5fodspor

DEN HVIDE KORAL (OG SRI LANKA REJSEPLAN)

For snart et år siden, kiggede jeg med store rejselystne øjne på billederne i dette indlæg. Selvom vi selv netop havde tilbragt flere uger på de smukkeste Thailandske øer, var der noget helt anderledes og dragende ved disse billeder. Palmeblade der kaster skygge på ørkengult sand og fugle i farver, jeg skal lede længe efter i æsken med tusser. For mig ikonet på paradis. Min svigerinde var netop kommet hjem fra Sri Lanka, og da jeg så hendes feriebilleder, var Sri Lanka med ét på listen over steder, vi skal opleve.

Det hele startede med den hvide koral

Drømmen om Sri Lanka er faktisk slet ikke så ny. I virkeligheden var det måske mit allerførste ønskerejsemål. For et af mine allerkæreste barndomsminder er en smuk hvid koral, som stod i vindueskarmen hos mine elskede bedsteforældre. Jeg mindes at sidde på bænken i min mormors køkken, og høre hende fortælle om dengang, de rejste rundt i Ceylon. Korallen var nøje udvalgt og hjembragt derfra. Det gør man vist heldigvis ikke længere, og jeg ved faktisk slet ikke hvordan koralrevet har det på de kanter længere. Men jeg elskede bare den koral (selvom den stak) og min mormors fortællinger. Ceylon lød præcis så langt væk, og så eksotisk, som man kan forestille sig, når man er en eventyrlysten 6 eller 8-årig. 

Tyve år senere stod Jørgen og jeg faktisk med billetter til Sri Lanka, men kort før afrejse brast drømmen pga. urolighederne i landet. En langvarig borgerkrig tog sin ende i 2009, og siden har landet været i en rivende udvikling, så det er med at komme afsted inden alt autentisk bliver for præget af turismen.

Vores rejserute

Efter grundig reseach – primært på en masse rejseblogs, ender vores rute med at ligne “den klassiske rute”, som jeg kan fornemme, de fleste tager. Den tager os fra hovedstaden Colombo, til kulturhovedstaden Kandy og herfra over højlandet til byerne Nuwara Eliya og Ella. Her skal vi besøge the-plantager, køre på en togstrækning, som jeg har virkelige store forventninger til og vandre til smukke udsigtspunkter. Derefter går turen videre sydpå og safari i Udawalawe nationalpark. Vi slutter et par steder på syd- og vestkysten, hvor vi skal surfe, dyrke yoga, slappe af og måske se en hval og en havskildpadde, hvis vi er rigtig heldige.

16 dages eventyr venter forude.

Vandresko og solcreme er pakket og ligger side om side med klip-klappere og kamera. Jeg er ved at revne af rejselyst, og glæder mig til at dele vores oplevelser med jer undervejs, så stay tuned her på bloggen.

Take care!

Billederne i indlægget har jeg lånt af min svigerinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *