5fodspor

VI ER GÅET AKTIVT IND I KAMPEN – KNALLERTTRAFIKKEN!

Efter at have oplevet trafikken i Ho Chi Minh City, hvilken var voldsom imponerende, er vi nu i Hoi An, hvor det hele er lidt mere roligt. Vores hotel skulle iflg. egen hjemmeside være placeret 1,5 km fra stranden og 2,5 km fra centrum. Men der er nærmere 5 km både til strand og centrum. Så da vi i dag skulle rundt og opleve området og byen, besluttede vi os for at leje scootere. Vi (Helle og jeg) har begge tidligere kørt en del på scooter. Men jeg var alligevel en kende nervøs, inden vi begav os ud i trafikken. Men det viste sig at være det ideelle valg. Børnene syntes, at det var megafedt, og alle aktører i trafikken er gode til at tage hensyn til hinanden.

 

Umiddelbart kunne det virke som en udfordring med to voksne ‘styrmænd’ og tre børn som passagerer. Men ikke her i Vietnam. Her kan der både være 3 og 4 personer på en scooter. Så vi kunne sagtens nøjes med to scootere.

 

 Vi fik oplevet at Hoi An har andet at byde på, end det ‘Dalgårds Tivoli’-lignende indtryk vi fik i går aftes. Den gamle bydel er spækket med flotte huse og hyggelige cafeer. Mest indtryk gjorde cafeen ‘Reaching Out Teahouse’, hvor alle ansatte er døvstumme, al kommunikation foregår på skrift eller gennem håndtegn, og efter mottoet; ‘The Silence is Beautiful’.

 

Vi fik os dog også et mindre chok. Efter at have nydt eftermiddagen i den gamle bydel, gik vi tilbage mod vores scootere. Vi var helt sikre på, hvor vi havde parkeret dem, men da vi kom tilbage, var kørertøjerne væk. Panikken bredte sig. Men vi fandt turistinformationen, hvor den flinke dame kunne fortælle, at vores scootere sandsynligvis var blevet fjernet af den udøvende magt.  Den gamle bydel bliver i løbet af eftermiddagen omdannet til ‘Pedestrian Zone’, og de hjælpsomme parkeringsvagter havde flyttet vores scootere til et depot. Vi frygtede straks, at vi kom til at bøde tungt for vores fejl. Men mændene, der (gen)udleverede vores scootere, infomerede os venligt om, at vi skulle  tage vores kørertøjer og ‘Walk happy’ ud af bydelen – uden nogen form for bøde.

 

Eftersom vi skal være i byen i flere dage, bliver det ikke sidste gang, vi gør brug af denne form for transport.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *