5fodspor

"VI SNUPPER EN TAXA"-TYPERNE!

Sunset på Riverside View

Normalt når vi rejser, benytter vi os stort set altid af offentlig transport og vores alletiders gå-ben. Taxa vælger vi næsten altid fra. Primært fordi bus og metro er billigere, og fordi børnene lærer rigtig meget af at begå sig med kort og ruteplaner, fremfor blot at fremvise chaufføren en slutdestination og blive fragtet til døren.  Men dagen i dag skulle vise at argument nr. 1 i al fald ikke holder her i Thailand, og pludselig endte vi som “taxa-typerne”, hvilket nu også var ret dejligt i den stegende hede. 

Morgenen startede med en gåtur til nærmeste togstation med destination mod Chatuchak Weekend market i den anden ende af byen. Og shit en oplevelse. Vi har set mange markeder på vores tur sidste år, og i det hele taget rundt omkring i verden på vores rejser. Men intet så stort som dette. Det var helt vanvittigt. En tålmodig sjæl kunne få hele dagen til at gå her. Dog kunne vi ret hurtigt sande, at varerne er stort set identiske med det vi fandt i både Cambodia og Vietnam. Men det gjorde nu ikke oplevelsen mindre seværdig og prisniveauet var virkelig i den lave ende. Fx. fik vi til stor mordskab for ældstebarnet (og ligeså stor pinlighedsfaktor for mellemsten) en grøn penis(formet)sæbe til bare 7 kroner :-). Der gik heller ikke længe, førend der var Durian-alarm. Den stikende frugt fra Vietnam findes også her. Heldigvis ikke så udbredt, men lugten er ikke svær at genkende på lang afstand. 

Meeen jetlagget har ikke helt lagt sig endnu, og selvom vi fik en god nats søvn, er Selmas lunte på sådan et marked i 40 grader ikke den længste, så med lidt lokken og “gå-benzin”-tricket (tak Mormor, for den!) klarede hun et par timer, inden vi var nødt til at snuppe en taxa hjem og få en badetur i poolen. Og lige der, midt mellem stakkevis af kopivarer, genbrugstøj, juice, dimser og klipklappere til 10 kr, gik vi fra at være “dem med metrokortet i hånden” til “vi-snupper-en-taxa”-typerne. For det viste sig at være halv pris ift offentlig transport, og så med levering lige til døren. Det var slet ikke så tosset, så det trick har vi allerede benyttet 2 gange siden:-) Sååååå lidt svært at være fortaler for at snuppe toget, når alternativet er så meget billigere.

Solnedgang over Bangkok River

Og så tog vi en taxa mer! Aftenen tilbragte vi nemlig på en superfin roof-top terrasse med udsigt over Bangkok River. Slet ikke at kimse af. Der findes masser af store fancy hoteller med dyre flotte skybars, men sjovest er det altså (synes vi) at google os frem til det lille fine sted i en sidegade, som man kun finder, hvis man gør sig umage. Således slendrede vi gennem Chinatown, og fandt Riverside View Guest house midt i noget der mildest talt lignede en genbrugsplads. Gammelt metal og blik og vragdele fra biler overalt, men også den fineste lille gade med et hyggeligt sidegadehotel, hvor baren på tagterrassen kun overraskede positivt. Udsigten og solnedgangen taler for sig selv. Maden var hæderlig, men heller ikke mere, så det blev bare til et par appetizers.

Flower Night Market i Chinatown

Derefter travede vi gennem lukkede og slukkede søndagsgader, indtil vi ramte aften-blomster-markedet. Det var så sjovt at opleve. De smukkeste kreationer af blomster og blade, der bliver trukket på snore og danner de fineste mønstre. Absolut ikke en kendt turist-attraktion, men det kan virkelig anbefales. Det virker mest af alt som et engros-marked, hvor der købes rigtig stort ind. Selma endte med at købe det fineste lille “arm-bånd” for bare 50 Bath (10 kr). Det ligger nu i vand i en skål og vi håber det holder natten over:-)

Efter endnu en taxatur (alt koster bare intet her) – 30 min og 13 km. for 20 kr. nåede pigerne sågar lige et smut på neglesalon, og godt trætte var vi på vej i seng, da Selma siger “jeg skal da ikke i seng, for vi har ikk fået noget aftensmad endnu!”. Godt så – afsted med os igen. Ned på gaden og finde et gadekøkken. 40 min., 4 retter og 80 kr. senere melder vi glade og tilfreds tak for endnu en dejlig dag i Bangkok.  Cykelturen er udsat til i morgen, hvor vi formelig starter dagen med besøg i Wat Pom, for at se den 45 m. lange Budda. Vi er nu ikke vildt tempel hungrende, men man kan (vist) ikke have været i Bangkok uden at se den. 

Her får I lige aftenens sidste snapshot – friterede grøntsager, Stegte ris med skaldyr og nudler med grøntsager og Kylling. Maden hernede er simpelthen i top!

Take care! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *