5fodspor

Sommerferie a la Badehotellet

I dette indlæg får du inspiration til sommerferie i Nordjylland – fra Skagen til Thyborøn.

Roadtrip på toppen af danmark

Selvom jeg længe nærede et spinkelt håb om, at vi kunne drage en smuttur til Sydeuropa i løbet af juli, var jeg også klar over, at chancen for at det blev 100% ferie i Danmark var pænt stor. 

For nogle måneder siden startede vi derfor planlægningen af ferie i Danmark – the corona version. Heldigvis var vi tidligt ud med bookingerne, da netop den del af Danmark ser ud til at blive mere end fuldt booket denne sommer.

Som altid kommer vi til at spendere nogle uger i Sønderjylland i sommerhuset i vores elskede Hejlsminde, men trangen til at træde nye fodspor er som altid stor, og derfor starter vi årets ferie ud på toppen af Danmark – mod vest, hvor solen går ned i vand! 

Behøver jeg sige, jeg glæder mig som et lille barn?

Vi er ret pjattede med "Gutterne fra Kutterne" og skal selvfølgelig et smut forbi Thorup Strand

fra skagen til thyborøn

I årevis har vi alle siddet klistret til skærmen og med årene udviklet et varmt og kærligt forhold til Fie, Martha, Fru Andersen, Hr. Weise og alle de andre elskelige karakterer fra Badehotellet. 

Vi har nydt de smukke scener, landskaberne og ikke mindst naturen omkring hotellet og Vesterhavet, og temaet for vores første ferieuge bliver således “Roadtrip a la Badehotellet”.  

I alt 6 overnatninger 4 forskellige steder og derudover stop i en masse af de fine byer langs den Nordjyske vestkyst .

Gensyn med skagen

Vi starter turen helt på toppen af Danmark. 16 år er gået ,siden vi sidst var i Skagen (se lige hvor lille Rasmus er) – vi glæder os til at vise pigerne byen (denne gang bliver Rasmus hjemme),  spise fisk på haven, besøge fiskeauktionen og den klassiske tur til Grenen bliver det nok også til. 

Billedet af Rasmus og Jørgen er taget foran fiskeauktionen, hvor det var en pænt stor fest at lave snebolde i juni når man er knap 3 år gammel.

Vi skal bo et par nætter her på Toftengårds Guest House

Rubjerg Knude fyr

Lønstrup og villa vest

Fra Skagen går turen sydpå langs kysten mod Lønstrup. På vejen skal vi helt sikkert forbi Råbjerg Mile.

I Lønstrup skall vi bo et par dage på Villa Vest (billedet i toppen af artiklen) – nyde Vesterhavet, og udforske byerne og naturen i området. Besøg i Løkken, Blokhus og måske Brøndeslev, hvor min morfars familie stammer fra. Jeg har på fornemmelsen at kameraet kommer på overarbejde i denne del af landet.

Vi glæder os meget til 2 nætter i ægte badehotelstil på Villa Vest Badehotel – se lige hvor fint det er!

Ligner lige et sted for en solnedgangselsker som mig!

Cold hawaii, nationalpark thy & Hanstholm

Herefter går turen endnu længere sydpå til 2 overnatninger i Hanstholm. Her skal vi fordrive tiden på stranden, kigge på surfere og besøge Nationalpark Thy.  

Hanstholm var faktisk den allerførste del af vores planer for turen, da Jørgen som barn har været på ferie på Hanstholm Hotel, og har et ønske om at gense det og vise det til pigerne. Der har vi booket en nat – og til pigernes store glæde er der tilmed indendørs pool – jo altid meget rart, når man rejser i den danske sommer. Her udstedes ingen vejrgarantier.

Derudover har vi været så heldige at få mulighed for en nat på Hanstholm Madbar Minihotel (billedet ovenfor) – eneste ledige dag de havde i hele juli. Her skal vi spise dejlig mad, lytte til gamle vinyler, bade og måske en tur i deres spaafdeling.

Som de selv skriver: stedet er bygget på Tro, Håb & Kærlighed – what’s not to be totally happy about!

Morgenstund i Hejlsminde. April 2020

TUREN SLUTTER HVOR SOLEN STÅR OP​

Fra Hansholm går turen østpå – måske et smut forbi smilets by Århus – inden vi rammer Hejlsminde, hvor resten af ferien spenderes  i Huset ved Havet. Præcis som vi elsker det allermest. Her skal vi hygge os med familie, have besøg af en masse dejlige venner, se solen stå op og gå ned, springe på hoved i havnebadet  og sejle en helt masse på vores Sup-boards.

Måske vi er heldige at kunne deltage i et par genforeningsarrangementer, mens vi er i det Sønderjyske –  hvis ikke de alle bliver aflyst. 

Hvis bare vejret er nogenlunde med os, bliver det en VERDENSKLASSE ferie med masser af oplevelser – det er jeg sikker på!

4 kommentarer

 1. Lyder som nogle hyggelige sommerferie planer og er sikker på, at I får en skøn rundtur i det nordjyske.

  Jeg er opvokset ikke så langt fra ‘Gutterne på kutterne’ – på en gård – og har selvfølgelig været forbi deres butik, hvor man kan købe det lækreste fisk??? så den er et besøg værd. Og smut evt forbi Svinkløv Badehotel; der er en skøn udsigt.

  Glæder mig til at følge jeres tur til sommer. God søndag☀️???‍♀️

  Kh
  Louise

  1. Hej Louise
   Tak for din hilsen og tip. Vi må helt sikkert forbi butikken. Tak for gode tip fra en helt lokal-kendt.
   God sommer fra
   Helle

  1. Tak – ja, nu hvor vi er kommet helt overens med at ferien skal være i Danmark, så glæder vi os også rigtig meget. Særligt til at udforske et nyt område, da vi ellers mest er i Sydjylland, når vi er i sommerhus. God sommer og tak for din hilsen. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *