5fodspor

BARCELONA & EL POBLENOU – anbefaling

Så ramte vi Barcelona – og den ligger om nogen storby højt på vores yndlingsliste. Vi har været her flere gange før, og da vi denne gang har en hel uge til rådighed i byen, har formålet være lige dele sol og strand som storby og sightseeing. Jeg havde derfor booket et (så det ud til) fint B&B med swimmingpool udenfor byen og lejet en bil, så vi kunne fragte os lidt mere rundt – til strande og andre byer i området. Desværre viste det sig da vi ankom, at stedet jeg havde booket mildeste talt var mere end ringe og beliggenheden helt skæv, så gode råd var dyre. Hele Barcelona er stort set udlejet, især da vi havde besluttet os for, at vi ville helst bo ved centrum og meget gerne i strandområdet nær Barcelonetta.

El Poblenou – en lille perle ved strand og by

Det gav en søvnløs nat med surfing på nettet, men næste dag flyttede vi ind i den fineste lejlighed i området El Poblenou, som ligger ved Bogatell Beach – et par strande fra Barcelonetta. Og det skulle vise sig at være det bedste bytte ever. Det er det fineste område. Meget urbant og med kun 4 km. til Placa Catalunya, så det er bare på med traveskoene eller ind i metroen. Stranden er virkelig god herude, så hvad kan man forlange mere. Hvis man vil have en blanding af solferie og storbyferie, tror jeg faktisk ikke man kan finde et bedre område end her. Vi bor 400 m fra stranden og midt i byen, som rummer en fin lille Rambla med lækre cafeer og tapasbarer. Jeg har ikke spottet hoteller, men fornemmer at der er en del lejligheder, der lejes ud i området. Vi bor 50 m fra en lille markedsplads, hvor der udover et stort supermarked, er en markedshal med alt hvad man kan ønske sig.

Gennem hele byen er flere lange gågader og masser af små spændende butikker at gå på opdagelse i. Derudover er der et hav af økobutikker med både frugt, grønt og helsekost. Så alt i alt er vi vist nok landet på Barcelonas Østerbro. Og det klager vi ikke over. Bydelen får 5 stjerner herfra – den har alt hvad hjertet begærer og man kunne nemt få en lille uge til at gå her uden at skulle helt ind til centrum, meeeen når nu vi er her, ville det da være dumt ikke lige at smutte derind i ny og næ:-)

Strandliv

Bogatell beach er en lækker sandstrand. Da det er en bystrand, er der for det meste forholdsvis crowded, men det må man tage med. Der er masser af liv. Udendørs træningsmaskiner, beach volley og for enden af stranden et super skaterområde.

Tapas i lange baner

Gastronomisk har niveauet også hævet sig en del fra Portugal. Vi mæsker os i tapas, cafe con leche, zumo naranja og sangria. Vi har både spist de gode gamle klassikere og også nyere udgaver af tapas. Til alles store fornøjelse.

I får også lige Selma i krig med en jomfruhummer i seafood paellaen på den klassiske restaurant Los Caracoles, der ligger nær Ramblaen.

Ingen storby uden sightseeing

Vi har selvfølgelig også være på sightseeing helt “classico” med turistbussen. Det gør vi stort set altid når vi rammer en storby, da det giver et godt overblik over byen og desuden er god træning for børnene at følge med på engelsk i høresneglen, mens byens seværdigheder driver forbi. Forleden kørte vi stort set byen tynd. 7 stive timer, men 3 stop v bl.a. La Sagrada Familia, Camp Nou og Park Guell. Da vi har været her før og set det meste allerede, blev det blot til spotture udefra. Og Gaudis værker er nu storslåede uanset om vi kun så dem udefra denne gang.

Take care!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *