5fodspor

6 SYDFRANSKE FAVORITTER NÆR NICE

 

Der skal efterhånden flere hænder til, når vi tæller antallet af gange, vi har ferieret i det Sydfranske. Ikke alene er her ualmindelig skønt. Vi er også så urimelig heldige, at kende de sødeste mennesker, der så gavmildt låner os deres smukke villa. Den ligger blot få kilometer fra Nice – lidt op i bjergene i byen La Colle Sur Loup. Fra huset som ligger næsten på toppen af byen, kan vi se udover Middelhavet og boltre os i den skønne pool. Ja, faktisk begge dele på samme tid. Det er den ultimative luksus, og i en liga langt over, hvad vi ellers ville bo i, hvis vi skulle booke noget selv.

Nice er det perfekte udgangspunkt for at holde kombineret bade- og oplevelsesferie. Med Nice som udgangspunkt har man uanede muligheder for at opleve typiske franske byer og fine seværdigheder. Alt sammen inden for en radius af maks en times kørsel i bil. Og kører man lidt længere, byder området på steder som både Monaco, Marseille & smutture til Italien. Når vi er her, deler vi ofte dagen op, så den består af både sol og badning, og en tur til et sted i nærområdet.

Vi har besøgt Nice gennem de sidste 12 år, og i dette indlæg får du et kip på vores yndlingssteder og et par tip til shopping og restauranter. Vi besøger alle stederne hver eneste gang, vi er her. Uden undtagelse. Billederne er taget gennem årene og på forskellige tidspunkter af året.

1 – NICE BY

– Storby, strand & shopping

Selve Nice by er selvfølgelig på listen her. Den er uundgåelig. Særligt området omkring Place Masséna – er et must. Jeg er særlig vild med farverne og de smukke geografiske mønstre, der giver pladsen sit særkende. Moderne sporvogne der fletter sig ind og ud gennem menneskemængderne, åbne pladser og små hyggelige gader. Her får man virkelig følelsen af storby og med et utal af butikker lige fra souvenirbutikker til det dyreste designerbrands er der rig mulighed for shopping. Bliver det for varmt kan man tage en forfriskende tur gennem springvandsparken nær Place Masséna.

En storby direkte til Middelhavet er noget ganske særligt, og hver gang vi er her, snupper vi altid en slendretur langs vandet på Promenade D’angles og afslutter med en dukkert i bølgen blå. Stranden er en grov stenstrand, så man skal ikke bøvle med sand i skoene, og vandet er klart og skønt.

2 – SAINT PAUL DE VENCE

– franske sæber & petanque i verdensklasse

Bare 3 km fra hvor vi bor – og dermed i gåafstand – ligger en af vores ubetingede favoritter: Saint Paul. Byen er en typisk middelalderby og lidt af et trækplaster. Men selvom den tiltrækker et hav af turister, er stemningen virkelig fin og rolig. Byen, som er omkranset af en gammel bymur, er virkelig smuk og ganske særlig. Den har gennem tiderne tiltrukket kendte og kunstnere, og danner rammen om en del gallerier med moderne kunst. Og på kirkegården, som ligger for enden af ”hovedgaden” ligger selveste Marc Chagall begravet. Alene turen gennem byen er en oplevelse i sig selv. Gaderne er belagt med smukke sten i alle mulige mønstre (pas på; de er møgglatte i og efter regnvejr!) og der findes et utal af vandposter til stor fornøjelse for børnene.

Vores yndlingsbeskæftigelse i byen er dog herrerne på billedet ovenfor. På torvet lige inden man passerer byporten, er den bedste cafe, hvorfra man kan sidde og sippe kaffe, mens byens ældre generation af mænd spiller det ene slag petanque efter det andet. En disciplin de mestrer til perfektion, og hvor målebåndet ofte skal hentes frem af lommen for at afgøre pointene. Billederne i indlægget er taget med års mellemrum, og ved nærmere eftersyn kan man se, at der er en del gengangere blandt spillerne. Ret sjovt, faktisk.

Shopping-tip: Jeg køber altid franske sæber med hjem fra Saint Paul. Ca. midt på ”hovedgaden” ligger en stor sæbebutik og her finder du alt, hvad hjertet begærer til rimelige priser ift. andre steder i området.  På samme gade ligger en kage- og slikbutik, der sælger fine slikkepinde. Her shopper pigerne altid.

3 – LA COLLE SUR LOUP

– byen med det nyåbnede shoppingmekka Polygone Riviera

Selve den gamle bydel som er den, vi bor i,  er lille og meget autentisk fransk. I virkeligheden sker der ikke noget særligt i byen. Men den er utrolig pæn og velholdt, og for mig et billede på det lokale Frankrig. Dagen går sin stille gang. Butikkerne lukker til siesta, og indkøb kan man ikke gøre mange af. Der findes et par restauranter og en bager, men ellers nyder vi mest bare at slendre rundt og suge den franske stemning til os, når vi er her.

I udkanten af byen ligger shoppingmekkaet Polygone Riviera, som er et nyåbnet udendørs shoppingcenter, der henleder tankerne på de velkendte amerikanske outlets. Her finder du mere end 100 butikker (alt fra Primark til de dyre designermærker), casino, biograf og en masse restauranter og cafeer.  Så skal der shoppes er dette sted også et godt bud. 

4 – VENCE

– byens bedste Moulles et frites & Creme Brulee

Ville De Vence er måske en af de mest kendte byer i området. Selve byen er ikke så stor, men et besøg værd. Særligt den gamle bydel med små smalle gader er rigtig hyggelig. Vi kommer her hver eneste gang, vi er i Nice. Primært for at aflægge Bistro de Peyra et besøg. De laver formidable Moulle et frites og deres Creme brulee ligger også i den absolut bedre ende af skalaen. Restauranten ligger lige inden for porten til den gamle bydel, og priserne er yderst rimelige.

 5 – CANNES

– dyre biler, designershops & yachts i milliadærklassen

Uanset hvornår på året vi besøger Nice, så går turen altid forbi Cannes. Den er og bliver en favorit. Rue D’Antibes og La Crossette i skøn forening med svinedyre butikker, og en horisont spækket med yachts i milliardærklassen. Som Camille sagde i dag, da vi vinduesshoppede; “Det her er drømmenes gade. Sådan en, hvor man ikke kan købe noget i virkeligheden”. Og det har hun ret i, for det meste er virkelig dyrt. Men sjovt er det nu, at går der og kigge på vinduer.

I dag var det ikke lige badevejr, og normalt tager vi også kun en dukkert fra “den offentlige” lige ved siden af stranden “Le Goeland” – der kan man ganske gratis boltre sig i bølgen blå. Går du lidt til venstre skal du betale den nette sum af 40 euro for en solseng – men så får du også første parket til Cote D’azur:-)

TIP: Man spiser godt på La Plage på strandpromenaden. I dag fik vi lækker Tartare et frites og burgers! Stedet er skønt og udsigten perfekt. Jeg besøger altid det gamle parfumeri Taizo på Rue D’antibes. Her forhandler de nogle af de fineste mærker, og butikken er virkelig særlig.

Øverst: Rue D’antibes – lidt shopping fra Zara blev der råd til:-) Nederst: Sjældent foto af os alle. Frokost på La Plage (tartare et frites og burgers) og et tå-dyp fra deres badebro.

6 – PARFUMEBYEN GRASSE

– besøg på parfumefabrik

Selvom dette ikke er en by, vi besøger hver eneste gang, skal den alligevel med på denne liste, da den er virkelig er anbefalelsesværdig. Det er et par år siden, vi første gang besøgte parfumebyen Grasse. Den er bestemt et besøg værd, og tager man turen derhen er det et must at besøge en af de gamle parfumefabrikker. Vi besøgte fabrikken Fragonard, som ligger midt i byen og nær en smuk lille park. Der er en rigtig fin stemning i byen, og på vej tilbage spiste vi frokost på en lille plads, hvor der (som altid) blev slået vejrmøller. På billederne kan man fornemme byens smukke farver. 

 Udover ovenstående er der som sagt masser af andre interessante oplevelser i nærområdet. Men det her er vores favoritter.

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *