5fodspor

BIRTHDAY IN BANGKOK

Som hånd i handske, som fisken i vandet, som fod i hose – måske den nemmeste måde at beskrive følelsen af dagens gensyn med Asien. Et år er gået siden vi ramte dansk jord efter vores fabelagtige eventyr, men da vi i dag spændte traveskoene for at begive os ud Bangkoks gader, var det som om, vi netop var fløjet ind fra Vietnam eller Singapore. 

Som Vietnam? Cambodia? Laos? måske Singapore?

Det var intet mindre en fantastik at lytte til børnenes debat: “Nej, det her ligner altså Singapore. “Nej, der er slet ikke så rent og fint”. “Men her er MEGET mere rent og pænt end i Phonm Pehn”. Alt blev målt og vejet og sat i perspektiv til sidste års oplevelser. Og selvom det vi har set til nu på mange måder minder lidt om noget fra det hele, så virker Thailand nu til at være helt sin egen, og efter vores mening meget mere charmerende end Singapore. 

Billig som Vietnam, pænere end Cambodia, ligeså varm som Malaysia og præcis så fuld af elefantsymboler og buddhaer som Laos. Alt er sat i system forhold til hinanden, og jeg er sikker på at Thailand finder sin helt egen plads i løbet af de næste uger.

Seje lille Selma

I dag slog det mig, hvor meget sidste års tur har udviklet børnene ift. at begå sig nye og meget anderledes steder. Særligt Selma. Da vi sidste år kom til Vietnam, var Selma helt forskræmt de første dage. Lyde, lugte og den crazy trafik. Alle indtrykkene var meget voldsomme for hende, og hun fik ret hurtigt nok og ville gerne ind og sidde på en cafe eller hjem til hotellet. Og til i dag, hvor vi bare ser hende  slendre rundt selv (mange meter foran resten af familien),  ind og ud mellem andre fodgængere, læse på skilte og følge med i alt der sker omkring hende. Hun har oplevet så meget på sidste års tur. Ting som gør hende i stand til at være i det og finde en tryghed i, at den måde at være og leve på, er helt ok og faktisk slet ikke farlig eller voldsom. Det er SÅ fedt at opleve. 

Øverst: En skomager arbejder i sit lille værksted. Vi fik forvildet os ned i et “industrikvarter” og som altid kan vi ikke dy os for at stikke snuden ind.  Nederst: Gadekøkkenet – det arbejdes på højtryk med tilberedelsen af pat thai. N.th: solnedgang bag hotellets bygninger.

Helt OK ny tradition

Her i vores familie synes særligt éet af børnene, at når man har gjort noget mere end een gang, så er det en tradition. Og således blev det hermed en tradition, at jeg fejrer min fødselsdag i Asien.

Sidste år bedrev vi dagen i Singapore og i dag i Bangkok. Det er altså ikke en helt skidt tradition. Selvom jeg ikke havde forventet den helt store fejring her, så ramte vi til ældstebarnets store glæde ind i et shopping mall, hvor der faldt lidt ekstra gaver af udover de der havde været med hele vejen i rygsækken.

skønsang og ekstragaver

Og sørme om ikke det også lykkedes mig at få halvdelen af personalet bag skranken i Sephora til at bryde ud i en rimelige overpitched version af Happy Birthday. Alt sammen fordi de synes, jeg skulle meldes ind deres kundeklub, og hvad gør man ikke for at være en høflig turist. Så der stod jeg og pænt skrev min fødselsdag ind i skemaet, og der gik ikke mange sekunder førend det var spottet, og koret brød ud i sang. Der røg ekstra gaver i posen og ikke mindst et fint computercover (til Camilles store begejstring). Noget mere win-win end det flashback vi alle fik til juicekur-præmien fra Kuala Lumpur sidste år:-)

Så er vi igang

Et skøn frokost på et gadekøkken (60 kr. for 5 inkl. drikkevarer), en svømmetur i poolen, slik-indkøb (shit, her er så vildt billigt – 2 kr. for en Methos rulle, som tilmed er større end hjemme), en mindre gåtur i området og en middag på en spøjs fiskerestaurant – det er, hvad vi trods alt nåede på den første halve dag. I morgen drager vi på weekendmarked og eftermiddagen bringer os forhåbentlig gode dele af byen rundt på en sunset-cycling tour – nu må vi se om vi får plads. Her er på ingen måde så meget trafik som i fx. Ho Chi Minh, så at skulle cykle rundt virker som verden fedeste ide. I hvert fald lige nu.

Nu lægger vi hovederne på puderne og svinger bentøjet op. I morgen venter atter en dag. Vi glæder os allerede og håber ikke jetlagget rammer os alt for hårdt. Sidste år sov vi over os og nåede ikke morgenmaden. Det MÅ bare ikke ske. Rasmus glæder sig til buffet:-))))

Tak for alle jeres søde fødselsdagshilsner på mail og Facebook. Det har været så dejligt med hilsner hjemmefra.

Take care:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *