5fodspor

DA RHODOS BLEV TIL KOS

De fleste der kender mig ved, at når først jeg har fået en god (nogen vil mene tosset – særligt Jørgen, som oplever det mange gange hver dag) ide, så er der ofte ikke længe fra tanke til handling. Det gælder i allerhøjeste grad også rejseplaner, som jeg har 1000-vis af hele tiden, og som oftest forbliver en forfløjen tanke og drøm, hvor fornuften og praktikaliteterne vinder over rejselyst og spontanitet. 

Men ikke denne gang.  For få dage siden fandt jeg igen-igen-igen et godt tilbud på en uges ferie til vores elskede Grækenland – nærmere betegnet Rhodos, som jeg kun har besøgt som hop-destination videre til Kos i min tid som guide.

Og da alt praktisk faktisk viste sig at kunne falde på plads for Selma og jeg, tog vi en rask beslutning om, at tage på en spontan mor-/dattertur. Jørgen er ophængt af arbejde her op til alle studenternes springen ud, Rasmus læser til eksamen og er i øvrigt på vej til Kos med en kammerat om et par dage, og Camille stod med et ben afsted på sin sidste lilleskolefestival, inden hun siger farvel til folkeskolen og drager afsted på efterskole lige om lidt.  

Kos – når et billede siger alt. Cyklernes ø. De har fået en kvalitetsløft fra de gamle lyserøde havelåger, vi cyklede på i 90’erne, men ellers er alt ved det samme.

KOS TUR/RETUR – UDEN RETUR

Så vil har hurtige til at pakke et par tasker og smutte afsted. På vej ud af døren tænker jeg lidt for sjov, at vi måske kunne smutte en dags tid til Kos og sige hej til Rasmus og Aske, og få et hurtigt gensyn med de af vores græske venner, der stadig er tilbage på øen – det er trods alt kun små 3 timer med færgen hver vej.  

Det skulle vise sige sig at være endnu en af de spontane ideer, som ikke så let lod sig slette på den indre tavle, og da stedet vi kom frem til på Rhodos ikke var så spændende som først antaget, så var Selma og jeg hurtigt at finde på billetkontoret i Rhodos havn, med et mål for øje: 2 stk. færgebilletter til Kos, hvor vi så befinder os nu. Og faktisk har vi været så overheldige, at få et par billige flybilletter hjem herfra i stedet, så vi slipper helt for at sejle tilbage til Rhodos. 

BEDSTE BYTTE LÆNGE

Ærligt – Rhodos fik faktisk ikke en fair chance. Den spillede heller ikke sine kort helt godt, hvis jeg skal sige det, og eftersom Kos allerede var langt foran på point, var det ikke en helt fair match. Så vi nappede de 3 timer med færgen,  (som i øvrigt er en kæmpe virkelige lækker udgave af dem, vi sejlede med mellem Kykladerne), og da vi trillede afsted med vores kufferter på kajen mod hotellet i Kos by, var det som at komme hjem endnu engang. Normalt er jeg ikke den store fan af gengangerdestinationer, men Kos er og blir en udtagelse og jeg har ikke talt på, hvor mange gange, jeg har været her. Flere end 10 med sikkerhed.

En af de helt store wins ved Kos er, at man kan tage sig rundt til stort set alt på gåben eller cykel. Det er måske noget af det, jeg elsker allermest ved denne ø, og da vi så tilmed er tjekket ind på det spritnyrenoverede Hotel Triton (hvor vi har fået en seriøst god deal, fordi jeg fandt ud af, at jeg kendte receptionisten) var lykken gjort. Vi er i Kos-himlen og nyder det BIG TIME.  Hotellet er renoveret efter jordskælvet for 2 år siden (så trist historie, som har sat spor her, men de seje grækere er allerede godt på vej videre), og alt er bare SÅ lækkert. Selma nyder poolen med indbyggede spa-stole, når vi napper en dukker efter den dag i cykelsadlen og på stranden. Se lige hvor fint her er. Det kan virkelig anbefales. Det ligger helt perfekt og er toplækkert.

FAVORIT SOLNEDGANGSSTRANDEN

Hvis ikke man har bil og kan køre op i bjergene ved Psalidi eller mod Zia, så er det ubetinget bedste sted at se solnedgang nær Kos By ved Faro strand. Det er bare at følge den fine nyanlagte cykelsti hele vejen fra havnen ud mod området Lampi, og lige der hvor vejen slutter for at sno sig mod venstre; ja, lige der ligger Faro Beach.

Her er hverken barer eller cafeer, så fyld cykelkurven med gode drikkevarer og snacks, stik fødderne i sandet og NYD sceneriet. Her går solen ned bag naboen Pserimos, og det er seriøst lige spektakulært hver aften, og betagende som farverne skifter minut for minut. Også i går, hvor Selma og jeg havde det så sjovt med selvudløseren på kameraet.  

TAKNEMMLIG REJSEMAKKER

Vi nyder hver eneste time, og Selma er så taknemmelig for alle de oplevelser, vi har. Også selvom hun allerede har brugt ti-me-vis på at vente, mens jeg snakker med alle mulige gamle venner og bekendte. Hun er så sej og frisk på det hele, og synes det er vildt sjovt, at jeg kender hver en lille gade, vi svinger ned af. Hun lytter med stor spørgelyst til alle de anekdoter, jeg gladeligt deler ud af, og som de store ville have været trætte af for længe siden:-). Tror hun mindst 10 gange allerede har sagt “mor, jeg ved godt turen ikke er slut endnu, men TAK for den. Selvom jeg allerede savner far og de andre lidt”.

Men ju-hu – på torsdag har vi hele dagen hernede sammen med Aske og Rasmus – og vi glæder os så meget. Tænker dagen skal bruges på at hænge ud på en af de fedeste strandbarer – på det område har øen virkelig oppet sig, siden vi boede her. Stort set alle steder ved Lampi beach, er der lækre beachbarer med skønne solsenge, hvor det er ganske gratis at hænge ud hele dagen, hvis bare man køber lidt at spise og drikke. Og det altsammen til yderst rimelige priser.

Stranden i Kos by er lækker og ikke så crowded som i 90’erne. Vandet er klart og bunden af småral. Man behøver ikke badesko.

INGEN NYHEDER – VI GENTAGER KENDTE SUCCESER

Eftersom vi på denne tur gentager alle de succeser vi kender, hvad angår steder at spise og strande at bade ved, kommer der ikke mange nye rejsetips fra denne tur. I finder dem alle i disse tidligere indlæg:

Mine bedste insidertips

Bedste steder at spise på Kos

TAKE CARE

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *