5fodspor

ENDNU ET Ø-HOP I GRÆKENLAND

Milos landskab bjerge og vand

Den kommende sommers rejse har været på “tegnebrættet” i min hoved i månedsvis. Den er endnu ikke booket og derfor heller ikke endelig, men den begynder at tage form.  Selvom jeg uden at tøve kunne nappe endnu en sommer på Bali, så har familien proklameret, at de ikke vil flyve så langt og alle stemmer for Grækenland, hvilket også altid ender som mit førstevalg i Europa. Så jeg klager ikke.

Hjem til Hejlsminde

Udover gensyn med de græske øer, håber jeg inderligt på en sommer med sol og varme i Hejlsminde, hvor vi kan padle afsted på vores Sup og bare nyde den danske sommer. Desværre har vi jo aldrig solgaranti i dette land, og derfor står vores somre også altid på en ferie sydpå, da sommerferie for mig – udover familietid, afslapning og badeture – også er lig med sol og varme. Så her satser jeg ikke.

Hvor mange uger vi ender med at være afsted er endnu ikke fastlagt. Det falder på plads, når hotelbookingerne er i hus, men mon ikke det bliver små 3 uger.

SÅDAN ER ØERNE UDVALGT

I dette indlæg får de de første tanker og ideer til de øer, vi gerne vil besøge. Vi var alle meget begejstrede for Kykladerne, da vi rejste rundt i sommeren 2017, og derfor er valget i år faldet på samme øgruppe. De øer jeg har valgt i år, ligger alle i den sydligeste del af øgruppen og med udtagelse af en enkelt, er de alle nye for os. Ruten er blevet til med udgangspunkt i Santorini, da vi kan flyve direkte dertil. Derefter er øerne udvalgt efter, at de ikke skal være alt for mange timers sejlads fra hinanden, og derudover på baggrund af timevis af inspirerende læsning på primært udenlandske rejseblogs, da flere af øerne ikke er så kendte hos de danske turister. Det må vi vist se at få gjort noget ved. 

Det kan være vi ikke når alle øerne, og rækkefølgen er også forholdsvis tilfældig, men pt. ser turen således ud. 

>>>>> du finder vores store guide til ø-hop i de nordlige Kyklader her

SANTORINI

Umiddelbart er denne ø ikke førstevalget, men kommer til at fungere som udrejsedestination for os. Og man kan måske også spørge sig selv, om man egentlig har været “rigtigt” i Grækenland, hvis ikke man har set øen, hvorfra 90 % af alle postkortmotiver stammer fra. Så her lægger vi (nok) ud. Og formentlig flyver vi også hjem fra Santorini.

Klassisk Santorini billede med farverige huse

FOLEGANDROS

Hvor Santori er på alles radar, så er Folegandros nok nærmere det stikmodsatte. Men hvor ser den bare smuk og anderledes ud. Meget gold og med stort set ingen trafik. Jeg drømmer om den smukke vandretur til det lille kapel på billedet. På denne ø skulle være det smukkeste solnedgangssted og fine små maleriske byer.  Billedet øverst i dette indlæg er også herfra, og minder mig sjovt nok om et par steder på Korfu, som ellers er helt utrolig grøn og frodig.

Billede af kapel på Folegandros

MILOS

Jeg har i årevis drømt om at besøge denne ø, som efter sigende skulle være noget ganske særligt. Nøj, hvor har jeg set mange fine billeder fra den ø. Jeg håber, at vi ved samme besøg kan få et gensyn med vores græske ven Yiorgos, som vi lærte at kende på Kos for 25 år siden. Han er nu bosat her med sin familie.

Octopus og det smukkeste klare vand på Milos

TINOS 

Som pilgrimmene drages vi også tilbage mod denne ø, som vi besøgte i 2017. Den har en særlig plads i mit hjerte, og flere af jer læsere har sidenhen besøgt øen, og været ligeså begejstrede som os. Jeg håber, vi finder plads til 3-4 dage her, og så skal vi uden tvivl bo hos Vinzenco og ud og udforske øen endnu mere end sidst. Se lige billederne her – så blir det bare ikke finere og mere autentisk græsk.

Yndlingsstranden på Tinos

JOKEREN NAXOS

Hvis vi har tid og orker, så kan det være vi “svinger forbi” Naxos på hjemturen, hvor vi måske også kan være heldige at flyve hjem fra. Ellers går turen hjem via Athen eller Santorini. Det kommer helt an på, hvor meget vi orker at flytte os fra sted til sted. Hmm, måske er ovenstående plan en kende optimistisk for bare 3 uger, men nu er de alle i spil, og så ser vi, hvordan det ender.

Pt er jagten gået ind på steder at overnatte, hvilket jo også skal gå op i en højere enhed. Som altid arbejder jeg med en budgetramme på ca. 1000 kr. pr. overnatning for os alle – nogle dage er vi 4, andre 5, da Rasmus formentlig ikke rejser med på hele turen med støder til i løbet af ferien.

Så er der næsten bare tilbage at glæde sig til den græske salat. Versionen med kapers, for sådan får man den nemlig i Kykladerne.

Take care

/H

Indtryk fra Tinos

1 kommentar

  1. Glæd Jer til Milos og Naxos, – de er på vores liste til sommer – hvis altså verden og virus vil.
    Har et par listige steder i vores arkiv fra sidste besøg 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *