5fodspor

HAMBORG CITY GUIDE – DEL 1

I denne guide får du tip til storbyferie i Hamborg, samt vores anbefaling til det perfekte placerede sted at bo samt vores bedste råd til at opleve byen på cykel.

3 dage i hamborg - cityguide

Denne sommerferie har efterhånden budt på en del spontane oplevelser. Nogle af dem på en impulsiv 3-dages tur til Hamborg. 

Eftersom vi ofte ferierer i sommerhus i Sønderjylland, har vi haft talt om at køre derned nogle gange, men det er aldrig blevet til noget. Men i år skulle det være, og hold da op en oplevelse. 

Byen ligger blot 2 timer kørsel fra sommerhuset, og om jeg begriber, hvorfor vi endnu ikke har været der. Som min svigerinde rigtigt nok sagde, så bliver man ofte blind for de nære oplevelser, og måske står Hamborg også i skyggen af Berlin. Særligt når man kommer fra København.

Hamborg er en fantastisk by, der rummer de fineste oplevelser og bydele. Sjældent har vi oplevet så meget på 3 dage (2 nætter), og af samme årsag kommer denne cityguide til at blive opdelt i flere indlæg.

Vi havde perfekt storby vejr – lunt og solrigt uden at være for varmt.

Gurlittstrasse i bydelen St. George, hvor vi boede
Fine gader og coctailbarer i Lange Reihe i St. Georg

hotel wedina - St. Georg

Vi boede i hvad der for os, defineres som den perfekte bydel – St. Georg.

På anbefaling af en af mine Instragram-følgere (tak, Gitte!) – endte vi på den fine boutiquehotel Wedina, som ligger virkelig godt placeret både nær hovedbanegården og kun 150 meter fra søen Aussenalster, hvor man kan både løbe og gå de fineste ture – og ikke mindst se solnedgang over Hamborg. 

Hotellet har fire ejendomme i samme gade – under farvebetegnelserne på husene (rød, grøn, gul og blå) . Vi boede i en 2-værelses lejlighed helt på toppen af det gule hus

Lejligheden var utrolig lækker og lys. Med en fint lille køkken og lækkert bad med badekar. Desuden den fineste lille franske altan, hvor vi alle 4 (denne gang var Rasmus ikke med, da hjemlige pligter skulle passes) lige kunne side med eftermiddagskaffen og en omgang Dunkin’ Donuts på store puder.

Vi gav 2400 kr. for 2 nætter ekskl. morgenmad. Dette kan købes på hotellet, men vi valgte at spise på nogle cafeer i nærheden, for at opleve mere af byen.

Næste gang vi kommer til Hamborg, skal vi helt sikkert bo der igen, og hotellet er i det hele taget yderst anbefalelsesværdigt.

Hotel Wedina ligger blot 850 m. fra Hauptbanhof, hvilket også gør det attraktivt, hvis man kommer til byen med tog.

Gårdhaven ved hotellet (røde hus) og kig fra vores lejlighed.

SOLNEDGANG OVER AUSSENALSTER

Midt i byen finder man 2 smukke søer. Den lille Binnenalster og den store (7 km. rundt og en fin løbetur, melder Jørgen) Aussenalster.

Som de fleste andre storbyer er der masser af løbehjul i gaderne (samme apps om i Danmark, så har du allerede tilmeldt dig, er du ready to go), og vi nappede hver aften en lille tur langs østsiden, og nød solnedgangen sammen med alle de andre. 

Der findes et hav af fine små steder og bænke, hvor man kan nyde søen helt ned til bredden, og desuden smukke broer og græsarealer, hvor folk samles og hygger sig. 

En tur langs østsiden af Aussenalster ved aftentide er et must. Til fods, cykel eller løbehjul – der er optimale betingelser for alle dele.

Perfekt vue udover den vestlige del af Hamborg, hvor fjernsynstårnet med sine 299 m. skaber en smuk horiont
Solnedgang og aftenløbehjulstur langs Aussenalster

City tour

Som altid når vi rammer en ny storby, er det første vi gør at hoppe på en af de røde tour-busser. Det kan syne af en kliche, men ikke desto mindre er det vores allerbedste tip at gøre det som det første. 

På den måde får man hurtigt et overblik over byens områder, og kan lure, hvor det vil være oplagt, at spendere mere tid de efterfølgende dage.

Som den første storby, hvor vi har været med de røde busser, var der dansk guidance i ørerne, hvilket selvfølgelig hverken træner det tyske eller engelske, men gør det lidt mere tilgængeligt for børnene.

Hele ruten varer 2 timer og vi gav 36 euro for en familiebillet. Eftersom vi kom med på en af de sidste ture på dage, hoppede vi kun af et enkelt sted ved havnen, hvor vi nåede en tur gennem Elbtunnel – mere om det senere.

Vi var hurtigt klar over at bydelene Sternchanze (Karonlinenviertel), kanalerne i og omkring Speicherstadt, St. Pauli og selvfølgelig området omkring Reperbahn, var noget af det der stod øverst på listen til de efterfølgende dage.

Jeg deler vores anbefalinger til fine oplevelser i et af de kommende indlæg.

byen rundt på cykel

Når man kommer fra det ultimative cykelland hvad angår cykelforhold, så er man selvfølgelig altid kritisk, når man skal ud på 2 hjul i andre lande. 

Men kommer vi til en by, hvor vi kan komme omkring på cykel, er det altid vores førstevalg, da det giver en frihed til at komme vidt omkring og tage spontane stop og beslutninger undervejs. 

Der er fine forhold for cykling i Hamborg. Med markerede cykelstier de fleste steder og god plads i gaderne. Der var ikke så meget trafik – om det skyldes færre turister pga. Corona eller sommerstilhed, aner jeg ikke. 

Selma (12 år) kom fint og sikkert omkring, selvom det – som hun sagde – var lidt underligt frit men utrygt at køre uden cykelhjem. Vi kørte forsigtigt og nødt at Jørgen kørte forrest som guide og holdt øje med trafikken. 

Vi lejede cykler på hotellet (12 euro/stk/dag). Har man ikke den mulighed, findes der masser af bycykler rundt omkring. Hvordan det fungerer, ved jeg dog ikke.

Langt de fleste steder er der godt markerede cykelstier.
Ud på tur i gaderne.

cityguide til hamborg - part 2

I næste del af vores cityguide tager jeg dig med til flere af de områder, vi besøgte – og så får du et par tip til fine gratis oplevelser.

Så stay tuned!

Følg med på Instragram og Facebook, hvor du også kan se flere billeder fra vores oplevelser.

Billedet her er fra min favoritdel af Hamborg - følg med i næste del af cityguiden hvor jeg tager dig med dertil - stay tuned!

>>> find vores Store guide til storbyferie med mere end 10 lande her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *