5fodspor

OPLEVELSER I OG OMKRING ELLA (opdateret med video)

 På vej mod toppen og Little Adams Peak en tidlig morgenstund

Byens størrelse taget i betragtning, kan man undre sig over, at netop Ella er blevet en af de mest besøgte byer på Sri Lanka. Men breder man perspektivet bare få kilometer i alle retninger, så forsvinder den mindste undren. For området byder på virkelig mange smukke oplevelser. Selve byen er noget mere turistet, end de andre byer vi har besøgt, er den virkelig fin og stemningen er rigtig hyggelig.

Little Adams Peak & Nine Arch Bridge

Trekkingture til Ella Rock og Little Adams Peak er blandt de mest kendte ruter i området. Førstnævnte tager det meste af en dag, hvilket vi synes var for meget for børnene, så valget faldt fra vores side på den kortere og mindre krævende tur til Little Adams Peak. Vores vært lavede det fineste håndegnede kort og forlængede ruten med nogle kilometer, så vi også fik fornøjelse af at vandre på togskinnerne over Nine Arch Bridge. I alt ca. 6 kilometer som tog os de smukkeste steder hen – i alt tog det godt og vel 4 timer med diverse stop og pauser og bestigninger af trapper, så ferietempoet må siges at være ved at være helt i bund.

1) håndtegnet kort fra hotel-fatter 2) godt med en stærk storebror når man får ondt i en skadet ankel 3) hvil på toppen inden nedstigning

 Video fra morgenhike til Little Adams Peak og Nine Arch bridge.

Little Follys – fint guesthouse på vej mod Little Adams Peak

Vi boede på guesthouse ”Little Follys”, som ligger rigtig godt placeret et par hundrede meter fra hovedgaden. Stedets ejere er utrolig søde og servicemindede, og selvom tempoet i køkkenet måske nok er det langsomste, vi har oplevet, så er stedet virkelig anbefalelsesværdigt. Vi boede på et familieværelse flot beliggende på toppen af stedet. Med en stor terrasse og fine dørpartier ud hele vejen rundt. På ingen måde luksus, men gode senge og rent og pænt og ca. 400 kr. pr nat for 5 personer er absolut en fornuftig pris. Little Follys er i øvrigt kendt for sine kager, og særligt lemon-mudcaken, som vi også fik fornøjelsen af. Faktisk er den blevet så eftertragtet, at sønnen på stedet, nu har åbnet en butik i hovedgaden, hvor kagerne sælges. Alle kagerne produceres dog stadig i det lille køkken på guest hous’et, og stedets beliggenhed gør, at mange stopper ind for the og kage på vej til eller fra dagens trekking tur.

Ella by

Byen består primært af en lille hovedgade på godt 200 m. Her ligger et utal af restauranter, barer og mindre butikker. Der er livlig trafik af biler i gaden, men stemingen er hyggelig, og her kan man finde alt fra lokal til vestlig mad.

Særlig kan vi anbefale Chill café, som ligger ca. midt på gaden. Øverst finder man den fedeste loungebar, og maden er rimelig god. I det hele taget har maden været så som så hernede. Med mindre man er til Rice and Curry, så er det svært at få noget helt vildt lækkert. Sidste aften spiste vi på Café C Ella, som ligger I starten af hovedgaden, og her fik vi turens til dato bedste Rice and Curry. Kun jeg spiser den slags, så resten af familien røg på den sikre vinder Fried rice Chicken, som også var virkelig god. 5 personer inkl. drikkevarer: 120 kr. Ja, man kører langt på literen valutavis her i landet, hvis man går efter det lokale.

Ella-Badulla

Hvis ikke man kommer med lokaltog til Ella, kan det anbefales at tage den langt mindre turistede tur videre fra Ella til Badulla. Vi har skrevet om vores tur her

Ravana Falls

Et kort smut i tuk-tuk fra byen kan man bade (hvis man er modig som Camille) i det smukkeste vandfald. Udspringet er imponerende flot og her kommer lokale også og tager sig et bad. Vi andre holdt os pænt på klipperne.

 

Meditation Cave temple

Kort efter vandfaldet besøgte vi et lille grotte tempel, hvor 5 munke bor og underviser i meditation. Her kommer både turister og lokale og bor i meget simple grottehuler i kortere eller længere perioder. Vi fik en længere rundvisning, og stedet havde en storslået udsigt. Han talte og fortalte i en lang indlært køre, som vi desværre stort set intet forstod af. Til sidst sang han en længere sang for os og velsignede os med bøn og armbånd. Absolut et fint besøg, selvom vi ikke forstod så meget af det, han fortalte.

Et par dage i Ella giver tid til både oplevelser og slendreture, hygge på bar og cafe. For os var 2 overnatninger helt perfekt. Byen er fin og oplevelserne står i kø, så snyd ikke dig selv for Ella, hvis du er på de kanter.

Take care:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *