5fodspor

SOMMERFERIE I HEJLSMINDE

Tip tiL sommerferie i Hejlsminde

Efter gårsdagens pressemøde blev det klart at rigtig mange af os kommer til at holde ferie i Danmark. Hvis ikke man allerede har fundet et sted at være – eller som os er så heldige at kunne drage i eget sommerhus – begynder det at være svært at finde ledige udlejningshuse og hoteller.

Særligt hvis man tænker at ferie skal holdes ved Vesterhavet, den Sjællandske nordkyst eller Bornholm – her det det pt. stort set umuligt at finde noget. 

læs mere

>>> gå til alle indlæg fra Hejlsminde

Morgenkaffe på badebroen ved Teglgården i Hejlsminde

her finder du udlejningshus

Min mailboks eksploderede i går med forespørgsler til Hejlsminde, og efter et par søgninger på nettet, ladet det til at der stadig er en del ledige sommerhuse til leje – gennem det meste af skolernes sommerferie. Tag fx. et kig her

Hvis du finder noget og gerne vil have min vurdering af beliggenheden, er du meget velkommen til at skrive til mig.

Til forskel fra Vesterhavet er vandet oftest stille og derfor børnvenligt

Værd at vide om hejlsminde

Hejlsminde er hverken Skagen eller Blokhus hvad angår byliv og store turistattraktioner. Byen er lille og her lever man det mere stille liv. Der er få udskænkningssteder, men masser af liv på stranden og solopgange og ditto nedgange i verdenklasse.

Der er rig mulighed for at bade ved strand og særlig stranden i byen er utrolig dejlig. Helt finkornet og renset for tang. Længere ude, hvor vi bor er der mere tang og de fleste bader fra badebroer. Vil man have mere fred kan man med fordel gå lidt nordpå op ad stranden, hvor man ofte kan finde et spot helt for sig selv.

V: bystranden i april – før badebroerne er kommet op. Lækker sandstrand og meget lavt roligt vand  – helt ude på  det der ligner spidsen bor vi H: promenaden langs stranden er nyanlangt for nogle år siden.

1o grunde til at du vil elske hejlsminde

 1. På stranden findes beachvolleybaner til fri afbenyttelse og på havnen et vidunderligt havnebad, hvor børn og barnlige sjæle kan hoppe både fra kanten og broen (tjek lige der ikke kommer både, ik?)
 2. Vandet er lavt og roligt og stranden i byen er renset for tang
 3. Der findes kun et par steder at spise, købe is og kaffe i selve byen, men der findes et utal af dejlig spisesteder i omegnen – se mine favoritter her
 4. Hejlsminde ligger midt mellem Kolding og Haderslev – ca. 18 km. fra hver af dem. – og direkte ud til Lillebælt – begge byer er absolut et besøg værd. Gode butikker, lækre cafeer og historiske bygninger
 5. Ved “Slusen” midt i byen findes det nyanlagt mindre havnebad, hvor de glade udspringere kan tage en dukkert – her er særlig smukt ved solnedgangstid.
 6. Nyd solnedgang over Lillebælt og de smukkeste solnedgange over Noret mod Vest.
 7. Vandreture langs stien ved Noret – besøg Marius’s lille ålestangerhytte og nyd udsigten over Noret på første række (se den fine hytte  i min story “Hejlsminde” på Instagram
 8. Snør vandreskoene og gå de 12 km. rundt om Noret og oplev dansk natur, når den er allersmukkest – særligt de 1,3 km broadwalk gennem Rigkæret er smukt – læs om hele ruten og se billeder derfra her 
 9. Skal du handle skal du til Hejls by, som ligger 3 km. fra Hejlsminde – der finder du en god velassorteret Brugs. 
 10. I Hejls finder du også et par virkelig fine genbrugsbutikker og en dejlig gårdbutik
Forfriskende dukkert fra havnebadet

Besøg kolding & haderslev

Hejlsminde ligger i smørhullet mellem to skønne historiske byer, som absolut er et besøg værd, hvis man er på de kanter, og byder på slendreture i de hyggeligeste gader med gamle huse i Haderslev eller måske et besøg på smukke Koldinghus, hvor der også altid er sjove aktiviteter for børn.

Solnedgange i verdensklasse

For en solnedgangselsker som mig, er Hejlsminde det ultimative Danish Sweet Spot, da det byder på noget så særligt som muligheden for at se både solopgang og solnedgang i og ved vand. Ved solopgang fyldes himlen af de smukkeste farver over Lillebælt, og mindre end en halv kilometer derfra, kan man se solen sende dagen afsted ved indsøen Noret. Det ér altså noget ganske særligt, og jeg kan på det kraftigste anbefale, at man besøger dette smukke sted. At vende sig mod vest og se solen trylle et inferno af brændte farver frem, for kort efter solen er dykket, at vende sig mod øst og se et utal af pasteller spejle sig i blikstille vand (hvis man er rigtig heldig).

Solnedgange mod vest
Solnedgangslyset mod øst

Jeg håber, du har fået inspiration til måske at besøge et sted, du slet ikke anede eksisterede. Ovenstående er selvfølgelig min helt egen uforbeholdne mening om stedet – et sted jeg elsker inderligt og er kommet gennem de sidste 12 år – for hver gang vi kommer der, elsker jeg det blot lidt mere – jeg er sikker på, du vil have det på samme måde.

Og husk – har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive – gør det meget gerne i kommentarfeltet herunder, så andre også kan få glæde af svaret.

 

Take care!

H

4 kommentarer

 1. Hej Helle,

  Hvor er det skønt at du har lagt dette opslag op! Vi bookede et sommerhus på Teglgårdsvej tidligere idag, uden at kende til andet end at jeg havde set dig omtale Hejlsminde positivt tidligere her. Vi vil granske dine opslag og billeder nøje for inspiration. Jeg ved at stranden ligger 100 meter fra sommerhuset, men ved du hvordan stranden er der? Knus Sanne

  1. Hej Sanne
   Dejligt at høre fra dig. Hvor er det længe siden.
   Der er strand gennem hele Hejlsminde. Bystranden er bred og meget lavvandet og renset. Længere ud af byen – på vej mod der hvor vi bor, er der også dejlig strand og mange badebroer. Men der kan være lidt mere tang Fx. renser vi ikke foran vores sommerhus. Men vi bader altid hos os selv og går ud fra badebro. Åh, jeg håber, I kommer til at synes om det. Vi er der i uge 29 og 30, så mon ikke vi mødes til solnedgang ved havnebadet, hvis I er der i løbet af de uger.
   Rigtig dejlig ferie til jer.
   Knus Helle

  2. Hej Sanne
   Dejligt at høre fra dig. Hvor er det længe siden.
   Der er strand gennem hele Hejlsminde. Bystranden er bred og meget lavvandet og renset. Længere ud af byen – på vej mod der hvor vi bor, er der også dejlig strand og mange badebroer. Men der kan være lidt mere tang Fx. renser vi ikke foran vores sommerhus. Men vi bader altid hos os selv og går ud fra badebro. Åh, jeg håber, I kommer til at synes om det. Vi er der i uge 29 og 30, så mon ikke vi mødes til solnedgang ved havnebadet, hvis I er der i løbet af de uger.
   Rigtig dejlig ferie til jer.
   Knus Helle

  3. Hov ser du skriver Teglgårdsvej. Det er lige for enden af den, vi bor. Første hus til venstre ved græsplænen ved nedgangen til stranden og badebroen. Vi bader altid fra badebroen der. Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *