Passai Cottage på Koh Yao Noi. Bambushytter med perfekt beliggenhed til 150 pr. nat inkl. morgenmad. Simpelt og skønt. Præcis som jeg elsker det!
HVOR SKAL VI SOVE I NAT?
Der er noget særligt (synes vi) ved bare at give sig ud i verden, og finde de fine steder at bo undervejs. Det er i al fald oftest på den måde, vi har fundet de allerbedste (også til prisen) steder at bo. Det giver dog bedst mening, hvis man er længere tid afsted, og det var også sådan vi rejste, da vi i 2016 var på vores 8 ugers tur i Sydøstasien. Har man en kortere ferie, (og er man knap så risikovillig eller eventyrlysten), så kræver det lidt forberedelse og planlægning af finde de gode steder at bo. I dette indlæg kommer jeg med mine bud på, hvad du bør overveje, inden du booker et sted at bo, samt tip til hvor og hvordan du booker overnatninger.
STOR FAMILIE – FORSKELLIGE BEHOV
Når man som os er en familie på 5, og da børnene efterhånden er større (og dermed ikke lige kan klemmes ind mellem 2 voksne i dobbeltsengen:-)) er det en god ide, at være ude i god tid. Særligt, hvis man gerne vil bo sammen på ét værelse, da familieværelserne ikke er helt så mange som almindelige værelser.
Når man rejser med børn, er der som oftest også forskellige behov, der skal tilgodeses ift. hvis man rejser uden børn – fx. er det for os næsten et must at bo med en pool i en storby, hvis vi rejser, når det er varmt. På den måde bliver der plads til, at børnene kan få en pause fra lange gåture og sightseeing og tanke op til videre oplevelser. Også her gælder det ofte om at være ude i god tid, særligt hvis man skal have flere værelser eller familieværelser, og særligt hvis man rejser i højsæsonen. I dette tema finder du links til de steder, vi har boet i de forskellige storbyer, vi har besøgt.
ET GODT STED AT BO – HVAD ER DET FOR DIG?
Der er mange perspektiver på, hvad der gør et sted til noget ganske særligt. For mig er lykken mindre hoteller med særlig fokus på personlig og individuel indretning (ofte betegnet Boutique-hoteller), hvor personalet er indgangen til en snak om livet og hvad vi skal se, en simpel bambushytte i første række til vandet eller et storbyhotel der ligger tilpas centralt til, at man kan tage sig rundt til bens. I takt med at bloggen er vokset synkront med de største af børnene, sætter vi efterhånden også pris på, at bo et sted hvor wifi’et fungerer, hvilket man dog aldrig helt kan regne sig frem til på forhånd.
Når bacon og dyb pool er lykken
I øvrigt kører Rasmus sin helt egen særlige liste over ting, der gør at et hotel for ham er ideelt: Bacon til morgenmad og en dyb pool, hvor man må lave hovedspring – så behøver han ikke ret meget andet. De samme 2 ting er måske nok et par af de elementer, jeg på intet tidspunkt har med i mine overvejelser, når jeg rater et hotel. Og sådan er vi så forskellige. Vi prøver altid at tilgodese de forskellige behov ved at dele sol og vind (forholdsvis) lige, og bor oftest flere forskellige steder, når vi rejser, hvilket fører til mit næste tip:
FLYT DIG OG FERIEN FØLES LÆNGERE – JEG LOVER DET!
Har du større børn og mod på at flytte lidt, så giver det en skøn dynamik at flytte sig under sit ophold. Er man fx. 14 dage på samme destination kan man med fordel fordele perioden over 2 steder. Det er betydelig nemmere, hvis man har større børn og mindre bagage, men I vil opleve, at det vil give en følelse af at opleve stedet på en nye måde, og at ferien føles længere. Det hele flyder ikke i ét. Fx. besøgte vi 6 steder på 4 uger i Grækenland i sommeren 2017.
HER BOOKER DU DIN OVERNATNING
Jeg booker stort set altid vores ophold enten direkte på hotellernes hjemmesider eller via bookingportaler som booking.com, hotels.com eller agoda.com. Vi går altid efter mindre hoteller – gerne boutiquehoteller – og ofte finder jeg dem via simple googlesøgninger. Jeg bruger meget tid på at finde steder, hvor pris og kvalitet/beliggenhed er optimale. Også her kan du have rigtig meget gavn af hjælp og tips fra rejsebloggere. Vi har efterhånden også en del erfaring med at booke lejligheder og huse gennem både Homeaway og Airbnb – begge dele med stor succes, så det er absolut også en mulighed.
NOGET OM ØKONOMI
At finde fine dyre hoteller er ingen sag og altid muligt. Det sjove er efter min mening, at finde de små perler, hvor man virkelig får noget for pengene. Vi har oftest en budgetramme på max. 1000-1200 kr. pr nat for 5 personer (helst inkl. morgenmad) – er man en familie på 4, kan man oftest overnatte for det halve, da vi tit behøver 2 værelser = dobbelt op på prisen:-( Vi har dog ofte boet langt billigere uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det afhænger selvfølgelig meget af sæson og sted. Her ligger USA og Europa klart i toppen af skalaen og Asien i bunden. Så det er også værd at have med i overvejelserne når man vælger destination. Måske er det dyrt at flyve til Asien, men når først man er derude, er det tit langt billigere at leve og overnatte end mange Europæiske destinationer.
GRATIS AFBESTILLING
Book i god tid og vælg steder, hvor der tilbydes gratis afbestilling. På den måde kan du booke, selvom du måske er i tvivl om både stedet og rejsedatoer – og du kan booke flere og afbestille, når du har bestemt dig og den endelige rejseplan foreligger. Og skulle det favoritsted, du lige havde udset dig være udsolgt, så hold øje med det efterfølgende, for ofte bliver der værelser ledige senere hen. Eller skriv til stedet om de vil kontakte dig, hvis der bliver noget ledigt. Ofte har de flere værelser, de selv udbyder udenom bookingportalerne, så fordi der står udsolgt de første steder, du støder på hotellet, så giv ikke fortabt. De fleste steder udbydes gennem mange forskellige portaler, så også her er google din ven.
DERFOR, OVERVEJ DETTE INDEN I BOOKER ELLER REJSER?
-
Hvilke behov har I – hvad er vigtigst for jer, når I tænker på et godt sted at bo?
-
Er I eventyrlystne og finder stederne undervejs?
-
Eller er I mere til den sikre løsning, hvor I booker hjemmefra?
-
Hvad er den økonomiske ramme?
-
Har I mod på at flytte jer – på den måde kan der måske blive råd til at par luksusovernatninger, hvis I tager at par på budget også?
-
Kender jeg nogen, der har været der før og som jeg måske kan tage med på råd? – det kan særligt være en fordel ift. råd omkring beliggenhed, da det kan være svært at spotte den helt rigtige sted at bo ift. fx. centrum. Det er ikke altid det, der officielt kaldes centrum, der nødvendigvis er det mest centrale sted at bo.
Og husk – nogen gange går det over al forventning, mens man også kan risikere, at det bare slet ikke var, som man havde håbet på. Det er begge disse historier gode eksempler på. Og så er det bare om at få ja-hatten på, og tænke; “der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget”.
Fineste gårdhave hos Vincenzos på Tinos – læs min anmeldelse af stedet her. Intet sted i Europa har jeg oplevet service som her.
PS: INDLÆGGET ER IKKE SPONSORERET!
Skriv et svar