5fodspor

STRAND- OG DRIVERLIV I TANGALLE

 Aftenens solnedgang foran vores guest house. Kun et klik på mobilen. Ingen redigering, filtre eller noget. Naturen når den er smukkest. 

Rundturen er gået ind i sin sidste fase og her til eftermiddag ramte vi turens sidste destination på Vestkysten – strandbyen Mirissa. Her er er noget mere gang i gaden end de sidste dage i Tangalle, som har budt på sol, surf og afslapning. Byen her lader til at være pakket med surfere og mange hostels og små guest houses og i det hele taget er der nogle flere turister og mennesker allesteder. Dog stadig i yderst afmålt mængde, og her skal man lede godt for at finde et minimarked, hvor man kan opdrive en kold cola og en is.

I det hele taget er der langt fra vestlige varer og butikker alle steder vi har været i Sri Lanka. Præcis som i Vietnam. Her er ingen 7Eleven’s, McDonalds eller Starbucks og som alle andre steder er de eneste vestlige mærker, der tydeligvis er lykkedes med at komme ind på disse lukkede asiatiske markeder Polo-pastiller og Menthos. Så det er der der snackes. Udover en dejlig is der minder om en Tophat, men koster 3 kr. Sådan et par stykker ryger der også ned om dagen. Her er virkelig billigt at leve – oftest spiser vi alle 5 for ml. 120-250 kr. og så mangler der ikke noget. Så man får noget for pengene her. Vi har dog savnet lidt cafeer og særligt muligheden for at få en god kop kaffe, men sådan er det mange steder i Asien. 

TANGALLE – VILDE BØLGER OG BILLEDSKØNNE PALMESTRANDE

Vi var i Tangalle 3 dage. Vi boede 6 km. fra centrum af byen, men det klaredes fint med en tuk-tuk (alle 5 på bagsædet i flere lag). Vi brugte dagene ved strand og hotellets pool, da havet i området er ret vildt på dette tidspunkt af året. I alt besøgte vi 3 skønne og klassisk smukke stande:

Paradise beach – foran hotel Eva Lanka

Her kan man bade, men der er store bølger og strøm om eftermiddagen, og man kan passe på særligt mindre børn. (Her var Selma ikke i vandet). Der bliver hurtigt dybt. På standen ligger en fin lille bar/restaurant Ranlakshmi, hvor vi spise dejlig grillet fisk og rejer.  Der er kun få mennesker på stranden. Den er ikke privat, så hvis man vil have en fredelig eftermiddag er den absolut et besøg hver. En del snorklede også da der er en del rev i bugten.

Paradise Beach – Foran hotel Eva Lanka. Her kan de stærke få sig en gyngetur.

Goyambokka Beach 

Denne strand ligger ca. 4 km. fra Tangalle by og efter sigende mere børnevenlig. Det var dog stadig lidt for meget for Selma (hun var dog i vandet et par gange), men de store og Jørgen havde de fedeste badeture og brugte timevis på at surfe på små bodyboards, vi lejede på en af strandbarene (8 kr. i timer pr. board).

 Goyambokka Beach – Camille tager en slapper fra surf boardet mens Jørgen og Rasmus boltrer sig.

Den børnevenlige vinder – Hiriketiya Beach

3. og sidste dag kørte vi 8 km. med tuk-tuk mod vest til Hiriketiya Beach, som viste sig at være den mest børnevenlige strand i området. Vandet var tilpas lavt og særligt i højre side af bugten var bølgerne nærmest ikke-esisterende i løbet af formiddagen. Midt i bugten var fyldt med surfere og fine bølger til formålet og Camille, Jørgen og Rasmus fik prøvet kræfter med de store brædder. Alle kom (næsten) op at stå.

Selma fik mod på et lille bodyboard og Camille lærte hende at fange bølgen og sejle ligeså elegant ind på land. Størst var det måske, at Jørgen så en havskildpadde lige kigge op og svømme omkring i området, hvor han lå på sit board og ventede på at fange en bølge. Desværre var den væk, da Camille fik padlet sig derud. I venstre side af bugten er der masser af palmer, der giver skygge og sten, der holder vandet væk. Længere henne af stranden er den fineste sandstrand.

I øvrigt glemte vi en pose med badetøj og håndklæder i tuk-tukken på vej hjem. Til stor ærgrelse. Men sørme om ikke chaufføren dukkede op næste dag på hotellet med det hele.  Sådan er det singalesiske folkefærd. Helt utrolig søde og hjælpsomme. 

MIRISSA – TURENS SIDSTE STOP

 De sidste 4 dage skal vi bo i Mirissa. Vi har et par udflugter på programmet (bl.a. til byen Galle), men ellers bilver det nok mest sol, surf og badning. I morgen skal vi tidligt op, da Jørgen og Rasmus skal ud og snorkle med havskildpadder. Pigerne bliver på land. Måske vi går en tur, og kigger lidt på de fine små butikker. Her er lidt mere at tage sig til end i de andre byer, vi har besøgt. Og således har vi her til eftermiddag allerede noget at handle både bukser, bluser og tasker.

Vi bor på det lille Guest house Praneeth i udkanten af bugten. Lige ud til stranden. Stedet er temmelig primitivt, men præcis som jeg elsker det. De store synes dog det er lige i underkanten af normalt standard, men her til aften har wifi’et bevist sit virke, og det trækker tydeligvis lidt op:-) Billedet i starten af indlægget er taget fra yderste stol i hotellets gårdhave og siger ikke så lidt om beliggenheden.

1) surfers alle steder 2) indgangen til vores guest house. Billedet er taget fra vandkanten 3) gåturen hvem fra hovestranden er ikke så ringe endda 

Nu vil vi nyde de sidste dages sol inden turen går hjemad til Danmark. Heldigvis er det næsten forår – i al fald på kalenderen – når vi igen er hjemme.

Take Care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *