5fodspor

FERIELÆSNING -HVOR FLODKREBSENE SYNGER

Pige der læser bog

Dette indlæg er en del af Readathonserien, der kører i maj måned (2020) hos Bloggers By Heart i samarbejde med de andre bloggere i netværket. Hver dag giver en af netværkets bloggere deres bud på sommerens læsning. 

I går anmeldte Elisabeth to bøger om at finde indre ro, og i morgen får du Anja fra Fru Fabers anmeldelse af Kære Zoe Ukhona af Pelle Hvenegaard.

Kan du anbefale en god bog til ferien?

Det spørgsmål får jeg forholdsvis ofte, og jeg har efterhånden en helt særlig række af fantastiske bøger, jeg selv holder meget af, og som jeg anbefaler, når jeg får ovenstående spørgsmål.

Jeg er ikke den store læsehest i dagligdagen, men når vi rejser, har jeg altid mindst 4-5 gode bøger med i tasken, og som oftest får jeg læst dem alle, inden vi igen rammer matriklen.  

Som rejseblogger går der ofte en del tid med blogarbejde og research, når vi er afsted på rejse, og eftersom vi ikke er de store strandmennesker, og altid er på farten, har vi sjældent oceaner af tid til læsning. Men vi finder altid pauser i løbet af dagen, og der får særligt vi voksne pløjet nogle bøger igennem.

Der skal meget til at jeg skifter ud i roman-favoritliste, men jeg har for nyligt læst en helt fantastisk roman, som klart får en plads. 

I dette indlæg får du en derfor en anmeldelse af Hvor flodkrebsene synger, som jeg i øvrigt læste på Kanarieøerne, lige inden hele verden lukkede ned.

>>> Få mine 4 favoritter til ferielæsningen til slut i indlægget

bog der ligger på bord
Se det fine bogmærke, som jeg fandt i en lille butik i Teror. Egentlig var det en gave, men jeg nænner ikke at gå af med den:-)

hvor flodkrebsene synger

“Smertelig smuk….opvækstroman, mordgåde og en storslået hyldest til naturen”. Efterfulgt af 5 stjerner. Dette uddrag fra The New York Times pryder bagsiden af omslaget, og jeg kan kun tilslutte mig de rosende ord om Delia Owens debutroman om marskpigen Kya.

 

Handlingen

Handlingen udspiller sig i 50’erne i sumpskoven ved North Carolinas kyst. Her følger vi Kyas liv fra start til slut. Hun forlades som ganske lille af sin mor og ældre søskende, og efterlades alene med en voldelig far, der også en dag forsvinder. Herfra følger vi hendes vilde kamp og liv for overlevelse, som på én og samme tid er både barsk, hjerteskærende, fascinerende men samtidig også helt utrolig livsbekræftende. 

Gennem årene formår hun at holde sig skjult for myndighederne og kommer derfor kun meget lidt i skole, hvilket ikke er en succes, og skolegangen stopper lige så hurtigt, som den starter. 

To af byens unge fyre betages af hende, og som årene går følger vi hendes kærlighedshistorier, som tager en alvorlig drejning, da den ene af de unge fyre end dag findes død – og Kya bliver mistænkt for at være involveret i det, de mener er mord.

Gennem alle årene drømmer hun om at blive genforenet med sin mor og ældre søskende, hvilket er noget af det mest smertelige at følge gennem hele romanen. Sidenløbende med den smukke udviklingshistorie udspiller sig dramaet om mordgåden som på smukkeste vis forløses til slut i historien – eller gør den? 

 

Det synes jeg om bogen

Jeg ELSKEDE bogen – fra start til slut. Jeg er ofte nem at distrahere, når jeg læser, men sjældent har jeg været draget af en bog som denne. Sproget er eminent og flyder på en måde, så siderne vender sig selv. Normalt går jeg helt kold på naturbeskrivelser, men Delia Owens formår med sit sprog at indfange noget, jeg aldrig er faldet for før. 

Jeg holder meget af krimigenren, og også den del er løst på virkelig god vis i denne fortælling. For mig er denne bog en Must-read, og det er absolut naturligt, når Gyldendals forlag kalder den for årets store amerikanske roman.

Bogen er oversat af Anders Juel Michelsen – også stor cadeau til ham. Jeg tænker, at man med fordel vil kunne læse bogen på originalsproget, hvis man er glad for engelsk litteratur. Den er i al fald helt klart på min læseliste – både fordi denne bog sagtens kan klare mange gennemlæsninger, og fordi jeg er nysgerrig på at opleve nuancerne i sproget fra forfatterens egen pen. 

Det her er en af de bøger, jeg ville ønske, jeg endnu havde tilgode!

 

4 FAVORITTER TIL FERIElæsningen

Alkymisten af Paulo Coelho

Et lille liv af Hanya Yanagihar

Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr

Der bor Hollywoodstjerner på vejen af Maria Gerhardt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *