5fodspor

THE BEAUTY OF SILENCE

 

The beauty of silence

Sådan står der på væggen i det fineste gamle thehus “Reaching out teahouse”  i centrum af Hoi An’s gamle bydel. Cafeen er baseret på et socioøkonomisk koncept, der arbejder for bedre vilkår for fysisk og psykisk handicappede gennem at skabe værdi- og meningsfydte jobs. Cafeen er drevet af, og betjenes alene af døvstumme, og er i den grad en oplevelse ud over det sædvanlige – det mærker man straks, man træder ind. Der er stille og alle gæster taler meget sagte. The og fine hjemmelavede småkager i alskens varianter serveres i de smukkeste forskellige stel og keramik.

 

Denne  oplevelse er virkelig en æstetisk højdespringer. Smukkere cafe ved jeg faktisk ikke, om jeg har set noget andet sted i verden.

 

Talebrikker og kropssprog

Man kommunikerer med personalet gennem små talebrikker og sedler og ellers med fagter og gestikuleren. Børnene synes, det var super sjovt og pigerne havde bl.a. en længere “samtale” med en af pigerne derinde, der synes det var sjovt at Camille som 11-årig var højere end hende der var hele 30 år.

 

 

For at se billederne i fuld størrelse kan I klikke på dem!

 

Must see i Hoi An

Denne cafe er et must at opleve, hvis du er i Hoi An – priserne er noget højere end andre steder, men det er værd hver en dong. Vi kom af med 150 danske kroner for os alle 5, hvilket jo stadig er billigt i forhold til danske cafepriser. En smuk smuk og anderledes oplevelse.

 

 I dag har vi været til Cooking Class i en landsby udenfor Hoi An, hvor vi har lært at lave klassiske vietnamesiske retter – endnu en fuldstændig fantastisk dag, som jeg skriver mere om senere. Ligenu skal jeg bare have skriblet opskrifterne ned, mens de stadig sidder lidt i erindringen.

 

>>> Læs alle indlæg fra Vietnam her

 

Take care!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *