5fodspor

HAMBORG CITY GUIDE – DEL 2 / KAROLINENVIERTEL, ST. PAULI, REEPERBAHN & HAFEN CITY

I anden del af min Hamborg City Guide, tager jeg dig med rundt i Hamborgs bydele og områderne Karolinenviertel, Sternchanze, Hafen city, Reeperbahn og St. Pauli. 

Du får også tip til to virkelig fine gratis oplevelser i Hamborg – en over og en under vand. Læs med nedenfor…

Hippe Sternchanze & KAROLINENVIERTEL

Bydelen Sternchanze og særligt området Karolinenviertel var et af dem, jeg havde størst forventninger til inden. Og det skulle også hurtigt vise sig, at være præcis ligeså fint som forventet. Fine butikker (en del genbrug), lækre cafeer og masser af finurlige huse, små pladser, broer og gader.

Området er måske det sted i Hamborg, der minder mest om Berlin. Et besøg her er et must efter min mening, og bydelen er sammen med St. Georg, hvor vi boede, min favorit.

Husk at gå ned af de fineste små sidegader.
Carolinen Passage - indgangen til en hyggelig lille passage

HAFEN CITY / ELBPHILHARMONIE - gratis udsigt over hele byen

Hamborg har en imponerende stor Industrihavn og en masse fine kanaler. En yndet attraktion er kanalrundfarter, som findes i et hav af varianter. Det har vi dog tilgode til næste besøg.

I det moderne kvarter Hafen City besøgte vi det nyopførte (2017) koncerthus Elbphilharmonie, hvorfra man fra toppen har udsigt over hele havneområdet og en stor del af byen i øvrigt.

Bygningen i sig selv er imponerende og udsigten fra toppen det samme. 

Det er ganske gratis. Pga. Corona lukker de kun et vist antal ind hver halve time, og man kan med fordel hente en billet online på forhånd og gå direkte ind i løbet af den time, man vælger sin billet til. 

Entre: GRATIS 

Udsigt over havnen fra toppen af Elbphilharmonie

Miniatur wonderland

Hele området omkring Elbphilharmonie er forholdsvist moderne, og minder meget om fx. Nordhavn i Købehavn. 

Her ligger en del cafeer og hoteller, og det er også i dette område man finder Miniatur Wonderland, som desværre var fuldt booket, da vi var der. Det ville vi gerne have oplevet, men pga. Corona lukker de langt færre gæster ind end normalt. 

Hvis man vil være sikker på at opleve dette sted, skal man bestille sine billetter i god tid online. Vi prøvede 3 dage før, og der var kun tider kl. 23, så her var det ingen fordel at være spontan.

St. Pauli

Området St. Pauli er måske et af de mest kendte områder – ikke mindst pga. Reeperbahn. Området strækker sig hele vejen ned mod havnen, hvor vi spiste frokost på StrandPauli, som er en ret fin og funky strandbar. 

Maden var ikke noget skrive hjem om – vi fik en ok pizza, da halvdelen af menukortet var udsolgt – men stedet er fedt og et besøg værd. Måske bare for en drink. De så gode ud.

Millerntor stadion

Som navnet på klubben selv fortæller er det også i denne bydel af fodboldklubben FC ST. Pauli hører hjemme, og selvfølgelig cyklede vi lige indenom og Jørgen besøgte deres fanshop. 

alte ELBTUNNEL - endnu et gratis hit

24 meter under floden Elbe  ligger den 426 m lang tunnel Alte Elbtunnel fra 1911.

Den dag i dag krydser langt de fleste floden Elbe via nyere tunneller og broer, men denne er fortsat fuldt funktionsdygtig. 

Man kan både gå ned eller køre ned med en af de gamle (ofte betjente) store elevatorer ned. Vi prøvede begge dele og besøgte tunnellen to gange, både på gåben og cykel.

Man mærker i øvrigt tydeligt at temperaturen falder dernede, så husk en trøje. For os var det en dejlig nedkøling på en meget varm eftermiddag med 29 grader, da vi besøgte stedet den første dag. 

Styr på afstand og masker i Elbtunnels elevator
426 meter frem og ditto retur. Vi tog turen et par gange

reeperbahn

Dette områder – også i St. Pauli – kommer man ikke udenom, hvis man besøger Hamborg.

Særlig kendt er bordelgaden Herbertstrasse, men hele området og selve gaden Reeperbahn emmer af liv med masser af farverige skilte, butikker, cafeer og restauranter.

Vi gjorde kun et kort stop, da der var lige lovlig meget action på, da vi cyklede gennem bydelen. Der havde tydeligvis været en fight, så der var et større opbud af ambulancer og politi, som gjorde at vi blot cyklede lidt omkring og videre.

Men området er virkelig fint og interessant og jeg spottede mange fine cafeer.

Festligt og farverigt mange steder i området omkring Reperbahn
Herbert Strasse - her er børn og kvinder kvinder forment adgang og kommer ikke forbi check-point som er den opsatte trævæg, der ses på dette billede.

>>> gå til Hamborg City Guide – DEL 1 

city guide til hamborg - part 3 - das kleine notting hill, eppendorf

I næste og 3 del af den store Hamborg City Guide tager jeg dig med til det fine område Eppendorf lige udenfor Centrum. Et område der profilerer sig selv som Da Kleine Notting Hill.

Så stay tuned!

Følg med på Instragram og Facebook, hvor du også kan se flere billeder fra vores oplevelser.

storbyferie er også for børn

 

Storbyferie er, efter min mening, så absolut også for børn – og sætter man tempoet ned og tilpasser ambitionsniveauet ift. hvad man gerne vil nå, er storbyferie oplagt – enten som forlænget weekend eller i forbindelse med en badeferie. 

Storbyer rummer masser af oplevelser i børnehøjde, og i min store guide til storbyferie får du masser er fif til at lykkedes og inspiration til mere end 10 byer, samt mit bud på et virkelig god “begynder-by”.

 

>>>>Gå til mit store tema om STORBYFERIE MED BØRN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *