5fodspor

Kan jeg booke min sommerferie nu?

I dette indlæg får du mine bedste råd og anbefalinger til booking af sommerferie i en Coronatid ,og i slutningen af indlægget kan du læse, hvor vi selv planlægger at rejse hen.

Kan man bestille sommerferie nu?

Hele verdenskortet er rødt – i en tid, hvor beslutningen om en kommende sommerferie for os, ville være taget for meget længe siden. Men hvor der trods alt tegner sig et håb forude, i takt med at vaccinerne ruller indover landets grænser.

På trods af, at verden faktisk er helt lukket ned – og det samme gælder aktiviteten her på bloggen på det seneste – fornemmer jeg en spirende optimisme ift. at rejse ud i verden til sommer. Både i antallet af henvendelser her og på Instagram og på bloggens besøgstal, som ellers har ligget i den absolut lave ende de sidste mange måneder.

Men kan man bestille ferie nu, eller er det bedre at vente? 

Husk – dette er mine råd og dermed udtryk for min holdning – hvad du gør, er selvfølgelig helt op til dig!

Svaret er NEJ!

Det korte svar er egentlig ret ligetil for mig – så længe den gældende rejsevejledning er rød og alle rejser frarådes, kunne jeg aldrig drømme om hverken at rejse eller bestille en rejse. 

I al fald ikke med mindre jeg er 100% sikker på, at bookingerne kan enten afbestilles gratis eller ombookes. 

Flybilletter hører under NEJ-kategorien, og dem kunne jeg ikke finde på at bestille lige nu.  Pt er flybilletter også rimelig dyre, da flyselskaberne ikke har så mange pladser til salg, så det er min forventning at priserne vil falde, når verden igen åbner op, og der vil komme flere pladser til salg (om det kommer til at holde stik, aner jeg ikke). 

En god bog i solen! - Bingin Beach, Bali 2019

Svaret er ja!

MEN jeg tror på, at vi til sommer atter kan rejse ud i verden, og da halvdelen af rejsen for mig ligger i forventningens glæde, research og rejseplanlægning, så er jeg selvfølgelig allerede godt i gang.

Heldigvis tilbyder langt de fleste hoteller gratis afbestilling helt frem til kort før ankomst, og man kan med fordel benytte sig af denne feature, som jeg har også har skrevet om i serien “planlæg selv”. Her får du i øvrigt mine bedste tips til at planlægge din rejse selv – og ofte spare en ret stor del af rejsebudgettet.

Udbuddet af overnatningssteder er pt. ganske stort, og i min søgning på sommerens valgte destinationer, er det min oplevelse, at det er relativt nemt at få fingrene i nogle rigtig fine steder, som eller ville være fuldt booket på nuværende tidspunkt normalt.

Det klareste vand i Porto Timoni, Korfu

Her rejser vi selv hen

Sommerferien står stadig delvis åben for vores vedkommende, da Rasmus har planer om en længere rejse ud i verden med nogle venner, såfremt det bliver muligt. 

BALI ELLER GRÆKENLAND 

Og skulle de ramme Bali, så det passer med vores sommerferie, er planen måske at drage derud og spendere lidt tid med dem. 

MEN der er også en anden, og mere eller mindre færdig planlagt, ø-hop ferie i Grækenland på tegnebrættet.

Hoteller er fundet og booket med flexibel afbestilling til to uger+ på hhv. Naxos, Milos og Santorini. 

Og når verden forhåbentlig bliver orange (grøn blir den næppe lige foreløbig), så begynder jeg for alvor at kigge på flybilletter, og så ser vi, hvor vi ender.

>>> få mine bedste tip til ø-hop i Grækenland her

Min første erfaring med mundbind var en 4 timers flyvetur til Cypern. Nu er det look blevet hverdag!

At rejse i coronatid

Men er det overhovedet sikkert at rejse ud i denne tid? 

Da verden sidste sommer åbnende op igen efter den første nedlukning, rejste vi til Cypern. Du kan læse mere om at rejse i en Coronatid i indlægget her.

Og i den forbindelse er det vigtigt for mig at pointere, at vi, hvis og når vi rejser, selvfølgelig tager alle forbehold og overholder alle regler og retningslinjer – og derfor rejser vi heller ingen steder, hvis verdenskortet forsat er rødt til sommer. 

Husk iøvrigt at det er supervigtigt altid at være opdateret på de gældende regler for det land, du rejser til. Det kan ændre sig fra dag til dag, som verden ser ud lige nu.

Ender vi med sommerferie i Danmark er det hævet over enhver tvivl at turen går til Huset ved Havet i bedste Hejlsminde, hvilket heller ikke er helt så ringe endda. 

 

Yndlingspladsen foran huset i Hejlsminde!

På ferie uden flyvetur

Har du ikke lyst at flyve i denne tid eller går turen i bil gennem Europa, er et stop eller en miniferie i Hamborg  et rigtig godt bud på en feriedestination.

Sidste sommer var vi 4 dage i byen, som vi blev ret vilde med.  På nedenstående link får du fire udførlige guides til fantastiske oplevelser i den tyske storby.

>>> find masser af inspiration til Hamborg her

På cykel i Hamborgs gader - den fineste måde at komme rundt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *