5fodspor

NYC – LOWER MANHATTEN

Dagen i går var lige så lun og skøn som den forrige. 28 grader sneg temperaturen sig op på, mens vi fulde af energi travede os gennem store dele af den vestlige del af Lower Manhatten. Vi hoppede endnu engang på sightseeing bussen – og denne gang mod Downtown. Vi bruger altid starten af en storbyferie på denne måde. Det giver et godt overblik over byen, og et udgangspunkt for at udvælge sig områder, som vi gerne vil bruge yderligere tid på og komme tilbage til. Lower Manhatten og området nær East River var rigtig fint, og med en masse funky genbrugsbutikker og cafeer og det var også her at Rasmus fik gjort sit første indkøb i den meget hippe Supreme butik. Udover denne del af Manhatten, skal vi også bruge en dag i Williamsburg, som er et af de nyt hippe områder i Brooklyn lige overfor.

Sejltur med sund skepsis

Med i den pakke vi havde købt fra busselskabet var også en sejltur på East River og Hudson River. Vi var dog en smule skeptiske, da alt omkring den billet vi har købt, har været lidt lusket. Vi var nok for hurtige (og ramt af jetlag), da en smart sælger fik overbevist os om, alt det vi fik for pengene, for det har efterfølgende vist sig, at meget af det var mere end en overpyntet salgssnak. Nå, men da vi stod af bussen (et stop før end angivet ift. at skulle finde båden) mødte vi en meget serviceorienteret mand, som udgav sig for at være fra busselskabet, og skulle følge os ned til båden. Men der var noget loren ved det, og han viste ikke helt noget om tiderne eller turen i det hele taget, men anbefalede os at følge ham, for ”ikke at blive væk”, på trods af at vi havde fået et kort med ruten udleveret. Det blev mere og mere underligt jo mere han fortalte os, og vi takkede pænt nej, og gik selv gennem China Town og Little Italy (billederne ovenfor er fra dette område) for at finde båden. Vi så ham aldrig siden, og hvad hans intention var, orker vi ikke bruge krudt på. Men han havde helt sikkert ikke rent mel i posen, og jeg synes faktisk, at det virker som om, man skal være lidt på stikkerne for ikke at rende ind i svindlere herovre. Måske er det bare mig, der er mistroisk, men al den fattigdom man møder på gaden, sætter tanker i gang. Alle de hjemløse fylder en del i gadebilledet – specielt tidlig morgen og efter mørkets frembrud – og det fylder også en del hos os – ikke mindst pigerne. Det giver anledning til mange gode snakke om fattigdom, skat, velfærdssystemer, og netop det er noget af glæden og en af de helt store gaver ved at rejse med børn. At åbne deres øjne for, at der findes andre verdener end den gode og trygge, vi lever i. Vi har givet hjemløse mad indtil flere gange, og i går morges fik en søvndrukken mand en stor stak pandekager, vi ikke havde fået spist (kæmpe portioner, man får her). Det vakte glæde og føles godt at man trods alt kan gøre en lillebitte forskel. Vi har læst at der på en gennemsnitlig nat i NY sover 35.000 mennesker på gaden. 35.000!!!! Det svarer til en pæn stor provinsby i Danmark!

MEETING MISS LIBERTY

Tilbage til sejlturen. Vi forventede, at når vi kom til båden, så duede billetterne ikke, eller at vi skulle til at betale fyrstelige summer oven i for at komme med, men heldigvis skulle al vores tvivl vise sig at være ubegrundet, og vi havde en fantastisk sejltur i smukt vejr og med en virkelig god guide. Vi så Manhatten og Brooklyn skyline fra vandsiden, og fik en rørende personlig beretning fra 9/11. Vores guide var blot et par kilometer fra WTC, da tårnene styrtede og det var tydeligt at mærke, hvordan det for altid vil være en oplevelse der sidder i ham – som han sagde føltes det som om, det var få år siden – og ikke 15! Og derfor underligt at det for hans børn på 16 og 20 slet ikke rigtigt var en del af deres historie. Det er trods alt en svær historie at forklare i børnehøjde, men begge piger har jo hørt om 9/11, og da vi kom hjem så Camille og jeg et par klip på Youtube, for at få lidt billeder på noget så svært at fatte. Tror nu ikke det hjalp på forståelsen, men fik måske sat lidt billeder på, hvad det er alle taler om, når de taler om WTC og September 11th.

 Manhatten skyline – med WTC som kongen over dem alle.

Omend det var meget turistet, var det også storslået at opleve frihedsgudinden, og vi fik taget en masse sjove billeder. Der stod vi præcis som alle kineserne gør på Langelinie…..Tør slet ikke gætte på hvor mange selfies der blev taget på den båd!! Her får i hende – og os – og et par stykker mere fra bla. Brooklyn og Manhatten bridge.

NY RANGERS VS. DETROIT RED WINGS

Tilbage i Midtown fik drengene fat i billetter til en NHL kamp i Madison Square Garden, og pigerne smuttede en tur i butikker. Der blev shoppet lidt og godt trætte købte vi sushi med hjem og spiste på hotellet mens jeg fik set den sidste kandidat-duel. Hold nu op et show….

Vi er ved at være ovre jetlag og i dag har alle sovet helt til kl. 8 – nu står den på en solid morgenmad på en diner og derefter shopping. Børnene er blevet lovet, at vi holder fri fra sightseeing, og planen er at tage til over på den anden siden til et outlet i New Jersey. I’m not a shopping person, so wish me luck!!!

Take care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *