TIME TO FLY AGAIN – BALI: VORES REJSERUTE

 

7 måneder uden en rejse, må siges at være noget nær rekord her i familien. Det er nu også en sandhed med modifikationer, eftersom Jørgen har både i Indien og Budapest og Rasmus i Prag og London. Men sådan for alvor at sætte de 5’s fodspor sammen ude i verden, har der ikke været noget af. Det har der været flere årsager til, men primært den, at der har været omstændigheder, der har gjort, at vi befandt os bedst hjemme.

 

LAD IKKE FRYGTEN VINDE

Aldrig skal man lade frygten vinde, men bomberne og de frygtelige skæbner i Sri Lanka har fyldt en del hos mig og har lige skullet bundfalde sig. Uden at skulle fabulere en masse omkring det, kan jeg blot konkludere, har det faktisk for en stund fik sat en stopper for min evige rejselyst og trang til at udforske verden. For lidt over et år siden, havde vi den fineste tur rundt i det smukke smukke land, bl.a. i Negombo, hvor billedet øverst i dette indlæg er fra. En af de byer, der blev ramt 2. påskedag. Mindes dagene der så tydeligt – vi boede i en lille lokal bydel i udkanten, hvor turister i ”byen” kunne tælle på én hånd. Og hvor Camille, da vi skulle rejse videre, spurgte: ”Er det næste sted, vi skal hen en “rigtig” by. Altså sådan en hvor folk går med sko”? 

 

 Solnedgang ved Lovina, Bali

 

TIME TO FLY AGAIN

Om sommeren var blevet spenderet i Danmark, hvis ikke rejsen allerede var bestilt, kan vi kun gisne om. Meeeen jeg tror det nu ikke, for frygten skal ikke vinde og verden ligger jo stadig åben derude – fuld af spændende steder, der venter på at blive udforsket. Denne sommer går en længe ventet drøm i opfyldelse. Små 4 uger rundt på Bali i et sandt mix af surf og liv i gaden, rolige dage i bjerglandet og masser af strand og ø-liv på Gili øerne. Det meste af turen er planlagt og booket, og i dette indlæg får du et kig med på de steder, vi skal besøge og bo. Det allerførste indlæg skrevet på denne blog blev faktisk ledsaget af det smukkeste billede ovenfor. Det er taget af mine forældre for mere end 10 år siden, da de besøgte Bali. Det kan vist godt tåle en gentagelse.

 

 

BALI 4 UGER – SÅDAN SER PLANEN UD PT.

Frihed og fleksibilitet er kodeordene for os, når vi rejser. Derfor må der også et “som det ser ud PT” ind i en overskrift som den for dette afsnit. Nogle dele af turen er planlagt og ligger fast, mens andre dele er uudfyldte “huller”, hvor vi har luft til at fylde det i planen, der føles rigtigt, eller som vi gerne vil have mere af. De fleste hotelbookinger er fleksible til lige før afrejse, så det kan sagtens være planerne ændres en smule. Sådan har vi det nu engang bedst.

 

De steder vi har booket på forhånd, er steder hvor vi ved med sikkerhed, at vi ikke ville kunne få plads, hvis ikke vi booker i god tid. Særligt når man som vi er 5 (og man ikke har måneder afsted), så kræver det lidt mere planlægning, hvis der er steder man vil være sikker på at besøge og bo. Som altid skal vi rejse rundt og pt. er planen at vi er mellem 2-6 nætter hvert sted. Som i Sri Lanka er et også på Bali normalt at flytte sig fra sted til sted med privatchauffør, hvilket er noget af det, vi forventer at få styr på, når vi er fremme. Når ikke vi skal på længere ture, vil vi glæde os til at besøge endnu et land, hvor vi kan tage ud og opleve området på scootere. 

 

Intet i dette indlæg er i øvrigt sponseret (ville ønske det var:-)

Canggu beach. Billedet er lånt af Hotels.com 

 

CANGGU –  4 dage

Canggu ligger på den sydvestlige del af øen, og er en mindre upcoming surferby udenfor Kuta og Seminyak. Surfere, hipstercafeer, markeder, smothie bowls og yogatimer er efter sigende kodeordene for Canggu. Vi starter med 4 dage her i en villa (Airbnb), hvor vi lige kan komme over jet-lag og lande inden rundturen starter. Når vi rejser prøver vi altid at tilgodese alles ønsker, og hvor stille natur og bambushytter på øde øer er det jeg drømmer om, så er liv i gaden og hoteller med pool, det børnene synes bedste om. Men lige præcis dette sted, tror jeg nu også falder ret godt i med min smag, selvom der vist nok er mere turistet, end vi plejer.  Se lige hvor fedt der ser ud her.

 

Vi har endnu ikke booket noget at bo i, men i det område kan man virkelig finde mange fede villaer med privat pool til gode priser fra 600 kr. pr nat.  Se lige her

 

 

Dreaming of this! Cykeltur gennem rismarkerne som Julia Roberts på vej til medicinmanden Ketut.

 

UBUD – 4 dage

har man sagt Bali, har man vist også sagt Ubud. Vi har hørt meget blandet om stedet, da det efterhånden skulle være blevet MEGET turistet. Vi har derfor valgt at bo lidt udenfor byen på dette fine sted, som er et af de steder, man skal booke på forhånd, hvis man vil have plads. Her drømmer jeg om cykelture a la Julia Roberts i Eat,Pray, Love, fine billeder af rismarker og måske besøg på marked. Pub crawls (ja, du læste rigtigt) er vist også blevet en del af byen, tror jeg nu, vi holder os fra.

 

Ubud rismarker & Tegal-Sari hvor vi skal bo

 

 

MUNDUK – 3 DAGE I DET USPOLEREDE HØJLAND

Herfra slipper vi den velkendte og nok mere turistede del af ruten og begiver os nordvest på til højlandet, hvor vi skal besøge Munduk. Området byder på natur, vandfald, templer og trekking.

 

Her skal vi bo på en Eco Lodge – også til virkelig fornuftig pris og et af de steder, hvor man skal være ude i god tid, for at få plads.

 

 

Munduk

 

 

 

Her kan man nok godt lige klare at køle ned efter en dag på stranden. 

 

 

LOVINA I NORD – 4 DAGE

Da jeg så det sted, vi skal bo, vidste jeg bare at vi MÅTTE til Lovina. Det er ikke et sted, der er på alle visit-list, men vi glæder os til sorte strande, delfiner,  vandfald og natuparker der efter sigende skulle være helt fantatiske. 

 

Her skal vi bo – ser det lige fedt ud?

 

 

4 DAGE UDEN PLANER

Herefter har vi 4 dage åben, inden vi drager videre til Gili Øerne. De 4 dage giver mulighed for at beslutte lidt undervejs, om der er et sted, vi gerne vil tilbage til (jeg har en svag mistanke om at børnene får en forkærlighed for Canggu), eller måske vi finder et sted på anbefaling af folk, vi møder på vores vej. Og så booker vi noget at bo i undervejs.

 

 Gili air

 

GILI AIR & GILI MENO – 7 DAGE

Herfra står den på ø-liv en uges tid. Fordelt ligeligt på ørene Air & Meno. Her skal vi slappe af, gå ture, cykle, snorkle, se en masse solnedgange og forhåbentlig have en masse gensyn med havskildpadder, som særligt er at finde på Gili Meno. Begge øer er så små, at man nemt kan cykle eller gå dem rundt og her er ikke biler.

 

Her skal vi bo lidt mere “Helle-style”, eller som børnene kalder det “local”, hvilket betyder hytter uden de helt store chartertilstande. Efter lang research har jeg fundet frem til disse 2 steder, som jeg håber er ligeså fine, som jeg har læst mig til.

 

Sayang mama inn, prisbilligt alternativ på Gili Air, 650 kr. pr. nat for 2 værelser 

Meno Dream Resort, 850 kr. pr. nat (2 værelser) inkl. morgenmad

 

Meno dream Resort, Gili Meno set fra oven, havskildpadde i vandet ved meno

 

 

BINGIN BEACH, LE GRAND FINALE – 4 DAGE

De sidste 4 dage skal vi bo på The Temple Lodge ved Bingin Beach. Et sted vi har fået anbefalet af min svigerinde, og som prismæssigt ligger lidt over det vi normalt bruger på at bo. Men dette sted, måtte vi bare bo. 

Bingin Beach er som Canggu også et surfer og strand spot, så disse dage kommer nok mest til at gå med det – ja, og så en masse dejlig mad.

 

The Temple Lodge

 

STAY TUNED

Jeg glæder mig til at opleve alle stederne og ikke mindst forevige de smukke steder med mit eget kamera. Billederne i dette indlæg er et miks af egne billeder og billeder lånt fra steder, vi skal besøge. 

 

Så har du fået lyst at følge med på vores tur, så hold øje med bloggen i Juli. Vi er afsted hele måneden og lur mig om ikke der kommer lidt nyt her på bloggen i den periode.

 

 

 

Take care

/Helle

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *