5fodspor

HAMBORG CITY GUIDE – DEL 3 / DAS KLEINE NOTTING HILL, EPPENDORF

I trejde del af min Hamborg City Guide, tager jeg dig med lidt uden for Hamborg Centrum – til bydelen Eppendorf

eppendorf - das kleine notting hill

Sådan markedsfører en sammenslutning af forretningsdrivende bydelen Eppendorf, der ligger ca. 5 m. nord for St. Georg sig selv. Det er i sig selv ret godt tænkt, at skabe en link til det elskelige London kvarter, for på den måde tiltrække besøgende til et område, der måske ellers ikke er helt oplagt.

Om sammenligning er reel, synes jeg er lidt svært at svare på, men det mærkes tydeligt, at man er kommet til et finere kvarter, med gader med smukke huse og en række dyrere butikker, og en række virkelige fine cafeer, bl.a. en flot Copenhagen Coffee Lab.

Jeg synes mest af alt, at området minder om Østerbro i København, og de små fine sidegader med fælleshaver i midten om Brumleby samme sted.

Vi brugte en formiddag derude på vej ud af byen. Jeg kunne godt have brugt et par timer mere, men fik set det meste og besøgt et par af de fine butikker. Men der er ganske givet områder i byen, vi ikke fik set.

 

Sådan kommer du der til

Vi var i bil derud, da vi havde egen bil med, og det var første sted, det var virkelig svært at finde parkering. Som i nærmest umuligt. Vi kørte rundt i lang tid, før vi var heldige at finde en plads. Så på den måde var det også næsten som en formiddag på Østerbro i København:-)

Byen er på U-bahn linjen (stationen hedder Eppendorf) og kan hurtigt nås med tog. Og er man frisk vil jeg  også tro, det er en fin tur derud på el-løbehjul. 

I sidegaderne til Lehmweg ligger masser af små byforeningshuse med fælleshaver
En kunstner oase - og for fuldende stemningen kunne man høre en spille klaver gennem et åbent vindue i bygningen overfor. Meget stemningsfuldt.

Et besøg værd?

Området har en fin lille hjemmeside, hvor der findes et interaktivt kort, hvor man kan klikke på numrene og læse om de enkelte butikker. Der findes en del flere end de gader man ser på kortet.

Jeg besøgte nogle rigtig fine tøjbutikker og fik også en enkelt kjole (mere) med hjem. 

Har man tiden – og er man fx i bil og nemt kan komme forbi – synes jeg absolut området er et besøg værd. Meget urbant og stemningsfyldt. Men lov mig at gå ind i de små gader mellem husene og husk at kigge ind i portene, for det er der, alt det virkelig fine og særprægede islæt findes.

 

Flere tips til hamborg

I de to første dele af min Hamborg City Guide får du bl.a. tip til det perfekte område at bo i,  samt inspiration til oplevelser til alle Hamborgs fine bydele.

CITYGUIDE TIL HAMBORG - PART 4

I den fjerde og sidste del af den store Hamborg City Guide, tager jeg dig med til at par seværdige oplevelser udenfor byen.

Så stay tuned!

Følg med på Instragram og Facebook, hvor du også kan se flere billeder fra vores oplevelser.

Neumünster Design Outlet - ca. 40 minutters kørsel fra Hamborg

STORBYFERIE ER OGSÅ FOR BØRN

 

Storbyferie er, efter min mening, så absolut også for børn – og sætter man tempoet ned og tilpasser ambitionsniveauet ift. hvad man gerne vil nå, er storbyferie oplagt – enten som forlænget weekend eller i forbindelse med en badeferie. 

Storbyer rummer masser af oplevelser i børnehøjde, og i min store guide til storbyferie får du masser er fif til at lykkedes og inspiration til mere end 10 byer, samt mit bud på et virkelig god “begynder-by”.

 

>>>>Gå til mit store tema om STORBYFERIE MED BØRN

2 kommentarer

 1. Nøj, der ser dejligt ud. Virkelig fine og stemningsfyldte billeder. Også en ret fin hjemmeside synes jeg. Den taler lidt til sådan nogle Etsy-typer som mig 🙂 Jeg synes, jeg hører mere og mere om Hamborg generelt. Jeg har altid kendt det som en by man drønede forbi når man tog på bilferie, men det lyder til at det er værd at stoppe op og udforske området.

  1. Hej Elizabeth,
   1000 tak for dine pæne ord. Jeg kan virkelig anbefale byen, der som du skriver nok meget ofte ses som “et bump på vejen” sydpå. Vi har i al fald ikke været der for sidste gang.
   Bedste hilsner,
   Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *