I dette indlæg får du mine bedste råd til at rejse med færge fra ø til ø i Grækenland.
Vælg “taktisk velplacerede” øer når du skal med færge i Grækenland
Mange tænker at ø-hop kun hører backpackers til, men det behøver det slet ikke være (selvom jeg nu helst har min rygsæk på, hvor vi flytter os meget!).
Har du som os, svært ved at vælge den ene græske ø fremfor den anden, er det oplagt måde at få flere oplevelser på. De fleste øer i det græske øhav har rigtig gode færgeforbindelse og det er nemt og enkelt at tage sig fra ø til ø.
Det største problem er i virkeligheden at vælge (og begrænse sig) – og ikke mindst vælge nogle øer, som ligger “taktisk” godt for hinanden, så ikke al tiden går med at sejle.
Og jeg lover dig – selv på småbitte sejlafstande på helt ned til 20 min, kan du opleve to øer, der er som nat og dag – fx. Tinos og Mykonos.
I denne store guide til ø-hop kan du finde masser af inspiration til ruteforslag til øer, der er oplagt til at ø-hop.
Færgerute & billetter
At hoppe mellem øer kan gøres fra stort set hver en lille eller stor ø – alle øer har en havn, og er dermed forbundet med hinanden på den ene eller anden vis.
Det er nemt at tage sig fra ø til ø med færge. Der er ofte virkelig gode færgeforbindelser mellem nærliggende øer, og man kan købe billetter enten online eller på havnekajen i den by, man rejser fra. Der findes forskellige typer af færger fra de helt store, til mellemstore, flyvebåde og katamaraner.
Færgen på videoen herunder går mellem Rhodos og Kos og er en af de finere, vi har været på.
Her køber du din billet
Søg billetter online
Jeg søger altid afgange og priser på siden her hjemmefra. Her kan jeg nemt danne mig et overblik over ca. rejsetider og muligheder. der kan man også se om der er ruter, der fx. ikke er daglig sejlads fra. Fx. kunne vi ikke sejle fra Syros til Kea den dag, der passede i vores, og vi var derfor nødt til at flyve (med et meget lille fly..uff) til Athen og sejle til Kea derfra.
Sommerens ruter bliver ofte først offentliggjort i foråret, og derfor kan det være svært at planlægge alle detaljer førend kort tid før afrejse, og det kan se ud som om, der ingen forbindelser er. Mit bedste bud er at du med fordel kan kigge fra begyndelsen af foråret. Billetterne er til fast pris og bliver hverken dyrere eller billigere (selvom de vist skriver de kan stige). Det har vi ikke oplevet.
Billetter købes nemt på havnen før afgang
Vi har altid booket billetter lige før afgang eller dagen før på den afrejsedestination, vi skal afsted fra. Selv i den midste lille havn ligger der et lille kontor på kajen (ofte flere), så det er bare vælge og gå ind og spørge, hvis ikke man booker på nettet.
OBS: Vi rejser altid kun som gående – har du bil med, vil jeg anbefale at booke din billet i god tid, da bilpladserne oftest er begrænsede. Som gående har vi endnu aldrig oplevet ikke at få plads.
Færger fra Athen
Siger man ø-hop og Grækenland, falder tankerne hurtigt på Athen og havnen Piræus.
Men faktisk findes der hele 3 havne nær Athen, og afhængig af hvilken ø, du skal til vil du enten skulle sejle fra Rafina, Lavrio eller Piræus.
Jeg har endnu til gode at sejle fra Piræus, så derfor har jeg ikke konkrete råd til den havn.
Rafina Havn
Fra Rafina kan du blandt andet sejle til flere af øerne i Kykladerne. Havnen ligger ca. en time i bus fra centrum og du kommer dertil med enten bus eller taxa. Vi tog lokalbussen (KTEL) fra Athen til Rafina (2,60 euro pr. person). Det tager ca. 1 time, og bussen tager man fra Pedion Areos som ligger i Centrum. Den går ca 1 gang i timen og er en superfin bus på højde med en almindelig turistbus.
Billetkontoret ligger lige ved færgerne og er du i god tid kan du nappe en badetur inden afgang.
Lavrio havn
Lavrio er den mindste af de 3 havne nær Athen. Fra lufthavnen tager det ca. 30 min i taxa og herfra kan man bl.a. sejle til den fine ø Kea, som er et af de lokale grækeres fortrukning øer, da den kun ligger 30 minutter fra fastlandet.
Færgerne her er oftest lidt mindre men har både faciliteter ude og inde. Vi holder altid at at sidde ude på dækket og få vind i håret.
Også her købet vi billetterne på havnen kort før afgang.
Indtryk fra færgehavne
Inspiration til dit ø-hop
Her kan du finde flere guides til ø-hop med sejltider og priser:
>>> Ø-hop i Kyladerne
>>> Ø-hop Korfu, Paxos, Antipaxos
>>> 20 græske øer – inspiration og forslag til ruter
Skriv et svar