5fodspor

KONGENS BY HUE

De sidste par dage har vi spenderet i kongebyen Hue, som ligger nord for Da Nang centralt placeret i Vietnam. Byen var tidligere hovedstad og var under Vietnamkrigen udsat for voldsomme bombardementer.  Den er blandt andet beriget med par store seværdigheder i form af kongegrave og den kongelige by (Hue imperial city) som er optaget på  Unescos Worlds heritage site.

Vi brugte det meste af dagen i går på at besøge sidstenævnte, hvilket var en storslået oplevelse. Et areal på 558 x 640 m (ca. 70 fodboldbaner) bestående af ydre kongegård, indre kongegård og den forbudte kongeby (The forbidden purple city) længst inde. Et område der tidligere var forbeholdt kongen og hans folk alene.

Der var et væld af bygninger og templer, hvoraf en stor del har lidt store skader under Vietnamkrigens bombardementer. Dele er genopbygget og meget under ombygning, og med hjælp fra en rejsebog og lidt lytten her og der til nogle andres lokalguider, fik vi i løbet af de 4-5 timer vi gik der, et godt indblik i livet fra fortiden. Især kongemoderens bygninger som stod restaureret var flot og her fandt vi både en spændende brønd og pigerne fik muligheden for at klæde sig ud i kongelige rober, til stor morskab for både dem og os.

 

Hue – hmm….

Byen har ikke vildt meget at byde på i øvrigt. Den har dog lidt flere “supermarkeder” end vi før har oplevet, og her har vi fundet bl.a. Ritter Sport og Haribo vingummi. Det skorter eller på vestlige varer nogen steder her i Vietnam. Der er også en del barer og cafeer i området, hvor vi bor, og det lader i det hele taget til at være et backpacker-stop, som desuden byder på mange hostels.

Vi bor på et lille 2-stjernet hotel midt i centrum. Beliggenheden er i top, men værelsesstandarden noget lavere end det vi kom fra. Familien der driver hotellet er utrolig søde og servicemindede, og morgenmaden af meget høj standard, når man tænker på at vi giver 230 kr. pr. nat for os alle 5. Det er absolut godt til pengene og dejligt at vi kan gå rundt til alt. Desværre har vejret været ret dårligt mens vi har været her – første dag regnede det hele dagen, men heldigvis havde vi tørvejr i går.

Det betyder nok noget for den samlede bedømmelse af byen, at vejret ikke har været særlig godt, men alt i alt synes jeg ikke, at byen er hverken særlig pæn eller interessant. Kongebyen er dog et must-see, når/hvis man er her. Det var en helt særlig oplevelse for både store og små. Og så fik vi i øvrigt en fabelagtig middag i byen på Le Jardin de la carambole, som vi fandt anbefaling af hos en anden blogger og på tripadvisor. Læs Camilles anmeldelse her.

Her mødte vi desuden et par, vi boede på hotel med i Hoi An og fik et par gode tips til Cambodia. Det er hyggeligt at dele rejseoplevelser med dem, vi møder på vores vej. Det har vi allerede haft stor gavn af.

>>> Læs alle indlæg fra Vietnam her

Duftfloden og night market

Aftenen i går spenderede vi langs duftfloden der går gennem byen og hvor der om aftenen er night market, hvor de sælger alverdens krimskrams som pigerne kan bruge timer på at kigge på til især storebroren fortrydelse. Hans tålmodighed med mobilcovers, halskæder og andet plastikdims er ved at være opbrugt.

 

 

Vi regner med at tage nattoget videre til Hanoi i aften, hvor vi vist nok skal indstille os på, at finde de varmeste rober vi har frem. Men den oplevelse vil vi have med inden turen om en lille uge går videre mod Laos.

Take care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *