5fodspor

MINE 10 BEDSTE FERIEBILLEDER

Jeg er på mange måder et meget visuelt menneske, og for mig er billeder, et af de fineste redskaber til at holde fast i minder. Stort set hver dag bruger jeg tid på at kigge på billeder, hvilket er et af de områder, hvor jeg virkelig takker teknologien for, at jeg har altid har alle mine minder på mig – lige der i lommen eller tasken. Tænk sig dengang hvor billeder var noget, man ventede spændt på at hente hos fotohandleren, og gang på gang måtte sande, at halvdelen af dem var virkelig – som i virkelig – dårlige og kun hørte til i skraldespanden. Det er en af de ting, mine børn faktisk ikke troede var sandt, da jeg fortalte det.

På dagens tur med DSB, og mens Valby stadion sagte susede forbi udenfor vinduerne, fangede mit øje ovenstående billede i mit feed. Billedet er taget på Gili Meno denne sommer, og måske et af de smukkeste billeder, jeg nogensinde har taget. Motivet, farverne og kompositionen er præcis som jeg elsker det.

HVAD ER ET GODT BILLEDE?

Det fik mig til af fundere over, hvad der er et godt billede for mig. Det er svært at sætte formel på, men selvfølgelig er en blanding af farver (hvis de er der), lys og komposition grundelementerne i et godt billede, men et overbelyst og grynet billede, der formidler en fortælling, kan for mig et lige så godt billede. Her er det gamle udtryk “når et billede siger mere end 1000 ord”  jo godt dækkende.

Jeg har været en tur dybt i arkiverne og fundet 10 bud på mine bedste feriebilleder fra de seneste 5 år. Det har været en seriøst svær og sjov øvelse, og det har været VIRKELIG svært at barbere ned til 10. Billederne kommer i vilkårlig rækkefølge,  og over hvert billede, får du min forklaring på, hvorfor netop det billede er med på listen. Når jeg efterfølgende ser billederne igennem, må jeg også konstatere, at billeder med mennesker på er og bliver mine favoritter, selvom smukke naturbilleder også ligger højt på listen.

SOLNEDGANGENES LIGA ER SIN EGEN

Måske vil du om lidt undre dig over, at jeg som dedikeret solnedgangselsker ikke har et eneste solnedgangsmotiv på listen. Det skyldes, at jeg helt har  udelukket solnedgangsbilleder, da de for mig er en liga for sig og kræver sin helt egen top 10 liste (hvis jeg ellers kan begrænse mig til 10 i den kategori). Kan afsløre at topbilledet her i indlægget bejler til en seriøs førsteplads i det indlæg.

1. HOI AN, Vietnam – December 2015

Umiddelbart ikke et fantastisk komponeret eller smukt billeder i klassisk forstand, men billedet fortæller den fineste historie. Selvom man er 6 år og ikke taler et ord andet end på dansk, kan man sagtens tale med en hjertelig vietnamesisk herre.

Vietnamesisk herre: Er du 7 år?

Selma; Nej, 6!

>>> læs om vores oplevelser i Vietnam her

Ekstra 1’er 

I denne kategori er jeg bare nødt til også at have dette billede med. Det er taget i Lissabon i 2016. Det er så sjovt. Camille “taler” med lokale spejdere på gaden. De vil sælge hende nogle armbånd eller lodsedler. Læg mærke til den lille fyr til højre. Ville give min højre arm for at vide, hvad han hvisker:-)

2. BLACK BEACH, Island – oktober 2018

Modlyset, bolden i spil, sort sand der glimter, bølgernes skum, himlen og solen der kæmper og vinder sin vej gennem skyerne, gør dette billede til en af mine favoritter. Tilsammen fanger man her stemningen af kulden og vindens og havets brusen. 

3. ANTIPAXOS, Grækenland – juli 2018

Kompositionen, farverne og reflektionerne i noget af det smukkeste vand, jeg nogensinde har oplevet. Fornemmelsen af at have det hele for sig selv, fordi skibene i horisonten ikke må sejle helt ind i bugten. Tilsammen afspejler de deltaljer oplevelsen af denne smukke strand på den måde, jeg oplevede den og derfor er dette billede med. 

>>> Miniguide til Antipaxos finder du her

4. ANGKOR WAT, Cambodia – januar 2016

Desværre er originalbilledet forsvundet fra mine arkiver, og I må derfor nøjes med dette, hvor kvaliteten er yderst sparsom. Det finder alligevel vej til min liste, da jeg elsker kompositionen med mine elskede 4 fanget i lyset i rammen i et af de mest storslåede menneskeskabte værker, vi nogensinde har besøgt. Kontrasten mellem lys og mørke og børnenes tydelige lytten til Jørgens fortællinger, står meget tydeligt for mig i dette billede.

>>> Læs om vores besøg i Angkor Wat her

5. ANDROS CHORA BEACH, Grækenland – juli 2017

Dette billede indfager vores ferier så tydeligt. Altid finder børnene på ting at konkurrere i – som her hvor det handler om, om man kan få hele kroppen over vand. Det er hverken et særlig velkomponeret billede, smukt motiv eller på anden måde særlig godt. Men det komme med på listen, da det på alle måder fanger en ægte feriestemning i vores familie og det vægter højt hos mig. Og faktisk har jeg her fanget dem alle 3 over vand på een gang!

>>> Her finder du i øvrigt vores rejseguide til ø-hop i Kykladerne

6. HRUNALAUG HOT SPRINGS, Island – oktober 2018

Dampen fra de varme naturlige kilder, den blå himmel der kæmper med skyerne og kontrasten mellem Selmas badekåbe og det storslåede landskab, gør at dette billede indfanger stedet på præcis den måde, vi oplevede det. Derfor skal dette billede selvfølgelig med på listen. Det er et af mine helt store naturbilledefavoritter.

>>> Kommer du til Island er dette sted et MUST vist – læs mere om det her

7. ERMOPOULIS SYROS, Grækenland – juli 2017

Endnu et billede, der fanger stemningen på vores ferier helt perfekt efter min mening. Ventetid og kedsomhed konverteres til sjov og spas efter en tur i supermarkedet efter en pose popcorn. Vupti – så gik der lige en halv time med at kaste dem op i luften og gribe med munden (den opmærksomme vil faktisk kunne spotte at popcornet på dette billede IKKE landede i hvor det skulle:-)) Som alle andre børn brokker vores sig også indimellem og keder sig, når de er på ferie. Men dette billede er med som en favorit, da det tydeligt viser at de også er virkelig gode til at finde på sjove små ting og aktiviteter at fordrive tiden med, når vi rejser.

8. CENTRAL PARK, New York – oktober 2016

 Storyby vs. park og natur i byernes by. En stille pause på cykelturen rundt i parken fanger alle 3 børn i et stille øjeblik, mens storbyen pulserer i baggrunden. Indkapsling af storby vs. stilhed gør dette billede til en favorit, der skal selvfølgelig skal med på listen.

>>> Oplev NY på en uge – miniguide finder du her

9. HALONG BAY, Vietnam – januar 2016

Kontraster, reflekserne i vandet, klippen der afgrænser og de betagende bjerge i baggrunden gør tilsammen en perfekt komposition. 

Billedet her er taget af Camille.

>>> Alle indlæg fra Vietnam finder du her

10. LUANG PRABANG, Laos – Januar 2016

Det her billede fortæller en historie om frihed. Frihed for en lille indespærret fugl som Camille symbolsk satte fri lige her, som en del af et religiøst ritual i Laos. Som de dyreelskere pigerne er, var de klar til at købe samtlige fugle i byen og slippe dem alle fri. Jeg elsker billedet, fordi det så smukt viser Laos’s smukke bjerge, bredde vidder, stilhed og ro – og derfor er det også med på listen.

>>> Læs alle indlæg fra vores rejse i Laos her

Det var svært at vælge 10 – og endda med den hjælp, at jeg ikke måtte tage solnedgange og billeder, der var mere end 5 år gamle. Nedenfor kan I se dem der næsten nåede med, men ikke klarede cuttet fra top 15 til 10!

Håber I synes, det har været sjovt at læse med og måske sætter det tanke igang ift. din egen fotografering.

Take care

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *