5fodspor

VESTERHAVET TUR-RETUR

I dag har vi været på en længe ønsket tur til Vesterhavet.

Feriedagene flyver bare afsted i det fuldstændig fantastiske vejr. Hver sommer har vi planer om, at vi skal ud på ture afsted fra sommerhuset, og når ferien starter, og dagene er mange er der ikke grænser for alle de gode ideer (særligt jeg har) til steder, vi skal tage ud og besøge. Men efterhånden som vi kommer helt ned i sommerhusgear, går den ene dag efter den anden, og inden vi ser os om, er tiden kommet til at drage videre. I virkeligheden er det jo et helt igennem godt tegn på, at vi har det så dejligt her, at vi slet ikke har behov for at være andre steder. Bl.a. fordi her bare er så smukt.

Læs mere fra Hejlsminde her

Når det så er sagt, har vi flere år talt om at køre et smut til Vesterhavet. Vi har ikke været der i mange år. Ja, faktisk så mange, at Selma slet ikke har en erindring om Vesterhavet, så da vejrudsigten meldte lavere temperatur og overskyet, så vi vores snit til at smutte en tur vestpå, nu hvor SUP-boardet ikke trak. I øvrigt er det board et af de bedste køb, vi har gjort længe. Denne sommer har vi spenderet timevis på vandet både stående, siddende og vaklende på brættet. Vel at mærke helt uden våddragter.

BLÅVAND OG VESTERHAVETS BUNKERS

Første stop på Tour-de-Vesterhav gik til Blåvand, og her måtte jakkerne findes frem. Godt med vind i håret og afsted langs vandkanten. De gamle bunkere blev udforsket, og i det hele taget er stranden jo helt fantastisk imponerende. Efter en god tur på stranden, fik vi en dejlig frokost på Blåvand Kro, inden vi travede hele byen igennem og børnene alle fik gjort lidt indkøb. Blåvand er lige i overkanten af turistet efter min mening, men der er liv i gaden – det må man gi’ byen. Som timerne gik brød solen mere og mere frem, og vi besluttede at køre forbi Vejrs strand for en badetur og en køretur på stranden.

VEJRS STRAND

Få kilometer fra Blåvand ligger Vejrs strand. Her har vi tidligere holdt en del ferier, da Jørgens forældre tidligere havde sommerhus her. Byen er meget mindre end Blåvand og meget finere efter min mening. Og her må man køre i bil på stranden, og det synes både børn og barnlige sjæle altid er sjovt.

Stranden er intet mindre end storslået og på en dag som i går, med vinden fra vest, var er fuld drøn på underholdingen. Paragliders hele vejen langs de stejle klitter. Camille hoppede i den kolde (15 grader – bvdrrr…) bølge blå, mens vi andre helt forsvandt hen i underholdningen fra de flyvende drager i smukke farver. Vi kravlede helt op på toppen af klitrækken, hvorfra vi kunne skue over hele stranden. Flere af dragerne kom så tæt på, at vi kunne tale med drageflyverne som gladeligt fløj et show frem og tilbage foran solen til ære for mit kamera. Det var et magisk skue.

VERDENS BEDSTE GRØFTEKANT

På vej tilbage gjorde vi stop ved favoritgrøftekanten, hvor vi plukkede atter en buket af de smukkeste markblomster. Det er en af livets bedste gratis glæder, og hvis ikke resten af familie ventede i bilen, mens Selma og jeg plukkede, ville vi ende med langt flere buketter, end vi har vaser i sommerhuset. Den ene stilk tar’ den anden og hele tiden drager en ny smuk blomst, som vi liiiiige skal have med.

 I dag er det atter varm og solrigt. Vi nyder livet ved vandet og ser frem til en spændende Tour-etape og en VM-finale senere.

>>> Flere indlæg med inspiration til ferie i Danmark

Take care:-)

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *