SÅDAN FÅR DU SUCCES MED AT PLANLÆGGE DIN REJSE SELV

Trin for trin guide

En rejse starter for mig altid lang tid før, vi står med rygsæk eller kuffert på vej ud ad døren. De fleste af vores rejser tager form i mit hoved i måneder og nogle gange årevis, førend de bliver til virkelig.

Nogle forbliver drømme og ligger på tegnebrættet og bliver måske (aldrig) til noget. Jeg har hundredevis af steder, jeg gerne vil besøge og oplevelser jeg føler, ligger og venter på os derude. Steder jeg er faldet over via rejseblogs, Instagram, avisartikler eller som på anden vis har sneget sig ind på mig, og fået lov at blive en del af hele det store bagkatalog af rejseplaner og udlængselsdrømme, der er en stor del af mit liv og mine tanker.

I dette tema får du mine bedste tips til at få succes med din egen rejseplanlægning lige fra inspirationssøgning, til booking af billetter, overnatninger og udvælgelse af de helt rigtige oplevelser.

Er det at planlægge en rejse selv noget for alle?

Jeg vil vove den påstand, at alle selv kan finde ud af at planlægge en rejse. Men NEJ – det er ikke for alle. Man skal synes det er sjovt – for det tager tid – særligt før rejsen, men også under. I dette tema får du både fordele og udfordinger ved at planlægge selv,  og så kan du jo vurdere, om det er noget, du vil kaste dig ud i!

4 fordele ved at planlægge selv

1. Du har 100% indflydelse på, hvordan din rejse kommer til at forme sig. 

2. Du er ikke begrænset af rejseudbydernes pakkeløsninger og kan frit vælg destination og steder at bo

3. Det er sjovt, og du kan komme steder hen, du slet ikke anede fandtes

4. Du sparer penge ved selv at gøre arbejdet – ofte rigtig mange penge

Fantastiske Georgetown - som du ikke når på en charterrejse
Læs om en røvtur af en togtur på SriLanka som måske var undgået hvis vi havde været på pakkerejse.

4 udfordringer ved at planlægge din rejse selv

1. Det tager tid at finde det rigtige sted, lave research og booke fly og overnatninger

2. Når man rejser på egen hånd, kræver det også at man er mere “på” undervejs. Der skal arrangeres transport fra lufthavn til hotellet, bookes bil

3. Du står selv med ansvaret hvis det du har booket ikke lever op til det du forventede – her har du ikke et rejseselskab i ryggen

4. Du skal være opmærksom på om du er dækket ift. evt konkurs hos de flyselskaber du rejser med. For at være det, skal du som minimum have booket både fly og evt. bil sammen. 

Indlaeg i serien

PLANLÆG SELV SERIEN – 1

Drøm dig afsted At planlægge sin egen rejse er sjovt. Med diverse rejseportaler, rejsebloggere og en computer ved hånden, kan du give rejsedrømmene

Læs mere »