5fodspor

MY DANISH SWEET SPOTS – ISHØJ STRAND

Det er efterhånden længe siden, at sommervejret gjorde sit indtog i Danmark, men det er som om sommeren for alvor først rammer landet, når studenter og glade sommerferiebørn fylder gader, stræder og strande. Og det må man sige er nu. I det her indlæg får du tip til en af storkøbenhavns absolut bedste strande – Ishøj strand.

For mig er en ”rigtig” sommerferie lig med udlandsrejser, selvom vi stort set hver sommer også tilbringer rigtig meget tid i Danmark. Når jeg tænker tilbage på min barndom rejste vi altid – uden udtagelse – til udlandet som sommeren, så det ligger dybt i mig, at sommerferie rimer på udland, og jeg har svært ved at forestille mig en sommer uden en rejse sydpå. Måske mest fordi jeg elsker sol og varme, og det kan man jo som bekendt aldrig regne med på vores breddegrader. Vi husker vel alle dén sommerferie, hvor vi brugte hele ferien i et  sommerhus i silende regn (måske sidste år?). Det blir’ et priviligeret og taknemmeligt “nej tak” herfra, selvom i år nu nok ville været et ret god bud på et år at blive i Danmark hele ferien. Hold nu op – vejret er så fantastisk, at danskerne da snart løber tør for samtaleemner.

OPSKRIFTEN PÅ ET DANISH SWEET SPOT – ET PRAGTEKSEMPEL

Få steder slår Danmark, når vejret er som i øjeblikket. Og inden vi smutter til Syden om nogle uger, starter jeg en ny serie på bloggen under titlen My Danish Sweet Spots. Her vil jeg dele ud af steder, strande og oplevelser som for mig er noget ganske særligt. Nye steder jeg møder på min vej, men også steder jeg har besøgt gennem store dele af mit liv, og vender tilbage til gang på gang, fordi de er noget ganske særligt.

ISHØJ STRAND OG DEN HYGGELIGSTE BEACH CAFE – ÅRET RUNDT

Stedet på billedet i dette indlæg er et pragteksempel på et Sweet Spot – og samtidig et sted, du måske slet ikke anede fandtes eller var SÅ fint; ISHØJ STRAND (lige bag Arken). Sukkersand, klitter, utallige nuancer af turkisfarvet vand i smuk forening med siv, der stolte svajer i vinden. Naturens elementer, der i smuk kombination gør, at stedet for mig er et af “My Danish Sweet Spot”.

KANALU – SKØNNESTE STRANDCAFE

Sidste år åbnede der i øvrigt den skønneste standcafe Kanalu, der sælger lækker kaffe, is og mad og hver søndag i Juli er der tilmed gratis yoga på området lige foran (tjek evt. deres Facebook inden) . Her kan du også leje SUP (stand up paddle boards) hvis du har lyst til at udfordre sig selv lidt på vandet. De holder åbent året rundt, så her er det perfekte spot at holde stop hvad enten du har brug for en pause fra sommersolen, vinden i efteråret, eller sne og slud om vinteren.

NÆSTE STOP: SYDHAVSØERNE

I skrivende stund befinder vi os i Hejlsminde, men inden vi stak snuden vestpå, nåede vi et smut omkring Sydhavnsøen Møn, som bød på fantastiske naturoplevelser, skøn mad, lokal økologisk is og besøg på en skøn og spritny Havne cafe, som jeg kommer til at skrive mere om i næste udgave af denne serie om særlige steder i Danmark.

>>> læs indlægget fra Møn her

Take care:-)

H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *