5fodspor

PLANLÆG SELV SERIEN – 2

 TIP No. 2 – TAG EN REJSEBLOGGER MED PÅ RÅD

Hvis du har fulgt tip no. 1 har du måske allerede nu en ide om, hvor verden næste rejse går hen, og hvis ikke du allerede kender en masse til stedet, er det tid at undersøge destinationen lidt nærmere.

Som altid er internettet din ven

Og her er internettet endnu engang din ven. Mit bedste råd er, at du giver dig i kast med at læse rejseblogs. Der findes et utal af virkelig gode både danske og udenlandske rejsebloggere (du får nogle af mine favoritter sidst i dette indlæg), der rundhåndet deler ud af deres viden og erfaringer fra de steder, de har besøgt. Her får du en enestående mulighed for at få førstehåndsberetninger, insidertips og gode råd. Og i ligeså høj grad nyttig viden om ting, du måske skal tage forbehold for eller ikke spilde din (dyrebare) rejsetid med.

I denne artikel finder du rejseportalen Rejsetankers.dk ’s bud på 11 af de bedste danske rejseblogs 2018. At vores blog er på listen gør mig både ydmyg, taknemmelig og stolt. Særligt når jeg ser det selskab, vi er kommet i. Flere af mine absolutte favoritter, er at finde på listen og også et par stykker, jeg ikke kendte til, som jeg allerede har føjet til min læseliste.

“SPØRG EN REJSEBLOGGER”

Sådan hedder en af de – efter min mening – bedste grupper på Facebook. Her kan du, som navnet antyder, skrive rejserelaterede spørgsmål direkte til bloggere. Om alt mellem himmel og jord. Det er din direkte indgang til svar på, hvad du måtte have brug for at vide i rejseøjemed. Uanset om du søger inspiration til oplevelser, gode spisesteder eller information om hvordan du udfylder et visum-papir. Her følger hundredevis af berejste og erfarne rejselystne danskere med og deler både hurtigt og gladelig ud af deres viden.

Bedste strand eller shoppinggade – spørg en rejseblogger

SÅDAN FØLGER DU EN BLOG

At læse blogs er for mig som at læse rejsebøger eller magasiner. Men efterhånden som årene går, bliver mine yndlingsblogs flere og flere, og det kan være svært at huske dem alle. Derfor er det smart at læse blogs i en ”blog-reader”, hvilket man vel nærmest kan betegne som sit eget personlige bibliotek. Jeg bruger Bloglovin. Her ”tilmelder” du de blogs, du vil følge, og wupti; så behøver du bare at gå ind ét sted, for at få alle nye indlæg fra dine favorit-bloggere.

SÅDAN GEMMER DU GODE INDLÆG FRA BLOGS – UNDSKYLD!

Dette punkt starter jeg lige med at undskylde for fra start af. For hvis du ikke allerede bruger Pinterest, så kan jeg love dig, at det bliver en tidsrøver, du kommer til at elske. Nu ved du det, så kan du med fordel springe dette afsnit over. Hvis ikke du gør det – så; Undskyld!!

Ofte støder jeg på gode artikler på diverse blogs, som jeg gerne vil gemme, men det er jo ikke til lige at gå rundt med hverken notesbog eller webadresser i hovedet hele tiden. Den nemmeste måde at gøre det på, synes jeg, er via Pinterest. Pinterest er kort fortalt en krydsning mellem en opslagstavle, en scrapbog og en collage. Her kan du gemme billeder fra den artikel, du har fundet, og sammen med billedet gemmes linket til blogindlægget. jeg opretter oftest en opslagstavle med destinationens navn, og hver gang jeg så finder noget, jeg synes skal gemmes, ”pinner” jeg indlægget på den pågældende opslagstavle. Og dermed har jeg min egen private rejsebog fuld af inspiration, hvor jeg kan tilføje nyt fra tid til anden.

Her kan du fx se den opslagstavle, jeg har lavet inden vi rejste til Laos.

Sådan kommer du i gang med at bruge Pinterest.

 

HER FÅR DU NOGLE AF MINE FAVORIT REJSEBLOGGERE

Saltinourhair

Jeg er vild med denne blog. Smukke billeder og brugbare indlæg. Jeg er en sucker for smuk grafik, og det får man her, synes jeg. Jeg elsker desuden miniguides og top-lister. Det er enkelt og overskueligt.

Janeaway

Janes blog er en af de danske rejseblogs, jeg følger. Den er levende og fuld af information og nyttig viden. Her mærker man virkelig mennesket bag bloggen. Det kan jeg godt lide.

Nerdnomads

Denne blog stødte jeg første gang på, ifm. med vores lange rundrejse i 2015/16. Bloggens indlæg er altid en god kombination af billeder og tekst og der er særlig god information om Asien.Denne blog har jeg brugt rigtig meget ifm. med vores rejse til Sri Lanka. Bloggens indlæg er altid en god kombination af billeder og tekst.

Miss-world

Jeg er vild med Trines blog, fordi den rummer vildt meget brugbar information om flere af mine yndlingsdestinationer. Der er masser af råd og tip at hente – ikke mindst personligt hos Trine som bare altid er så sød at svare, råde og vejlede. Og så er hun god til at lave fine små indlæg om sjove ting; fx om at drikke mynte-the i Marokko. Her finder du fx ALT du skal vide om Sri Lanka. Tror Trine har skrevet mere end 30 indlæg om den fantastiske ø.

Danishadventurer

På Bettinas blog finder du et hav af viden og mange mange destinationer, at blive inspireret af og klogere på. Bettina har som mig selv en baggrund som rejseleder og stræber efter at rejse bæredygtigt, opsøge lokale eventyr og spisesteder, for at bakke op om den lokale økonomi, hvilket er rigtig meget i tråd med mine egne rejseambitioner. Denne blog er et slaraffen-land for rejsejunkies.

Twodanesontour

Denne blog er jeg netop faldet for i forbindelse med vores efterårsferie, der i år går til Island. Ikke mindst på grund af Anne Maries mange virkelig informative og inspirerende indlæg derfra. Det er en af de blogs, jeg kommer til at vende tilbage til mange gange, inden vi rejser afsted, og som bekræfter mig i, at netop gennem rejseblogs får du viden, du ellers aldrig ville kunne komme i nærheden af.

Held og lykke – og god læselyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *