv Larnaca, der normalt er overfyldt af turister på denne tid, er stort set tom for mennesker. Men alt er åbent, og dagligdagen lader til at køre videre, som den plejer. Dog på lavt blus. Afstandskravet her på Cypern er 2 meter, hvilket absolut ikke er svært at overholde. Cypern har været meget lidt ramt af Corona, og det er min oplevelse, at det næsten må være sværere at redde sig noget her end hjemme i Danmark. 

Håndsprit er et must alle steder og står frit tilgængeligt i alle butikker og på restauranter. I supermarkeder er der også handsker tilgængelige, og generelt føles det meget trygt at være her.

Der er ingen tvivl om, at besøger man Cypern nu og i løbet af de nærmeste måneder, vil man helt sikkert opleve øen i en helt anden form og tempo end normalt.  Og at cyprioterne tager hjertevarmt imod turisterne.

Covid-19 på cypern - Godt at vide

 • Inden du ankommer skal du udfylde et Cyprus Flight Pass, som skal vises i udprintet form sammen med dit pas ved ankomst. Det er gratis.
 • Cypern kategoriserer lande i hhv. grupper A, B & C – hvilket angiver retningslinjer for, hvilke regler der gælder for indrejse. Danmark er i gruppe A, hvilket betyder at vi kan rejse ind, såfremt vi har et gyldigt Flight Pass (se ovenfor).
 • Mundbind er ikke påkrævet. Meget personale på restauranter bærer dog mundbind
 • Håndsprit og engangshandsker er tilgængelig alle steder.
 • Alle steder på restauranter og i butikker står angivet hvor mange gæster/besøgende, der må være på et angivne sted.
 • På restauranter må man maks sidde i grupper af 10 personer (jeg er usikker på om det er det generelle forsamlingsforbud).
 • Cypern har pr. 3. juli påvist 999 tilfælde af Covid-19. Heraf 19 døde (kilde: Johns Hopkins).
 • Afstandskravet på Cypern er pt. 2 meter.
 • Generelt er her meget få mennesker og det føles trygt og sikkert at være her set i lyset af Covid-19.
 • Husk at tilmelde dig danskerlisten på Udenrigsministeriet app Rejseklar, når du rejser ud i verden (og at afmelde dig igen, når du kommer hjem).

antonia studios

Vi bor i et lille lejlighedskompleks udenfor Larnaca. Jeg faldt for stedet med det samme, jeg så det. 

Det består af 7 lejligheder og pt har vi haft det hele for os selv, med undtagelse af en enkelt nat, hvor et par lokale også overnattede her. Så poolen kan nærmest omtales som “private pool”.

Komplekset hører til et hotel i byen, som ligger en lille gåtur (ca. 200 m) fra lejligheden. Hvis man vælger morgenmad til er det på hotellet det serveres, og der findes også en større pool, som vi taget en badetur i i ny og næ. 

Her er superfint, rent og enkelt smuk indretning. Ikke noget fancy, men virkelig pænt og meget billigt til prisen. Vi er ret vilde med stedet, og det spiller nok også en rolle, at vi har haft det helt for os selv. 

Vi har betalt ca. 5.000 for 7 overnatninger inkl. morgenmad, hvilket på siges at være et fund til prisen. 

Som Selma endnu engang sagde, da vi satte nøgle i døren: “Mor, du har gjort det igen. Du er bare SÅ god til at finde de bedste steder”. Så kan jeg ikke bede om mere

Voroklini

En af byens gader i den lille by Voriklini

Antonia Studioes ligger i den lille by Voroklini – ca. 8 km. fra Larnaca. Byen har omkring 6000 indbyggere og er dermed noget større end Mazotos, hvor vi boede sidste gang. 

Selvom vi var meget glade for det sted vi boede sidst, har vi bevidst valgt at bo et andet sted, for at ferien får “sit eget udtryk”. Når man bor det samme sted, ender man ofte med at køre de samme steder som sidst, og det oplevede vi blev lidt træls i længden, da vi besøgt Korfu for anden gang. 

Desuden ville vi gerne bo et sted med lidt mere liv, og her i byen er en del tavernaer og steder at handle og drikke en kop kaffe i gå afstand fra hvor vi bor. 

Når det så er sagt har byen stadig sin lokale charme, og her er meget få turister. Pt. stort set ingen. Måske har vi set 4-5 stykker, men det er nok primært pga. Corona.

restaurant voreas - 0mrådets bedste mezes

Vi søger ofte spisesteder på Tripadvisor, når vi rejser, men særligt her på Cypern hvor der er rigtig mange englændere, er anmeldelserne ofte lidt vildledende, da vi har fundet ud af, at vi absolut ikke har samme smag som dem. Både hvad angår restauranter og hoteller.

Men da områdets nr. 1 restaurant ligger lige rundt om hjørnet, var det altså et forsøg værd – og SIKKE EN OPLEVELSE. Aldrig har vi fået bedre Mezes (traditionelle små græske retter som deles ved bordet).

Vi bestilte 2 x Mezes for 2, og jeg vil tro der kom mellem 25 og 30 retter. Den ene mere veltilberedt end den anden. Vi kunne helt sikkert godt have nøjedes med deres mini mezes, men den store udgave kan absolut anbefales. 

Det hele smagte i særklasse godt – og som sagt nogle de bedste mezes, vi nogensinde har fået. Der skal vi helt sikkert hen igen, inden turen går hjemad. 

Bor man ikke i byen er denne restaurant værd at køre efter – og det var også tydeligt at cyprioterne selv frekventerer stedet, der kort efter vi forlod det stort set var helt fyldt af lokale.

>>> Find flere indlæg og rejseguide til Cypern her

På Instagram deler vi billeder af vores oplevelser her på Cypern!

2 kommentarer

 1. Dejligt med detaljer om Cypern med nye corona-regler.
  Overvejer et besøg til efteråret. Ved du hvor lang tid turistsæsonen forsætter?
  Maden ser god ud. Er det mon nemt at finde lækre vegetariske retter?
  Forsat god ferie til jer 🙂
  Kh Trine

  1. Hej Trine,
   Jeg vil tro den almindelige chartersæson stopper efter uge 42, men jeg tænker man med fordel kan være der helt fra marts til november. Vi fik vildt skøn mad og jeg selvom jeg ikke har meget fokus på vegetarisk mad, lagde jeg mærke til at de flere steder, hvor de serverer Mezes ofte har en vegetarisk version. Og ellers har det græske menukort jo som udgangspunkt altid mange lækre mezes der er vegariske. KH Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *