5fodspor

MY SWEET SPOT – HEJLSMINDE, SØNDERJYLLAND

I dette indlæg kan du læse om et af mine yndlingssteder – Hejlsminde i Sønderjylland. 

Indlægget er en del af My Sweet spot-serien, der kører i august måned (2020) hos Bloggers By Heart  i samarbejde med de andre bloggere i netværket. Hver dag giver en af netværkets bloggere deres bud på et Sweet Spot.

I går skrev Signe fra Eventyrlysten.dk om sit Sweet Spot på vandet. Signe har i øvrigt en virkelig fin og inspirerende rejseblog, som jeg vil anbefale dig at følge. 

“For en solnedgangselsker som mig, er Hejlsminde i  Sønderjylland uden tvivl det ultimative Danish Sweet Spot, da det byder på noget så særligt som muligheden for at se både solopgang og solnedgang i og ved vand. 

Ved solopgang fyldes himlen af de smukkeste farver over Lillebælt, og mindre end en halv kilometer derfra, kan man se solen sende dagen afsted ved indsøen Noret. Det ér altså noget ganske særligt, og jeg kan på det kraftigste anbefale, at du besøger dette smukke sted”.

På sommerhustrappen har jeg oplevet mit livs smukkeste solopgange.

Sådan beskrev jeg stedet i Vandkantsdanmark allerede for to år siden, da jeg startede serien “My Danish Sweetspots” her på bloggen. 

Hejlsminde, der ligger i Sønderjylland, er et af mine absolut yndlingssteder, og derfor måtte det selvfølgelig også blive mit bidrag til denne serie. 

Vi kommer der i familien sommerhus flere gange om året, og jeg holder af livet i vandkanten, hvor man uanset vind og vejr, kan følge årets gang. 

På trappen foran huset (billedet herover), sidder jeg lidt – eller længe – HVER dag, vi er der. Fra det spot har jeg set de smukkeste solopgange i mit liv, og alle solopgangsbilleder i dette indlæg er taget fra netop det spot eller badebroen 20 meter derfra.

magi når dagen gryr

Alle solopgangsbilleder er taget ved Teglgårdens Strand i Hejlsminde. 

Billedet i toppet af dette indlæg er taget netop der kl 04.47 en juli måned for år tilbage. Og præcis sådan så det ud – selvom man skulle tro billedet er redigeret, har du mit ord for, at det eneste der er gjort for at få det i kassen, er et tryk på knappen. 

Naturen er MAGISK!

En aprilmorgen i 2019 måtte jeg gnide mig i øjnene ved synet at disse 2 smukke skabninger i vandkanten. De stod der længe og jeg nåede helt tæt på. Det har jeg aldrig oplevet hverken før eller siden.
Solnedgang og havblik en forårsmorgen inden badebroerne er kommet op. Billederne nedenfor er taget på forskellige tidspunkter af året. Allesammen fra samme sted.

og magi, når dagen lakker mod enden

Mit yndlingssted at se solen takke af for dagen, er helt sikkert ved havnebadet ved Hejls Nor. Det ligger centralt placeret i byen og en kort gåtur fra sommerhuset. 

Nogle af nedenstående billeder er taget lidt længere inde i Hejls Nor, hvor der ligger en badebro, som jeg elsker at tage billeder af. Og sætte mig for enden af, når dagen lakker mod enden.

Huske også at kigge mod øst, når solen stikker af mod vest. Her præmieres man ofte med det smukkeste rosa lys, man kan tænke sig – se selv nedenfor.

En fisker søger sit held ved Havnebadet ved Hejls Nor
Let som en fjer på blikstille vand - spejlinger og modlys, når det er finest
Familieportræt på broen i Hejls Nor en april aften
Aftenstunden mod øst skaber ofte de mest fantastisk rosa nuancer. Her med besøg af en regnbue.
Smukke aftener mod øst

mere om hejlsminde

Har du fået lyst til at læse mere om dette smukke sted, og måske holde din næste ferie her, så finder du masser af tips og forslag til oplevelser i og omkring Hejlsminde i mit store Hejlsminde-tema

Udover smuk natur ligger Hejlsminde perfekt placeret ved Christiansfeld, Haderslev og Kolding, og danner rammen for især spændende historier fra genforeningstiden og årene før, idet den dansk/tyske grænse gik gennem byen fra 1864 til genforeningen for 100 år siden.

Og så var den dengang, jeg prøvede at lave en liste over mine top-10 solnedgangsbilleder – se med her, hvor du kan se, om Hejlsminde rammer plads nummer 1.

Flere Sweet Spots - følg med i følgetonen

Serien My Sweet Spot løber af stablen gennem hele august, og i morgen kan du læse næste indlæg i Bloggers By Hearts serie, når næste indlæg udgives af Tekla på bloggen Tekla på Eventyr kl. 9.00. 

Her kan du finde inspiration til at finde ro og fordybelse i Odense og Aalborg. 

2 kommentarer

 1. Hej!
  Tusind tak for god inspiration til lækre steder i DK, hvor jeg normalt ikke kommer rundt! Især i denne tid, er det endnu mere værd – for hold op, hvor vi herhjemme savner at komme ud af huset!

  Jeg vil straks gå i gang med at planlægge den næste ferie! Hurra for det! 🙂

  Har været helt gået i stå, og i år har vi kun fået været på overnatninger hist og pist – men et par gentagne gange taget på hotel med spa – fx https://comwell.com/spa-and-wellness, hvilket har været lækkert. Men jeg ønsker mig nu at prøve mere og ikke mindst nyt!

  Endnu engang tak!

  Mange knus fra
  Julie

  1. Hej Julie
   Tak for din søde hilsen og for at have fundet vejen frem til bloggen.
   Ja, der er mange dejlige steder i Danmark, selvom jeg nu må indrømme at udlængslen er stor.
   Jeg er glad for at kunne dele inspiration.
   De bedste hilsner
   Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *