5fodspor

TIP TIL VINTERENS REJSE

Jeg knuselsker december, og jeg elsker jul. Men så snart den sidste ris ala mande er vasket af tallerkenen og julepynten pakket på loftet, begynder jeg at drømme mig væk fra mørke morgener og dage der er så korte, at det som Rasmus Nøhr synger:

“er mørkt når jeg står op

og mørkt når jeg’ på job

mens jeg cykler hjem

Så blir’ det mørkt igen”

Så vi har ikke ramt Januar, før jeg tæller ned til vinterferie, og det er ingen hemmelighed at ferie for mig i højere grad er lig med sol og varme end fx. sne og skiløb, hvilket bloggen her helt klart også bærer præg af.

Paradoksalt nok er Jørgen faktisk både en yderst habil og erfaren skiløber, og har arbejdet mange år som rejseleder i Alperne. Jeg joker ofte med, at jeg da gerne tager med på skiferie, men jeg kommer aldrig til at arrangere en. Så indtil Jørgen tager fusen på mig og planlægger en skiferie, kommer destinationer med blå himmel og lunt badevand til at være kodeordene for vinterferien her i huset.

I det her indlæg får du mine bud på et par rigtig gode steder at holde vinterferie – både et par oversøiske, hvis du har tid at nappe mere end en uge og et par gode bud i og nær Europa, hvis ikke du vil flyve så langt eller bare har en uge.

THAILAND – EN KLASSIKER

Den her slår aldrig fejl. Thailand er fantastisk og her kan du finde destinationer og drømmestrande til alle slags rejsende.

>>> I denne rejseguide får du mit bud på 4 fantastiske steder – der både byder på det autentiske Thailand og det mere turistede med lidt gang i gaden.

SRI LANKA – MODERNE OG UPCOMING – DET ER VED AT VÆRE NU

Hvis du vil nå at opleve Sri Lanka før turismen endnu får helt fat, er det ved at være nu. Fantastisk natur, rigt dyreliv og det fineste folkefærd er essensen af Sri Lanka, som er en oplagt vinterferiedestination, sålænge man bliver på syd- og vestsiden. Og bonus er at flyvetiden er kortere end til Thailand, og dermed er også tidsforskellen mindre. 

>>> Læs vores bud på en rundrejse i Sri Lanka her

EN SOLSIKKER KLASSIKER I EUROPA – KANARIEØERNE

Orker du ikke en oversøisk flyvetur, eller har I blot een uges ferie og træner til sol og varme, så er Gran Canaria et oplagt bud på en klassisk vinterferiedestination. Der er stort set garanti for dejligt vejr, særligt hvis man vælger at bo i Puerto Rico eller Puerto de Mogan, som vanligvis har bedre vejr end fx. Las Palmas og Playa Del Ingles.

Alle steder er dog forholdsvis turistede, men der er masser af skønne badestrande og fine oplevelser ikke mindst, hvis man bevæger sig med bil op i bjergene. (Ved dog ikke hvordan der ser ud lige pt. pga. de frygtelige skovbrande, der hænger. Jeg beder til at ikke al den smukke natur går helt til). 

Kører man fra bunden af øen og hele vejen mod det nordligste punkt, hvorfra man på en klar dag kan se toppen af Teide på Tenerife, så kommer man faktisk igennem hele 4 klimazoner, og kan risikere at måtte vende om pga. sne, hvilket jeg har oplevet et par gange i løbet af den vinter, jeg boede der. På vejen møder man helt utrolig smuk natur, der ændrer sig i takt med højden, og et af de smukkeste syn er når mandeltræerne blomster i fuld flor i slut januar/primo februar. 

Rejser man med mindre børn har Gran Canaria masser af byde på, lige fra de smukkeste sanddyner af strande i Maspalomas til aquaparker og fugleparken Palmitos, som måske er en af mine favoritter. Som det ses på billederne nedenfor, er det ved at være nogle år siden, vi har været på Gran Canaria – og før bloggens tid. Måske jeg en dag får lavet en rejseguide med tip til øen – hvoraf nogen af dem er 25 år gamle med stadig brugbare. Fx. tippet om restauranten Guantanamo, hvor man får øens bedste tapas. Den ligger et kort stykke ved udenfor Puerto Rico mod Mogan, og det kan anbefales at bestille bord i forvejen.

EN NORDAFRIKANSK OUTSIDER

Jeg besøgte Marrakech for første gang sidste efterår, og efter den første forskrækkelse og her på bagkant, er jeg VILD med stedet, som absolut også bejler til en vinterferietur. Gennem hele vinterhalvåret flyver Norwegian direkte flere gange om ugen og tilmed til yderst rimelig pris, ligesom det er virkelig billigt at bo i en af de mange riads indenfor bymuren. Maden er fantastisk og oplevelserne mange, så kan man nøjes med lige under 20 grader, så er denne nordafrikanske spøjse fætter et oplagt bud.

>>> Læs mit indlæg og betragtninger fra Marrakech her

SELV DRØMMER JEG OM…

Gambia, Jordan eller måske et gensyn med Gran Canaria. Allerhelst 3 uger i Thailand, men denne vinter kan rejseplanerne ikke helt gå op med mere end en uge, så vi holder os nok fra det oversøiske.

Håber du med dette indlæg kan finde inspiration til vintersol og varme.

Take care

/H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *