5fodspor

FARVESKIFT OG KULTURCHOK

I dag har været store rejsedag. Vi rejste fra Mekong deltaet ved middagstid, og efter en superfin indenrigsflyvning fra Can Tho til Danang med VietJetAir (Vietnams svar på Easyjet – alene hjemmesiden er et kig værd), er vi nu landet i Hoi An. Et af de steder jeg har set rigtig meget frem til, da alle taler om byen i rosende ord og jeg har set så mange smukke billeder derfra.

Det var halvmørkt, da vi ankom, men vi kunne fornemme – og vidste på forhånd – at vi bor lidt uden for byen og med en kirkegård og rismarker som naboer. Hotellet vi bor på er milevidt fra vores homestay og børnene nyder tv på værelset, swimmingpool, et kæmpe badeværelse og en generel høj standard. Hotellet vi bor på er lige åbnet i november måned i år og super super fint.

Efter en hurtig svømmetur hoppede vi en taxa ind til den gamle by, som er optaget på Unecos world heritage liste. Og på vej derind af steg pulsen allerede. For hold da op et sceneri der udspillede sig, og som bare tog til jo nærmere vi kom centrum. Lys og virvar, turister og restaurant-indsmidere og menukort med spaghetti bolognese, pizza og burger. Og de fleste taler engelsk. Lykken for ungerne, men maximalt pres for vi voksne, der i langt højere grad er til det lokale. Gadesælgere og underholdningslege langs floden. Ja, der er liv i gaderne og vi endte sågar med at komme hjem med en selfie-stang, hvilket siger meget.

Som Jørgen meget fint udtrykte det: “det virker som om der er nogen, der er inhaleret hele Bakken, for bagefter at kaste den op ud over Hoi An” 🙂

Vi håber, den antagelse falder fra hinanden, når vi får det hele lidt mere ind under huden.

Lidt væk fra virakken fandt vi heldigvis en lille lokal have, hvor vi fik (endnu) en dejlig (sød!!) kaffe. Et nyt kapitel blev skrevet i følgetonen om min søgen efter en kaffe uden sukker. Mon det nogensinde lykkes at få en sådan her i dette land? Jeg tvivler. Jeg er absolut ikke sukkerfornægter, men min kaffe skal altså ikke være sød. Jeg troede efter megen research, at løsningen måske var “Coffee with FRESH milk and no sugar” – men nej nej, den duer heller ikke. Men jeg gir’ ikke op……. I øvrigt kommer de sukker i rigtig meget hernede. Selv friskpressede juicer. Så “no sugar” skal bare automatiseres og siges med ved alle bestillinger.

>>> Læs alle indlæg fra Vietnam her

Jeg er sikker på at kulturchokket for os er kæmpestort, fordi vi kommer fra noget så lokalt, som det kan blive, når man har boet på et homestay i Mekong. I morgen skal vi ud og kigge nærmere på byen og stranden, og så håber jeg, der trækker point på kontoen, da alle roser den så meget.  Deres smukke håndmalede lamper får i al fald 5 af mig – resten har jeg ikke lige så meget af sige til lige pt. Det skulle da lige være at farverne er skiftet fra grøn til kulørt.

Take care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *