5fodspor

SCOOTER LOVE

Thailands svar på Q8

Sidste stop – Koh Lanta

I går ved middagtid sagde vi farvel til Oon og Valerie på Ko Jum og kort tid efter stævnede hotellets longtailbåd til Lanta færgen. 1 time senere ankom vi til et crazy virvar af vilde tuk-tuk og taxa chauffører, der prajede turister allerede mens de stod på båden. Lidt at et kulturchok. Af næsten samme dimension som da vi ramte Hoi An efter 4 dages homestay i Mekong. Jeg morer mig stadig over Jørgens kommentar fra dengang “Det er som om, der er en der har inhaleret hele Dyrehavsbakken, og kastet det op ud over Hoi An”. Sådan føltes det også lidt ved første øjekast her på øen.

Allerede der på kajen blev det meget tydeligt at vi var havnet i noget ganske andet end rolige Koh Jum. Et leben og liv uden lige, og det kræver lige lidt akklimatisering at vænne sig til at de fleste på hotellet taler dansk, og at charterindexet lige sprang fra 2 til 80. Men det var en del af dealen fra start. Efter mange dage på øde øer, er det nu tid til pool, buffet til morgenmad og lidt mere gang i gaden med shopping og mere stabilt wifi:-) Og det går da absolut også meget fint. Og børnene er i himlen og synes, her er så fedt. Så alt er godt.

Vi bor et rigtig fint sted – Relax Bay  – og er man til beach bar, udflugter og swimmingpool kunne det ikke være bedre. For mig er det bedste ved hotellet, at det ligger nok noget nær perfekt ift. solnedgangen. Alle er tvangsindlagt på både solnedgang og fotos ca. 18.30, og det plejer vi som oftest at have meget sjov ud af. Der hører selvfølgelig både solnedgangsdans og drinks med. 

Jeg er så glad for min scooter

Vel ankommet lagde ud med at leje scootere, så vi kunne føle friheden i, at kunne køre hvorhen vi vil. Det er simpelthen den bedste måde at komme rundt på hernede og giver følelsen af at være fri. Vi kan lige smutte i 7-Eleven eller ud og spise eller købe en kaffe. Her er dog noget mere trafik, så Rasmus er forvist til bagsædet på mors scooter, og her får vi mange gode snakke om både efterskolelivet og fremtiden i gymnasiet. Totalt win win – lige med undtagelse af, når han synger. Der er det altså at foretække, at have Selma som passager i stedet:-) Der gik da heller ikke længe efter ankomst, førend vi smuttede fra hotellet og ud i gadebilledet. I første omgang med en kæmpe portion vasketøj, som vi fik afleveret, og har hentet i dag til den nette sum af 44 kr. for næsten 6 kg. Det er virkelig luksus at aflevere en rodebunke af surt og beskidt tø,j og hente det storduftende og sirligt pakket i fine poser. Jeg elsker sådan cirka alt ved det koncept.

Lanta Old Town

Dagen i dag har vi været på tur henover øen, som er noget større end både Yao Noi og Jum tilsammen. Ind over øen til en smukt udsigtspunkt, forbi en lille sølvsmed og videre sydpå mod Lanta Old Town. Og sikke en skøn overraskelse. Langt væk fra turister (ikke mange bevæger sig derned virker det som), lå den fineste by, hvor vi snildt fik 4 timer til at gå.

Blandt andet med en skøn frokost og indkøb af diverse fine sager. Der var utrolig mange kunsthåndværksting, og eftersom alt koster intet her, er det kun baggage-pladsen der sætter begrænsninger. Jeg købte bl.a. den fineste lampe lavet af en kokosnød. Den bliver sikkert svær at passe ind hjemme, men den var så fin og måtte bare med.

Byen mindede faktisk en del om Luang Prabang i Laos, og havde vi været på en lang rejse denne gang, havde vi nok taget en nat eller to dernede. Det var noget ganske andet end der hvor vi bor på øen.

Skønneste frokost

Det er ingen hemmelighed, at jeg måske nok er den eneste virkelige kæmpefan af thai-mad. Jeg kunne leve af ris og curry 4ever, mens de andre efterhånden har et lidt anstrengt forhold til menukortet, og mest vælger noget der enten ligner vestlig mad eller vietnamesisk (læs: alle udgaver af tempura/friteret). Det er stort set umuligt at få andet kød en kylling. De har kød på menukortet, men hver gang Jørgen eller Rasmus forsøger at bestille, er det sjovt nok altid lige udsolgt:-) Vi lever i øvrigt absolut mest af sea food, og heller ikke det bliver jeg træt af. Pigerne er ret glade for maden, og Camille starter meget gerne dagen med en omgang stegte ris hvis hun kan komme til det.

I dag faldt vi tilfældigt ind på et sjovt lille sted i byen. I old town ligger stort set alle spisestederne ud mod vandet. Men huset ud til vejen og en lang “mole” bag huset, der gør det ud for restauranten. Man krydser gennem hele huset, for at finde en sted at sidde og dermed får man også et skønt kig ind i deres hjem og køkkenet. 

Vi fik det lækreste mad og alle var godt tilfredse med menuen. Det viste sig også efterfølgende at restauranten lå rigtig højt på Tripadvisor, så hvad den angår, kan man godt regne med ratingen. Vi spiste os mætte for ca. 200 kr., hvilket er sådan ca. det vi spiser for på en lokal restaurant hernede – og så spiser vi godt. Og noget billigere hvis det er på gadekøkken. Og så er der ingen, der går sultne fra borde, kan jeg garantere.

Tempura sea food og måske den bedste Pengang Curry Chicken jeg har fået på turen. 

Marked

På vej hjem stoppede vi ved et lokalt marked, hvor Rasmus var ved at dø over alle de kopivarer, der findes Han hader det. Og Camille er ved at dåne over selvsamme varer, som hun shopper i vel rigelige mængder. Det har vi meget sjov af. Stort set alt på markedet kostede 100 Baht (20 kr), og så kan det godt være svært at styre sig, så pt. render Selma fx. rundt med en hårbøjle med en kæmpe Pokemon-figur på toppen. Det var også på dette marked, vi faldt over friske kartoffelchips på pind. Megasejt og velsmagende koncept.

Nu går vi trætte i seng ovenpå endnu en dag med oplevelser. Selvom Koh Lanta ved første øjekast ikke lige var min kop the, synes jeg at fornemme, at den alligvel har noget at byde på, hvis man vil andet end dase ved strand og pool. Vi har fx. fundet ud af, at der ligger et dyreinternat lige i nærheden, hvor man kan komme og få en rundvisning og vist nok få lov at lufte en hund eller to – det skal da prøves her en af dagene. Der er jo kun et par stykker tilbage, inden vi rammer Danmark igen, så tiden er sparsom og skal bruges fornuftigt (læs: sikkert ligeligt fordelt på badning og scooter). Jeg kunne snildt rejse videre ud i verden på nye eventyr, men alle de andre til gerne snart hjem. Det er nu heller ikke så ringe at have det på den måde, for mig kræver det bare nogle flere uger/måneder:-)

Take care:-) 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *