5fodspor

SRI LANKA PART 1 – NEGOMBO

En temperaturstigning på mere end 30 grader og små 13 timer med fly har bragt os til Asien endnu engang. Selvom vi endnu ikke har været på (hedder det mon “i” eller “på”…hmmm??)  Sri Lanka et døgn, har vi allerede oplevet en masse (OG set en krokodille – ja, sgu! – mere om det nedenfor), og som altid når vi rammer ukendt land, passer det virkeligt godt til vores temperament at klø på med oplevelserne lige fra start.

Dog blev dagens planer ændret, da det viste sig, at der i dag er valg på Sri Lanka, og ambassaderne og hotellet anbefalede os ikke at tage til hovedstaden pga. eventuelle uroligheder. Valgstederne lukkede kl. 15.30, og det samme gjorde stort set resten af øen, erfarede vi. Og således vandrede vi rundt i gaderne for at af finde et sted at spise, hvilket viste sig at være helt umuligt. Så vi måtte pænt gå hjem igen – og fik sågar et lift af en tuk-tuk, som ikke ville have penge, da han holdt officielt lukket. Alkohol er også bandlyst her til aften, så det blev kun til cola til dagens solnedgang.

Vi bor i en lidt øde flække udenfor byen Negombo, ikke langt fra hovedstaden Colombo. I en lille by der mest at alt minder om den lille by, vi boede i, da vi besøgte Mekong i Sydvietnam. Turister skal man spejde længe efter og aircondition er kun noget der findes på hotellet og i byen eneste supermarked, hvor vi måtte tage pitstop midt på dagens “by-tur” efter kontanter. Alt koster intet, så der er allerede blevet shoppet tasker, hatte og punge. Camille spurgte på dagens gåtur: “Er det næste sted, vi skal hen en “rigtig” by. Altså sådan en hvor folk går med sko:-)“. For ganske rigtigt; alle –  med få undtagelser – går og kører med bare fødder. Folk her er helt utrolig søde og smilende. De vinker og hilser og dytter af os, når vi kommer gående. Nu har vi ikke været her længe, men fortsætter det i samme stil, så ryger det singalesiske folk direkte ind på listen over de sødeste, vi har oplevet.

Stranden hvor vi bor, er smuk og ganske øde. Man kan dog ikke bade, men gåture og araberspring, kan de ikke tage fra os. Farverne her helt utrolig smukke og oprørt vand er nu også ofte mere fascinerende at skue end det stille.

En lille krokodille betyder vel at der også er en stor?

Her i eftermiddag var vi på en fin lille sejltur gennem en lille lagune. Her er tydeligvis et langt rigere dyreliv, end vi har oplevet andre steder i Asien, og vi har allerede set masser af småkryb, smukke fugle, varaner (eller giga-firben), kæmpe pelikaner og ikke mindst en lillebitte krokodille. På mange måder fascinerende og sød så den ud, fordi den var så lille, meeen ved nærmere eftertanke betyder det jo, at der også findes store….hmm, det ved jeg ikke helt hvad jeg synes om. Vi sejlede ud før solnedgang, og des mere solen forsvandt, des mere dukkede dyrene op alle steder. Vi kom også forbi et par rejefiskere, som underholdt med at kaste net og tømme det med pæn stor genvist efter få minutters arbejde. Mange steder var fiskerne også i vandet for at sætte ruser. Altsammen mindede det meget om oplevelserne i Mekong for år tilbage.

Videoredaktøren har også været igang, så hvis du har lyst kan du jo se, om du kan spotte den lillebitte krokodille her:

I morgen følger vi traditionen op – og holder endnu engang min fødselsdag i Asien – sidste år i Bangkok og forrige år i Singapore. For folk med et rejsegen på størrelse med mit – kunne det ikke være meget bedre. I morgen skal vi mødes med vores chauffør Asitha, som skal forestå de næste 7 dages rundtur. Next stop: Kandy!

Take care.

PS Der er også nyt fra Selma på hendes blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *